Sommerhuse i Smedebæk
Destination

Smedebæk

Smedebæk

Sommerhusudlejning i Smedebæk - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Smedebæk, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Den lille landsby Smedebæk ligger naturskønt i det midtjyske lystfiskerområde.

Generel

Smedebæk er ideel for de, der ønsker at nyde naturen og fiske i områdets mange fiskesøer, -damme og åer. Her er fred, ro og frisk luft. Området ligger i en afstand af 10-20 km fra byerne Nørre-Snede, Brande, Ikast og Give, hvor der er gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Smedebæk er beliggende omtrent midt inde i landet, så der er langt til kysten. Der er ca. 85 km til strandene ved østkysten (Saksild Strand og Rude Strand), ca. 60 km til Ringkøbing Fjord (Skaven Strand) og ca. 90 km til Vesterhavet (Nymindegab).

Natur

5 store damme, en stor sø, og 2 åer, Brede Å og Holtum Å, omgiver Smedebæk. Et meget stort vandareal er til rådighed her for bl.a. lystfiskere. Hastrup Plantage er et smukt skovområde vest for Smedebæk med bl.a. 4 afmærkede vandreruter og den skovomkransede Hastrup Sø. Den storslåede natur omkring Smedebæk er desuden præget af dejlige, lyngbevoksede heder, Nedergård Skov samt søerne Rørbæk Sø, Ensø, Ejstrup og Hampen.

Aktiviteter

Der er et utal af fiskemuligheder her i områdets søer, damme og åer. Desuden er der ikke mindre end 6 Put&Take fiskesøer i omegnen. For golfspillere er her mange muligheder. Besøg bl.a. Brande Golfklub, Give Goflklub, Ikast Golf Klub eller Silkeborg Golf Club. Området er rigt på vandreruter samt natur- og cykelstier. Her kan I nyde de afvekslende landskabet og den fredfyldte natur.

Attraktioner

Højderyggens Egnsmuseum i Nørre-Snede fortæller om hedebondens hårde liv og viser en samling af tekstiler og redskaber. (10 km) Hærvejen er en flere tusind år gammel oksevej og pilgrimsrute, som går fra den tyske grænse, tæt forbi Smedebæk, og helt til Viborg. Den naturskønne vej fører gennem bakker, hedelandskaber, å-dale og løvskove, forbi gravhøje fra jern- og broncealderen og stensætninger fra vikingetiden.

Udflugtsmål

Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. Dyreparken ligger kun ca. 28 km fra Smedebæk. I Jelling kan I se Danmarks Dåbsattest i form af Jellingestenene. Runestenene er rejst af Gorm den Gamle og Harald Blåtand (37 km). Det 147 m høje Himmelbjerg er et af områdets mest berømte og naturskønne udflugtsmål. Fra toppen og fra tårnet, på toppen af bjerget, er der pragtfuld udsigt over landskabet (40 km). AQUA Ferskvands Akvarium i Silkeborg er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvandsakvarium (40 km). På Jysk Automobilmuseum i Gjern findes en imponerende samlig af 140 restaurerede veterankøretøjer (40 km). LEGOLAND, ca. 40 km fra Smedebæk, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.