Sommerhuse i Amstrup
Destination

Amstrup

Amstrup

Sommerhusudlejning i Amstrup - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Amstrup, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Amstrup er et roligt og familievenligt ferieområde ved Horsens Fjord.

Generel

Landsbyen Amstrup er beliggende på nordsiden af Horsens Fjord, lige ud for den landfaste ø Alrø, 10 km fra Odder og 24 km fra Horsens. Amstrup er centralt beliggende i forhold til seværdigheder, større byer samt dejlige skove og naturområder. Ved Amstrup finder I fred og ro i naturskønne omgivelser. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, men for et større udvalg kan I besøge Odder eller Horsens.

Strande

Der er bademuligheder ved fjorden ud for Amstrup. Desuden egner området sig godt for windsurfere. Har I lyst til at bade i Kattegat, kan I tage til Saksild eller Rude Strand, ca. 17 km fra Amstrup. Her finder I nogle af den jyske østkysts bedste badestrande. De brede, børnevenlige sandstrande, nogle steder med badebro, indbyder til diverse strandaktiviteter og vandreture.

Natur

De fredede Sondrup Bakker, tæt ved Amstrup, er et naturområde med skiftevis åben overdrev og tæt skov. Her findes et netværk af afmærkede vandrestier. Øen Alrø er forbundet med fastlandet via en 1 km lang dæmning, og her på øen findes et helt specielt fugleliv, som kan observeres fra et fugletårn. Lige i den sydlige udkant af Århus ligger Marselisborgskovene, som er et virkelig naturskønt område med mange cykel- og vandrestier. Her har I også mulighed for at komme helt tæt på bl.a. rådyr og vildsvin indenfor et lukket område.

Aktiviteter

Der findes flere gode golfbaner i Østjylland. Den nærmeste er Odder Golfklubs baner, men også banerne i Århus og Skanderborg ligger indenfor rækkevidde. Der er gode fiskemuligheder langs fjorden samt ved Egehoved, som er den sydligste spids på Alrø. De mange vandrestier i naturområderne og skovene ved Amstrup giver mulighed for mange, dejlige naturoplevelser.

Attraktioner

Egnen byder på mange historiske seværdigheder, bl.a. kirker og ruiner af kirker, monumenter, mindesten og ruiner fra vikingetiden. Den gamle Gylling Mølle er i dag gennemrenoveret og fuldt funktionsdygtig. Her males nu igen mel. (5 km) Den Økologiske Have ved Odder er Nordens største økologiske besøgshave. Hent inspiration i den store have med temahaver, dyr, korn og blomstermarker. (10 km) Egnens historie kan følges på Odder Egnsmuseum, hvor I bl.a. kan opleve den fredede Odder Vand- og Dampmølle, en bondestue fra 1700-tallet og flere spændende udstillinger. (10 km)

Udflugtsmål

Fra Hov, 11 km nord for Amstrup, sejler færgen dagligt til både Tunø og Samsø. Tunø har en smuk og afvekslende natur, et mildt klima og en hyggelig, stemningsfyldt landsby. Samsø byder på en enestående natur, fred, ro, idyl og mange aktivitetsmuligheder. Besøg Horsens, som blev Årets By i 2002. Horsens er med sin naturskønne placering, sine mange kulturelle tilbud, Nordeuropas bredeste gågade, fjorden, Danmarks Industrimuseum, Horsens Museum og den hyggelige stemning altid et besøg værd. (24 km) Moesgård Museum på herregården Moesgård rummer arkæologiske samlinger fra Danmark og den Persiske Golf. Stedet er idyllisk beliggende og omgivet af dejlig skov, som fører helt ned til Århus Bugt. (27 km) Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet osv. (33 km)