Sommerhuse i Nørre Kettingskov

Nørre Kettingskov

Sommerhus Nørre Kettingskov – dejlig ferie i sommerhus på Als

Sommerhusområdet Nørre Kettingskov ligger på østsiden af Als lige ved stranden og lige ud til Lillebælt. Området ligger syd for færgebyen Fynshav og mellem de to skovområder Oleskobbel og Blomeskobbel. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Fynshav.

5 kilometer syd for Nørre Kettingskov ligger den lille hyggelige havneby Mommark, hvor marinaen er et skønt sted at tilbringe en dag eller en sommeraften.

Der er fine muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Nørre Kettingskov og på Als i det hele taget. Her er mange vandre- og cykelruter, der går langs strandene og gennem øens områder med skov.

Rideruten Als strækker sig over 100 km og betyder, at for ryttere er Als lidt af et paradis. Lillebælt ved Nørre Kettingskov er god til windsurfing, havkajak og lystfiskeri. Er man til golf er der flere baner i området.

Med sine 321 kvadratkilometer er Als den største ø i Sønderjylland og den 7. største i Danmark.

Det er hurtigt at komme rundt på Als med udgangspunkt i Nørre Kettingskov. Hvad enten man vil til en af øens strande, på vandre- eller cykeltur i skovene eller besøge nogle af byerne på Als.

Stranden og naturen ved Nørre Kettingskov

Stranden ved Nørre Kettingskov er en sandstrand med enkelte sten og roligt vand. Stranden ved Fynshav er kendt for sine gode faciliteter, mens stranden ved Skovmose, 12 kilometer mod syd, er den formentlig bedste strand på Als.

Landskabet omkring Nørre Kettingskov er præget af skov, bakker, dale og marker. Als har nogle store, smukke skovområder. Nørreskoven, der ligger på østkysten af øen, er 9 kilometer lang og dermed en af de længste kystskove i Danmark. Nørreskoven er kendt for sine høje, ranke bøge, og så gemmer skoven på mange fortidsminder.

I skovområderne Blomeskobbel og Oleskobbel er der en høj koncentration af fortidsminder som eksempelvis langdysser fra bondestenalderen.

Udflugter omkring Nørre Kettingskov

Sønderborg er den største by på Als. Den ligger smukt ud til Alssund og har udover sin spændende historie et godt shoppingmiljø og flere rigtig gode restauranter og cafeer at byde på. Sønderborg er delt af Alssund, men hovedparten af byen ligger på Als.

Nordpå ligger den næststørste af byerne på Als, Nordborg, der er kendt for at være hjembyen for den internationale danske virksomhed Danfoss. Det er også her, man finder oplevelsesparken Universe.

Den tredjestørste by på Als er Augustenborg, der især er kendt for Augustenborg Slot, som er det største og mest helstøbte barokanlæg i Sønderjylland. Augustenborg har et meget fint bymiljø, der er vokset op omkring slottet. Byen har en stribe fredede og bevaringsværdige bygninger, og især i Storegade er det meget synlig.

Resten af Sønderjylland med landsdelens historie ligger ganske tæt på. Man kan også overveje at smutte en tur over den tyske grænse, som ligger omkring 60 kilometer fra Nørre Kettingskov. Der er også nem vej til Ærø og til Fyn, med færgeruterne der udgår fra Fynshav.

Attraktioner nær Nørre Kettingskov

Universe i Nordborg

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor man bliver klogere på naturvidenskab og teknologi gennem leg. Universe adskiller sig fra de fleste andre oplevelsesparker ved, at læring er det bærende element. Universe har som mål at skabe begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.

Historiecenter Dybbøl Banke

Historiecenter Dybbøl Banke får man fortalt historien om kampene ved Dybbøl og krigen i 1864.

Området, hvor historiecentret ligger, er en del af Nationalpark Dybbøl Skanser, der stammer tilbage fra 1924.

Museet på Sønderborg Slot

Ved indsejlingen til Alssund har Sønderborg Slot stået i omkring 800 år og har været centrum for mange begivenheder i Danmark og i grænselandet. Museets udstillinger beskriver blandt andet den nationale historie de seneste 200 år set med sønderjyske briller. Men man bliver også klogere på historien om Christian 2., der sad fanget på slottet i 17 år.