Sommerhuse i Rinkenæs
Destination

Rinkenæs

Rinkenæs

Sommerhusudlejning i Rinkenæs - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Rinkenæs, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Rinkenæs er smukt beliggende ved Flensborg Fjord.

Generel

Ferieområdet ved Rinkenæs ligger tæt Flensborg Fjord og kun 13 km fra den tyske grænse. Den sønderjyske natur, som omgiver Rinkenæs, er præget af romantiske skove, eventyrlige slotte og usædvanlige aktiviteter, som f.eks. ringridning. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området. De nærmeste større byer med seværdigheder og gode indkøbsmuligheder er Flensborg og Sønderborg, som begge ligger i en afstand af ca. 20 km.

Strande

Der er ingen gode bademuligheder direkte ved feriehusområdet, men Alnor Strandpark ligger kun 4 km fra ferieområdet. Den dejlige sandstrand er meget børnevenlig og der er bl.a. en legeplads til rådighed her. Stranden ved Rendbjerg (8 km) er en lille sandstrand med en badebro og en bådehavn. Ved Rendbjerg Strand er der ligeledes gode muligheder for windsurfing.

Natur

I Gråsten Skovene kan I opleve et usædvanligt afvekslende plante- og dyreliv samt skønne udsigtspunkter som f.eks. Humlebjerg langs de mange vandre- og cykelstier. Nyd naturskoven med de 500 år gamle egetræer, kæmpehøje, vildt, rugende rovfugle, Danmarks største koloni af hejrer, søer med aborrer, fiskerige åer og søer, der er opkaldt efter danske prinsesser (6 km). Kværs Plantage er et våd- og hedeområde. Heden er et storslået syn når den blomstrer i august og september (11 km). Hvis I følger Gendarmstien, som begynder ved Rendbjerg Strand (8 km), bliver I ført gennem Vemmingbund og smukke landskaber. Stien ender ved Brunsnæs, som er et gammelt, hyggeligt færgeleje med en dejlig badestrand og en kro.

Aktiviteter

Sønderjylland byder på mange aktiviteter, især om sommeren. Oplev bl.a. byfester, ringridning, dyrskuer og markeder. Tag en tur med den historiske jernbane, som kører mellem Aabenraa (37 km) og Rødekro (41 km) eller sejl en tur med hjuldamperen fra Aabenraa. Golfbanen ved Benniksgaard Golf Center, som ligger få hundrede meter fra ferieområdet, er en af Danmarks smukkeste og den eneste, som ligger i et fredet område. Herfra kan I nyde den smukke udsigt over Flensborg Fjord. I kan fiske direkte fra kysten, langs de mange strande og fra molerne, eller fra fiskekutteren M/S Alma, som sejler ud fra Gråsten (6 km). I ferieområdet kan I spille minigolf eller kegler, ride og cykle. Cykler kan lejes i Gråsten turistinformation.

Attraktioner

Rinkenæs Gl. Kirke, som blev bygget i år 1158 i romansk stil, er en af de ældste kirker i Danmark. Kirkemurerne og kirkegården med de mange mindesten vidner om de mange krige, der har udspillet sig her. Den største seværdighed i ferieområdet er Gråsten Slot og den tilhørende slotshave, som Dronning Ingrid med sin interesse for havekunst har udformet (6 km). Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotspark er tilgængelig for offentligheden. Kirken i byen Broager har 2 tårne og er udsmykket med fresker fra det 13. og 16. århundrede (11 km). På kirkegården finder I mange krigsgrave fra 1864. Teglværket, Cathrinesminde er et velbevaret industrianlæg fra slutningen af det 19. århundrede. Teglværket er i dag indrettet som museum (14 km).

Udflugtsmål

Dybbøl Mølle fra 1744 lå tidligere midt i et militærområde og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken (15 km). I den sydlige del af skoven Kobbelskoven kan I opleve mange interessante fortidslevn, som bl.a. 2 langdysser, 2 stendysser og 7 gravhøje fra Bronzealderen (17 km). Besøg Sønderborg med den smukke havnefront, de historiske bygninger, de gode indkøbsmuligheder og slottet, hvor I kan beundre samlinger fra Middelalderen til nutiden (20 km). Høruphav på Als er et lille, hyggeligt fiskerleje (28 km). Her finder I glaspusteriet Dansk Glaskunst, som er eneste glaspusteri i Nordeuropa, som indarbejder sten i massivt, håndlavet glas.