Destination

Ajstrup

Ajstrup

Sommerhusudlejning i Ajstrup - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Ajstrup, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Med et sommerhus i Ajstrup bor I lige ved ud til Århus Bugt og er omgivet af skøn natur. Sommerhusene ligger højere end stranden, og flere huse har udsigt over havet. Ferieområdet Ajstrup indbyder til udendørsaktiviteter og besøg i Jyllands hovedstad Århus.

Generel

Sommerhusområdet Ajstrup Strand ligger i det dejlige Østjylland, lige nord for Kysing Fjords udmunding i Kattegat, og 18 km syd for 'verdens mindste storby' Århus. Byen Ajstrup ligger et par km inde i bag kysten. 3 km syd for Ajstrup Strand ligger Norsminde ved Kysing Fjords udmunding i Kattegat. Her findes et fuglereservat og en hyggelig lystbådehavn. Der er indkøbsmuligheder i Ajstrup og flere spisesteder i området.

Strande

Den brede Ajstrup Strand er en god og børnevenlig badestrand med badebro. Kattegats bølger gør stranden til et velegnet sted for windsurfere. Vinden gør det populært at flyve med drage her.

Natur

De smukke bøgeskove nord for Ajstrup Strand spejler sig flere steder i havet. Fuldendalen og Fløjstrup Skov mod nord er et kuperet og kløftet skovområde med engområder, en å, som bugter sig gennem området, samt et rigt dyreliv. Her findes et utal af vandrestier. Fra de højtbeliggende naturområder omkring Ajstrup er det muligt at se til Mols, Samsø og Tunø. Lige i den sydlige udkant af Århus ligger Marselisborgskovene, som er et virkelig naturskønt område med mange cykel- og vandrestier. Her har I også mulighed for at komme helt tæt på bl.a. rådyr og vildsvin indenfor et lukket område.

Aktiviteter

Langs kysten er der er gode fiskemuligheder. Der findes adskillige golfbaner i den sydøstlige del af Danmark. De nærmest klubber er Aarhus Golf Club og Odder Golfklub. Der findes cykelstier langs kysten mod nord. De mange vandrestier i naturområderne og skovene, som omgiver Ajstrup Strand, giver mulighed for mange, dejlige naturoplevelser.

Attraktioner

Langs fjorden ved Norsminde er der foretaget en del udgravninger, som har resulteret i betydningsfulde fund fra stenalderen. Egnen er rig på historiske seværdigheder, bl.a. kan I opleve kirker og ruiner af kirker, en langhøj med stenkister, monumenter, mindesten og ruiner fra vikingetiden. Moesgård Museum på herregården Moesgård rummer arkæologiske samlinger fra Danmark og den Persiske Golf. Stedet er idyllisk beliggende og omgivet af dejlig skov, som fører helt ned til Århus Bugt. (7 km) Den Økologiske Have ved Odder er Nordens største økologiske besøgshave. Hent inspiration i den store have med temahaver, dyr, korn og blomstermarker. (13 km) Egnens historie kan følges på Odder Egnsmuseum, hvor I bl.a. kan opleve den fredede Odder Vand- og Dampmølle, en bondestue fra 1700-tallet og flere spændende udstillinger. (14 km)

Udflugtsmål

Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (18 km) Fra Hov, 22 km syd for Ajstrup Strand, sejler færgen dagligt til Samsø. Tag evt. cyklen med til øen, som byder på en enestående natur, fred, ro, idyl og mange aktivitetsmuligheder. LEGOLAND, ca. 113 km fra Ajstrup, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Ajstrup