Sommerhuse i Frydenborg
Destination

Frydenborg

Frydenborg

Sommerhusudlejning i Frydenborg - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Frydenborg, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

I Frydenborg finder I uforstyrret ro, vand og grønne omgivelser.

Generel

Det lille fiskerleje Frydenborg er beliggende ud til Lillebælt på den naturskønne Stenderuphalvø - lige sydøst for Kolding. Fra området, der er omgivet af hav, marker og skove med fortidsminder, kan I nyde udsigten til Fyn, Fænø og Fænø Kalv. Det fredelige og uspolerede område er et ideelt feriemål for bl.a. lystfiskere, naturelskere og historisk interesserede. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i omegnen, og 15 km øst for Frydenborg finder I Kolding med seværdigheder og aktiviteter for hele familien samt gode indkøbsmuligheder og spisesteder.

Strande

Da kysten ud for Frydenborg er præget af dybt vand og strøm, kan det ikke anbefales at bade her. Derimod byder Løverodde Strand (9 km mod nord) på sandbred, lavt, stillestående og børnevenligt vand, Blåt Flag, en lang badebro samt et græsareal med bænke, små lætage og en naturlegeplads. Ved Løverodde Strand kan I bade, surfe, solbade og dyrke strandaktiviteter.

Natur

Frydenborg er omgivet af marker, hav og skove. Skoven Sønderskov er beliggende i den sydlige udkant af Frydenborg - helt ud til kysten, hvor I ligeledes finder en bålplads 'Favntræpladsen' og et lille voldsted 'Husvold'. Sønderskov består af løvskov, bøgeskov, højmose samt lyngmose med birk og gran. Nord for Frydenborg ligger Midtskov og Nørreskov. Tilsammen udgør de tre statsskove Stenderup Skovene. Disse skove byder på brede, handicapvenlige skovveje, flere vandreruter, et rigt fugleliv samt historiske fortidsminder som f.eks. gravhøje, voldsteder og langdysser fra middelalderen. Solkær Enge ved Binderup er et stort engområde, hvor et stort antal fugle raster om foråret (9 km). Nogle af landets flotteste bøgeskove findes omkring Skamlingsbanken - et smukt naturområde, der med sine 113 m.o.h. er Sønderjyllands højeste punkt. Herfra er der pragtfuld udsigt over Lillebælt til Fyn og landet mellem Kolding og Christiansfeld (13 km).

Aktiviteter

Det rolige og naturskønne område indbyde til at vandre i skovene, fiske fra kysten eller fra jolle, surfe langs kysten eller dykke i det dybe og strømførende vand. Farvandet omkring Stenderuphalvøen er meget fiskerigt, og ved Stenderup Hage, få kilometer syd for Frydenborg, er det meget populært at fiske efter krabber. Der findes desuden flere Put & Take fiskeparker i området. Slotssøbadet i Kolding er et oplevelsesbad for børn og voksne. Badet kan bl.a. byde på et stort vandland med rutschebaner, springvand, spabad, sauna, romersk dampbad, motionsrum, solarier og helserum (15 km). Legeparken i Kolding er et rekreativt område for både børn og voksne. Her kan I sejle på den store sø, køre i mooncars eller bare slappe af. Sydøstjylland er rig på golfbaner, og i umiddelbar nærhed af Frydenborg finder I bl.a. Kolding Golf Club (19 km), Bunker Golf Danmark mellem Haderslev og Kolding (19 km) og Birkemose Golfcenter ved Kolding (22 km).

Attraktioner

I Sønder Stenderup kan I opleve Ateljes - et spændende og anderledes atelier med bl.a. malerier, glaskunst, træ- og jernfigurer (5 km). Besøg Kolding med de hyggelige gamle gader, grønne områder, gode shoppingmuligheder, museer, kunstgallerier, teater, atmosfærefyldte torve med restauranter og caféer, et rigt musik- og natteliv, Slotssøen og den mere end 700 år gamle kongeborg Koldinghus (15 km). På Koldinghus kan I bl.a. opleve samlinger fra 1500-taller og frem til i dag, riddersale og fangekældre. Den smukke have 'Geografisk Have' i Kolding består af bl.a. en krydder- og lægeurtehave, en rosenhave, dufthaven, et væksthus samt områder, inspireret af Kina, Japan, Sydamerika, Nordamerika, Canada, Europa og Asien. På det smukt beliggende Trapholt kan I opleve interessante udstillinger med moderne, dansk billedkunst og møbeldesign samt samlinger af kunsthåndværk, keramik og tekstil (19 km).

Udflugtsmål

I Egtved kan I se Egtvedpigen, som blev fundet i 1921 - et af Danmarks bedst bevarede bronzealderfund. Et lille museum på stedet informerer om det sjældne fund og viser kopier af hendes kiste og beklædningsgenstande (36 km). LEGOLAND er opbygget af Legoklodser og de mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (55 km). Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver (64 km). Fun Park Fyn i Aarup på Fyn byder på et vandland samt forlystelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle forlystelser frit benyttes (66 km).