Destination

Nørre Kettingskov

Nørre Kettingskov

Sommerhusudlejning i Nørre Kettingskov - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Nørre Kettingskov, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Nørre Kettingskov er beliggende på Als´østkyst, ca. 17 km fra Sønderborg, og lige ud til Lillebælt.

Generel

Det lille, rolige og hyggelige sommerhusområde ved Nørre Kettingskov er beliggende lige ned til stranden og med udsigt over det Sydfynske Øhav. Bag byen finder I dejlig natur samt mange kulturelle og historiske seværdigheder. Den gamle by Sønderborg byder på gode indkøbsmuligheder og spisesteder, mange seværdigheder og aktiviteter, og der findes om aftenen omkring byens cafeer og barer en utrolig hyggelig atmosfære.

Strande

Strandene på Sydals er generelt gode strande med klitter og sandbund, dog bliver vandet mange steder hurtigt dybt. Nørre Kettingskov Strand er en sandstrand med sten og roligt vand. 5 km nord for Nørre Kettingskov ligger Fynshav Strand, som er kendt for sine gode faciliteter har fået tildelt Blåt Flag. Ca. 12 km syd for Nørre Kettingskov ligger den 5 km lange sandstrand ved Skovmose, som siges at være den dejligste badestrand på Als. Vandet her er ligeledes meget roligt, da stranden ligger i læ af Fyn, Ærø og den tyske kyststrækning.

Natur

Naturen på Als er meget frugtbar, og Nørre Kettingskov er omgivet af grønne områder. Længere ind på Als er landskabet præget af skov, bakker, dale og marker. Langs den 165 km lange kyst er naturen meget alsidig. Fjorde og vige afløses af klinter og badestrande. Als har nogle af Danmarks skønneste skovområder. Nørreskoven er den største skov på øen, og dette 700 ha store område er ideelt for cykel- og gåture. Det er også muligt at køre i bil gennem skoven. I skovene Blommeskobbel og Oleskobbel findes Nordeuropas største samling af stendysser. Dybbøl Banke med sine 10 skanser er i dag udlagt som nationalpark.

Aktiviteter

Lystfiskere har ideelle forhold her. Det er muligt at fiske fra kysten langs Als´165 km strand, i Put&Take fiskesøer, i vandløb samt på havet. Derudover arrangeres der fisketure med en ægte træfiskekutter fra Mommark Havn og fra Sønderborg. Der findes nær Augustenborg ved Alssund Golfklub en meget smuk golfbane, som for øvede såvel som nybegyndere er et besøg værd. Der findes flere cykelruter i området, som fører gennem det naturskønne landskab. Det er ideelt at vandre langs stranden, gennem engene og i skovene.

Attraktioner

Den lille by Mommark ligger ca. 5 km syd for Nørre Kettingskov, og her findes en rolig og idyllisk havn, som både fungerer som en fiskeri- og lystbådehavn. Atmosfæren er helt speciel her. De gamle stendysser i skovene Blommekobbel og Oleskobbel er nogle af Als´historiske seværdigheder. Derudover findes der hele 3 slotte samt et utal af smukke vind- og vandmøller på Als. Besøg Sønderborg med den smukke havnefront, de historiske bygninger, de gode indkøbsmuligheder og Sønderborg Slot. Sønderborg ligger ca. 17 km fra Nørre Kettingskov.

Udflugtsmål

Fra Mommark Havn, 5 km mod syd, kan I sejle en tur til den hyggelige og stemningsfyldte ø Ærø. Overfarten fra Mommark til Søby på Ærø tager ca. 1 time. På den 34 km lange ø finder I bl.a. mange møller, slotte, stendysser og gravhøje. Oplev f.eks.: Augustenborg Slot med slotskirke og -park, hvor der er mulighed for at få en rundvisning (9 m). Vandmøllen Vibæk Mølle ved den hellige bæk Vibæk. Sønderborg Slot, som er renoveret i barokstil, og det tilhørende museum for den sønderjyske historie (17 km). Nordborg Slot fra 1150 (20 km). Den historiske Dybbøl Mølle fra 1744, som tidligere lå midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken (22 km). Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 45 km fra Nørre Kettingskov. Gråsten Slot og Slotshave er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave er tilgængelig for publikum (32 km).
Sommerhuse i Nørre Kettingskov