Destination

Rude Strand

Rude Strand

Sommerhusudlejning i Rude Strand - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Rude Strand, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Rude Strand er et dejligt og roligt sommerhusområde med god strand, beliggende på den jyske østkyst, syd for Århus.

Generel

Sommerhusområdet Rude Strand er omgivet af varieret natur og dejlig badestrand. Området har en central beliggenhed i forhold til flere seværdigheder, større byer, bl.a. Århus (28 km) og Horsens (35 km) samt dejlige skove og naturområder. Der er kro og restaurant samt mulighed for indkøb af dagligvarer i området.

Strande

Rude Strand er en af den jyske østkysts bedste badestrande. Den brede, børnevenlige sandstrand med badebro indbyder til diverse strandaktiviteter og vandreture. Bl.a. er der gode betingelser for windsurfere her.

Natur

Fra det dejlige, åbne landskab nord for Rude Strand er der udsigt til Kysing Fjord og det fredede område ned til fjorden. Fuldendalen og Fløjstrup Skov, længere mod nord, er et kuperet og kløftet skovområde med engområder, en å, som bugter sig gennem området, samt et rigt dyreliv. Her findes et utal af vandrestier. Fra de højtbeliggende naturområder er det muligt at se til Mols, Samsø og Tunø. Lige i den sydlige udkant af Århus ligger Marselisborgskovene, som er et virkelig naturskønt område med mange cykel- og vandrestier. Her har I også mulighed for at komme helt tæt på bl.a. rådyr og vildsvin indenfor et lukket område.

Aktiviteter

Der er gode muligheder for at fiske langs kysten. Der findes cykelstier langs kysten mod nord. Både og vandcykler kan lejes i området. De mange vandrestier i naturområderne og skovene, som omgiver Rude Strand, giver mulighed for mange, dejlige naturoplevelser.

Attraktioner

Ved Rude Strand findes en langhøj med flere stenkister fra den tidlige stenalder. Egnen byder generelt på mange historiske seværdigheder, bl.a. kirker og ruiner af kirker, monumenter, mindesten og ruiner fra vikingetiden. Den Økologiske Have ved Odder er Nordens største økologiske besøgshave. Hent inspiration i den store have med temahaver, dyr, korn og blomstermarker. (7 km) Egnens historie kan følges på Odder Egnsmuseum, hvor I bl.a. kan opleve den fredede Odder Vand- og Dampmølle, en bondestue fra 1700-tallet og flere spændende udstillinger. (8 km) Moesgård Museum på herregården Moesgård rummer arkæologiske samlinger fra Danmark og den Persiske Golf. Stedet er idyllisk beliggende og omgivet af dejlig skov, som fører helt ned til Århus Bugt. (13 km) Området er i øvrigt rigt på diverse gallerier og keramiske værksteder.

Udflugtsmål

Fra Hov, som ligger 9 km syd for Rude Strand, sejler færgen dagligt til Samsø. Øen byder på en enestående natur, fred, ro, idyl og mange aktivitetsmuligheder. Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (28 km). Horsens har ligeledes mange kulturelle tilbud, Nordeuropas bredeste gågade, fjorden og mange museer (35 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver (93 km). LEGOLAND, ca. 100 km fra Rude Strand, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Rude Strand