Sommerhuse i Ajstrup

Sommerhus Ajstrup – Sommerhus syd for Aarhus

Ud for Malling lige ud til Aarhus Bugt ligger sommerhusområdet Ajstrup Strand. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, ellers ligger den gode handelsby Malling blot 5 kilometer inde i landet. Her er der flere butikker og spisesteder. Det lille fiskerleje Norsminde med den hyggelige lystbådehavn ligger umiddelbart syd for Ajstrup. Til færgehavnen i Hou mod syd er der knap 17 kilometer. Udover at være en hyggelig havneby er der fra Hou forbindelser til Kattegatøerne Tunø og Samsø.

Fra sommerhusområderne er der nem adgang til flere spændende byer i det østjyske: Ikke mindst den jyske hovedstad, Aarhus. Men den gamle fængselsby Horsens, købstaden Skanderborg ved den smukke Skanderborg Sø ligger heller ikke langt derfra.  Der er heller ikke mange kilometer til Søhøjlandet, hvor byer som Silkeborg og Ry befinder sig.

Den blide Aarhus Bugt betyder, at her er der noget at komme efter for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Her er frit slag for stort set alt, man kan forestille sig skal foregå i eller på vandet.

Inde på land er der glimrende vandre- og cykelruter. Trækker golfkøllerne er der muligheder for at dyrke sporten i Odder, Skanderborg, Aarhus og ved Horsens.

Ajstrup Strand og naturen

Ajstrup Strand er en populær børne- og familievenlig sandstrad Den kilometerlange sandstrand er bred, og vandet er både lavt og roligt.

Syd for Ajstrup ligger Norsminde Fjord, der har udløb til Kattegat ved Norsminde. Området blev naturreservat allerede i 1942, og Norsminde Fjord er i dag en vigtig rasteplads for fugle i træktiden. Især blishøns er der mange af.

Fuldendalen, der ligger mod nord er et kuperet skovområde med eng og en å, der bugter sig gennem området. Det er også her, man finder Moesgaard Museum. Tættere på Aarhus kommer de skønne Marselisborgskove, hvor Dronningen har sit residensslot, Marselisborg Slot.

Udflugtsmål nær Ajstrup

I Odder ligger Økologiens Have, der er Nordens største økologiske besøgs- og demonstrationshave. I haven på 12 hektar er der over 2.000 forskellige planter samt en butik og en cafe. Der er også dyr, som børnene kan klappe.

Godt skjult i sommerhusområdet ved Rude Strand lidt mod syd ligger en langhøj med stenkister fra den tidlige bondestenalder.

Aarhus er et oplagt sted at brug en dag. Byen har alt, hvad man kan forvente af en by på den størrelse. Samtidig er den hyggelig, og den ligger smukt ned til både Aarhus å og til Kattegat.

Horsens har en fortids som fængsels- og industriby. I dag er byen kendt blandt andet for de mange kulturelle begivenheder i og omkring det gamle fængsel, der i dag er indrettet som museum. Skulle det gode vejr svigte ved stranden har Horsens en svømmehal, Aqua Forum, der kan lidt mere end de fleste svømmehaller.

Attraktioner nær Ajstrup

Givskud Zoo

Givskud Zoo er både en safaripark og en zoologisk have. Der er omkring 55 dyrearter og samlet ca. 700 dyr i Givskud. I safariparken kører man rundt i sin egen bil eller med en safaribus og kommer helt tæt på dyr som giraffer, zebraer og løver. Givskud har også indrettet en dinosauerudstilling med over 50 dinosaurer i naturlig størrelse.

Legoland

Legoland ved Billund er den største danske turistattraktion udenfor København. Legoland er kendt for sit Miniland, hvor legoklodser er brugt til at bygge kopier af kendte steder. Derudover er det en stor forlystelsespark med over 50 forskellige forlystelser.

Veteranbanen Bryrup-Vrads.

Banen drives af entusiaster, som forsøger at bevare det gamle jernbanemateriel, bygninger og anlæg, og opretholde veteranbanedrift på strækningen mellem Bryrup og Vrads. Toget kører på en omkring 5 kilometer lang strækning af den for længst nedlagte Horsens-Bryrup-Silkeborg Jernbane. Turen går fra Bryrup forbi Kvindsø, Kulsø og Snabe Igelsø til stationen i Vrads.

ARoS Aarhus 

Kunstmuseet ARoS i Aarhus er med sine 20.700 kvadratmeter of 10 etager et af de største kunstmuseer i Nordeuropa. Hvert år besøger omkring 1 million gæster museet, hvilket gør det til bedst besøgte kunstmuseum i Skandinavien. På taget af ARoS finder man det spektakulære kunstværk “Your rainbow panorama” af Olafur Eliasson, der giver gæsterne en fantastisk og farverig udsigt over Aarhus.  

Tivoli Friheden 

I udkanten af midtbyen i Aarhus ligger Tivoli Friheden, der er en forlystelsespark med noget for hele familien. Sommeren over arrangerer Tivoli Friheden fredag aften koncerter med aktuelle musikere.  

Den Gamle By i Aarhus 

Den Gamle By ligger i Aarhus midtby og består af bygninger fra hele Danmark, der møjsommeligt er blevet pillet ned og bygget op igen. I dag består byen af 80 historiske huse, der stammer fra 25 byer i Danmark. Byen blev grundlagt i 1909 som et frilandsmuseum for købstædernes kulturhistorie.  

Moesgaard Museum 

Moesgaard et museum for arkæologi og etnografi i den sydlige del af Aarhus. Museet formidler og forsker i menneskelivets mangfoldighed. Det sker i et meget tæt samarbejde med Aarhus Universitet. Museet liger i et naturskønt område, og i 2014 åbnede museet en ny og meget flot udstillingsbygning, der har et stort græsklædt tag, som man kan færdes på.