Destination

Truust

Truust

Sommerhusudlejning i Truust - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Truust, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Omringet af klare søer, blide bakker, spændende attraktioner og Jyllands længste flod, Gudenåen.

Generel

Jeres feriebolig ligger i et skønt naturområde mellem skov, blide bakker og talrige søer og floder, der indbyder til kano- og svømmeture. Inden for en afstand af 5 km findes der gode indkøbsmuligheder, og hvis I ikke selv ønsker at lave mad, anbefales det at spise aftensmad på den hyggelige restauration Truust Kro med den venlige betjening og de mange traditionelle danske retter. Jeres feriebolig ligger ikke langt fra hverken Danmarks største seværdigheder eller spændende byer. Silkeborg med de mange museer og gallerier og spændende forretninger ligger ca. 15 km fra jeres feriebolig, og byen er især et spændende udflugtsmål for de kunstinteresserede. Århus (41 km) lokker blandt andet med Tivoli Friheden, Kunstmuseet ARoS, Den Gamle By, Marselisborg Skoven, de små gyder i Latinerkvarteret og de mange caféer ved Århus Å.

Strande

Hinge Søbad (9 km) er et badested ved Hinge Sø, hvor der er sandstrand og badebro. Søens bund består af sand og sten. Almindsø ved Silkeborg (16 km) er en af Danmarks reneste badesøer, og her findes de to badestrande Østre og Vestre Søbad, der i sommerperioden har både omklædningsmuligheder og livreddere. Hvis I foretrækker at svømme i havet, bør I tage på udflugt til de skønne strand ved Kattegat (70 km) eller Vesterhavet (112 km).

Natur

Arnakkekilden er en naturlig kilde med frisk jernholdigt vand, der ligger ved KunstCentret Silkeborg Bad, som er et skønt udflugtsmål indrettet i et gammelt, smukt renoveret kurbad. Gjern Bakker (16 km) i den skønne og vilde natur er et af de mest markante landskaber langs Gudenåen. Bakkerne er skabt under den sidste istid, og visse steder er der en højdeforskel på op mod 90 meter. Fra den fredede Store Troldhøj får I et skønt udsyn ud over Sminge Sø og det bakkede landskab. Det 147 m. høje Himmelbjerget er et af områdets mest berømte udflugtsmål. Fra toppen af bjerget får I en pragtfuld udsigt ud over hele landskabet (32 km).

Aktiviteter

I jeres ferieområde findes der mange stier, der egner sig fortræffeligt til lange gåture og cykelture. Det er også muligt at sejle i kano i området. Trust Camping ligger direkte ved Gudenåen, og her har I mulighed for at leje kanoer og tage på en 160 km lang tur ned ad floden! Hvis I ikke selv har lyst til at styre slagets gang, kan I tage en tur med verdens ældste aktive hjuldamper, Hjejlen, og sejle ruten fra Silkeborg til Himmelbjerget. I ferieområdet ligger der også adskillige golfbaner, og den afvekslende Tange Sø Golfklub ligger kun 11 km væk. I kan også nyde en skøn og stille dag ved Grønbæk Put & Take kun 1 km væk. Her kan I fiske forskellige slags ørreder og laks, gedder, sandart og ål. Desuden lokker Silkeborg med det indendørs gokart center ¿Karting World Silkeborg¿, hvor I nemt kan tilbringe flere actionfyldte timer (13 km).

Attraktioner

I Jysk Automobilmuseum i Gjern (15 km) kan I opleve en imponerende samling af 140 restaurerede køretøjer. Elmuseet ligger ved Danmarks største vandkraftværk, Gudenaacentralen (Tangeværket), og udstillingerne viser en omfattende samling af genstande, der fortæller om strømproduktion, strømfordeling og strømforbrug siden 1920'erne (15 km). Silkeborg Museum har til huse i Silkeborgs ældste bygning og er et kulturhistorisk museum med udstillinger om blandt andet istiden, en antik glassamling og hovedattraktionen Tollundmanden, der er et moselig fra oldtiden. Også ferskvandscentret AQUA i Silkeborg er et besøg værd. Her kan hele familien lære mere om Danmarks vandløb og søer og hygge sig i en skøn park med dyreanlæg og legeområde.

Udflugtsmål

I Labyrinthia i Rodelund (24 km) kan I opleve Europas største tredimensionelle labyrint og - forsøge at komme ud igen! Labyrinthia består af både et museum, et kryptotek og en kæmpelabyrint. Det er også spændende at besøge Randers Regnskov (36 km) med junglestier, krokodiller og vandfald. Hold øjne og ører åbne og oplev en helt særlig tropeverden med dyr og planter, der lever frit under Regnskovens kuppel. Mønsted Kalkgruber er verdens største kalkmine, et rigtig eventyrligt sted med små søer og plaskende bække, der medfører en lidt uhyggelig stemning (43 km). Løveparken Givskud Zoo er både en zoologisk have og en safaripark. Kør forbi de vilde dyr i bil og kom helt tæt på blandt andre flodheste og løver (72 km). Sidst men ikke mindst findes Legoland, hvor mere end 50 mio. legoklodser har skabt naturtro minibygninger og seværdigheder. En kæmpe oplevelse for hele familien (82 km)!
Sommerhuse i Truust