Destination

Hvidbjerg

Hvidbjerg

Sommerhusudlejning i Hvidbjerg - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Hvidbjerg, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Hvidbjerg, som ligger ud til Vejle Fjord, kan I opleve en spektakulær sandklit og et hyggeligt ferieområde med sommerhuse i naturskønne omgivelser. Fra flere sommerhuse har I udsigt over Vejle Fjord. Ferieområdet indbyder til aktiv ferie for hele familien.

Generel

Hvidbjerg ligger på sydsiden af Vejle Fjord, 9 km nord for Fredericia og 19 km syd for Vejle. I sommerperioden er Hvidbjerg et livligt område, dels på grund af den gode strand med østkystens største sandklit og dels på grund af de mange sommerhuse. Flere af sommerhusene i området har udsigt over Vejle Fjord og i klart vejr er det endog muligt at se helt til øen Æbleø. Der er gode indkøbsmuligheder i Hvidbjerg.

Strande

Den børnevenlige sandstrand ved Hvidbjerg har roligt vand og Blåt Flag. Stranden er opdelt i Hvidbjerg Klit (i den nordlige ende) og Fladstranden (i den sydlige ende). Ved Hvidbjerg Klit kan I opleve den knap 30 m høje, fredede sandklit, som er den eneste østvendte sandklit i Jylland. Fra toppen af klitten er der flot udsigt over Trelde Næs og det yderste af Vejle Fjord. Ved Trelde Næs, ca. 5 km. fra Hvidbjerg, findes endnu en dejlig badestrand med Blåt Flag.

Natur

Lige syd for Hvidbjerg ligger halvøen Trelde Næs med dejlig sandstrand, marker, enge og smukke skovområder med rigt dyreliv. Yderst ved fyret ligger Troldeskoven med de krogede træer, et vidt forgrenet stisystem samt flere udsigtspunkter med udsigt over Vejle Fjord. Landskabet langs Vejle Fjord hører til Danmarks smukkeste, bl.a. på grund af frodigheden og de mange niveauer.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder fra kysten, i fjorden, i områdets åer samt i Put&Take-fiskesøerne. Der er flere gode golfbaner i området, bl.a. Vejle Golf Clubs bane, som ligger i de smukke Munkebjergskove. Vejle Fjord er velegnet for alt slags vandsport, som f.eks. sejlads og windsurfing. Mange dejlige naturoplevelser venter langs områdets vandrestier og cykelruter.

Attraktioner

Den fredede Børkop Vandmølle ligger idyllisk i naturskønne omgivelser, og er bl.a. landskendt for den gourmetrestaurant, der er indrettet på stedet. Vandmøllen er stadig i drift nogle timer om ugen, og der sælges friskmalet mel og gryn på stedet. Her findes også et lokalhistorisk museum, som omfatter landbrugsredskaber og håndværksredskaber fra gammel tid. Et par hundrede meter fra vandmøllen finder I Solstenen, som er et historisk bevis på vore forfædres soldyrkelse.

Udflugtsmål

Egtvedpigen blev fundet i 1921 og er en af Danmarks bedst bevarede bronzealderfund. Et museum på stedet informerer om det sjældne fund og viser kopier af hendes kiste og beklædningsgenstande (46 km). Jellingestenene med deres runeinskriptioner stammer fra vikingetiden og kaldes Danmarks dåbsattest (30 km). Den gamle fæstningsby Fredericia er 350 år gammel. Byen er smukt beliggende ud til Lillebælt og er omgivet af Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg. Her findes også Danmarks største gratis legeplads 'Madsby Legepark'. Vejle er en hyggelig handelsby med mange spændende butikker, gode spisesteder og kulturelle tilbud. Vejles vartegn er en hvid vindmølle fra 1846. Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. Dyreparken ligger ca. 38 km fra Hvidbjerg. LEGOLAND, ca. 45 km fra Hvidbjerg, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.
Sommerhuse i Hvidbjerg