Sommerhuse i Skanderborg
Destination

Skanderborg

Skanderborg

Sommerhusudlejning i Skanderborg - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Skanderborg, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Hold ferie direkte ved søen og den aktive by Skanderborg.

Generel

Sommerhusområdet ligger direkte ved Stilling-Solbjerg Sø, 7 km fra Skanderborg, i en storslået natur. Her kan I nyde den dejlige natur, stilheden ved søen og fuglenes sang. I kan købe dagligvarer inden for en radius af 2 km. I Skanderborg finder I alt, hvad I kan ønske jer: talrige forretninger, spisesteder, aktivitetstilbud, museer og kulturelle arrangementer.

Strande

Der er mulighed for at bade i Stilling-Solbjerg Sø. Ønsker I at bade i havet, så finder I mange gode badestrande ved østkysten, f.eks. Saksild Strand (24 km), som er en bred, børnevenlig sandstrand med en badebro. Her har I også mulighed for at udøve forskellige strandaktiviteter som f.eks. windsurfing.

Natur

Den herlige natur omkring Skanderborg - det midtjyske højland ¿ er præget af marker, bakker, skove og mange søer. Her kan I vandre i timevis på den 64 km lange vandresti og måske kombinere jeres udflugt med en sejltur på Gudenåen eller på Skanderborg Sø. Mellem landsbyerne Vitved og Solbjerg ligger dalen Pilbrodalen, hvor I finder en meget varieret og frugtbar vegetation. I denne dal lå der engang mange søer, som efterhånden har udviklet sig til moser. Ejer Bavnehøj er det højeste punkt i Danmark (20 km). Her befinder I jer 170 meter over havet og har en smuk udsigt over det enestående morænelandskab. På klare dage kan I sågar se øen Samsø og Lillebæltsbroen. Oplev også Mossø, som er Jyllands største sø.

Aktiviteter

Ved Stilling-Solbjerg Sø, direkte ved ferieområdet, har lystfiskeren ideelle betingelser. Ikke langt herfra kan I også fiske i en af de mange andre søer, f.eks. Skanderborg Sø. Golfspillere kan afprøve en af de 3 omkringliggende golfbaner: Aarhus Aadal Golf Club (13 km), Skanderborg Golf Klub (18 km) eller Horsens Golfklub (34 km). I Skanderborg finder I bl.a. et bowlingcenter, en svømmehal og tennisbaner (7 km). Lej en kano i Skanderborg Kanocenter og tag på en herlig udflugt på en af de mange søer i ferieområdet. I kan også tage på sejltur med sejlskibet M/S Dagmar på Skanderborg Sø. Her har I også muligheden for at betragte fugle. Udforsk det smukke område på cykel. I kan leje cykler i Skanderborg Turistinformation.

Attraktioner

Besøg Skanderborg med den meget smukke bymidte, mange forretninger og restauranter samt et storartet kulturhus med mange forskellige kultur- og aktivitetstilbud (7 km). Bymuseet i Skanderborg er indrettet i 2 gamle, tyske bunkere, som blev bygget af 'værnemagten' i årene 1943/44. Her kan I lære mere om livet i Skanderborg under besættelsen. Skanderborg Slotskirke er det eneste, der er tilbage af Skanderborg Slot. Om sommeren kan I her opleve koncerter. Derudover finder I i Skanderborg og omegn mange gallerier og åbne kunstværksteder, hvor I kan se brugskunst blive fremstillet. Museet Øm Kloster ved Ry indeholder bl.a. en ruinpark, en udstilling om kunsten at helbrede, en urtehave og en samling af skeletter (ca. 22 km).

Udflugtsmål

Aarhus byder på Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, små hyggelige gader i latinerkvarteret med spændende butikker og en livlig atmosfære, caféer og skoven Marselisborgskoven (22 km). Oplev Labyrinthia i Rodelund, som er Europas største tredimensionelle labyrint (33 km). AQUA Ferskvands Akvarium er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvandsakvarium (40 km). Løveparken Givskud er en kombineret løvepark og zoologisk have. Her kører I rundt blandt vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver (82 km). LEGOLAND er bygget af 50 mio. byggeklodser. Mere end 50 aktiviteter sørger for fart, spænding og oplevelser! 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget, meget mere (84 km).