Destination

Varnæs

Varnæs

Sommerhusudlejning i Varnæs - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Varnæs, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Landsbyen Varnæs ligger i det historiske Sønderjylland, ud mod Varnæs Vig i Aabenraa Fjord.

Generel

Det rolige, hyggelige og højtbeliggende sommerhusområde ved Varnæs er beliggende på sydsiden af Aabenraa Fjord, mellem Varnæs Vig og Varnæs Hoved. Området er ideelt for naturelskere, da landskabet er meget varieret og smukt her. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Varnæs, og 16 km væk ligger den gamle købstad Aabenraa, hvor der er gode indkøbsmuligheder, spisesteder, aktiviteter og seværdigheder for hele familien.

Strande

Varnæs Strand er en dejlig, børnevenlig sandbadestrand, som ligger mellem Varnæs Vig og Varnæs Hoved. Det er muligt at sætte små både i vandet fra stranden, hvis I ønsker at dyrke sejlsport eller fiske på fjorden fra en båd. Det er ofte muligt at finde små ravstykker mellem stenene neden for Varnæs Hoved.

Natur

Varnæs Hoved er en lerklint, som rejser sig fra havet, og herfra har I en flot udsigt mod Nordals og Haderslev Næs. Bag Varnæs Hoved er landskabet lettere kuperet og præget af enge, moser, overdrev, stejle skrænter, små skove og en sø. Ved Varnæs Stormose kan I opleve et rigt fugleliv. Varnæs Fællesskove er et 34 ha stort løvskovsområde. Ud over smuk natur, kan I her også se langdyssen Kæmpestenen.

Aktiviteter

Der er ideelle fiskemuligheder langs kysten ved Aabenraa Fjord. Der arrangeres havfisketure med kutter fra Aabenraa. Området har også flere Put & Take fiskesøer. Der er desuden gode forhold for lystsejlere og windsurfere på Åbenrå Fjord, da vestenvinden kommer direkte ind i fjorden. For golfspillere er der gode muligheder på af Sønderjyllands 9 golfbaner. Prøv f.eks. banerne hos Benniksgaard Golf Klub ved Gråsten eller hos Sønderjyllands Golfklub ved Tinglev. Ringridningsarrangementer finder sted hver weekend sommeren igennem rundt omkring i Sønderjylland.

Attraktioner

I skoven Varnæs Tykke ligger langdyssen Kæmpestenen, som består af i alt 93 randsten. I midten kan I se det fritlagte gravkammer. Den Gyldne Løve ved Varnæsvig er indrettet som et galleri. Besøg Aabenraa, som ligger helt ned til fjorden. Her kan I opleve havnen, stranden, den dejlige gågade med torve, den gamle bydel samt Aabenraa slot, som er omkranset af vand og træer (16 km). Gråsten Slot og Slotshave er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave er tilgængelig for publikum (17 km). Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken (19 km).

Udflugtsmål

Besøg Sønderborg med de hyggelige caféer og restauranter, det livlige natteliv, de mange kulturtilbud og aktivitetsmuligheder samt den smukke lystbådehavn (20 km). Sønderborg Slot er renoveret i barokstil og indeholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie. Der findes et stort antal af fortidsminder i området. En af Danmarks bedst bevarede stendysser, Myrpold, er smukt beliggende ved Skarrev og herfra er der en storslået udsigt over fjorden mod Als og Fyn. Da gravkammeret blev opdaget, fandt man gravgaver og 10 skeletter deri (25 km). Sommerland Syd er Sønderjyllands største forlystelsespark. Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 32 km fra Varnæs.
Sommerhuse i Varnæs