Destination

Rendbjerg

Rendbjerg

Sommerhusudlejning i Rendbjerg - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Rendbjerg, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Rendbjerg er et charmerende, familievenligt og historisk ferieområde i skøn natur.

Generel

Rendbjerg ligger ved på sydsiden af Broagerland, ud til Broager Vig og Flensborg Fjord, kun 6 km fra Gråsten mod vest og 17 km til Sønderborg mod øst. Mange af sommerhusene i dette rolige, naturskønne område har udsigt over Flensborg Fjord og helt til den tyske kyst. Der er indkøbsmuligheder og spisesteder ca. 3 km fra Rendbjerg.

Strande

Stranden ved Rendbjerg er en lille sandstrand med badebro og jollehavn. Der er gode surfmuligheder ved Rendbjerg Strand.

Natur

Naturen på Broagerland er kuperet og frodig. Flere af sommerhusene i området ligger op til Rendbjerg Skov. Kobbelskoven er en statsskov med høje bøgetræer, som går helt ud til den stejle kystlinie. Fra udkanten af skoven er der storslået udsigt over Sønderborg Bugt, Sønderborg, halvøen Kegnæs samt Dybbøl Mølle.

Aktiviteter

Ved at følge 'Gendarmstien', som begynder på Rendbjerg Strand, bliver I ført gennem flere forskellige, naturskønne og frodige landskaber. Stien slutter ved Brunsnæs, som er et gammelt hyggeligt færgeleje med en god badestrand og en kro. Der findes flere golfbaner i området. For lystfiskere er der gode muligheder langs hele kysten på Broagerland. Langs de mange små vandre- og cykelstier i området venter nogle dejlige naturoplevelser.

Attraktioner

I den sydlige del af Kobbelskoven kan I finde mange interessante fortidsminder; 2 langdysser, 2 runddysser og 7 bronzealderhøje. Cathrinesminde Teglværk er et velbevaret industrianlæg fra slutningen af 1800-tallet. Teglværket er i dag indrettet som museum. Broager Kirke har 2 spir og er er udsmykket med kalkmalerier fra det 13. og 16. århundrede. På kirkegården findes der stadig mange krigsgrave fra 1864.

Udflugtsmål

Tag evt. på en dagstur til den tyske grænse, som ligger kun 25 km fra Rendbjerg. Området omkring Rendbjerg er rigt på historiske mindesmærker i form af møller, slotte o.lign. Gråsten Slot og Slotshave er omgivet af smuk, sønderjysk natur med skov og sø. Den rigt udsmykkede slotskirke og den blomsterrige slotshave er tilgængelig for publikum. Dybbøl Mølle (oprindelig fra 1744) lå tidligere midt i et militært område og er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken. Sønderborg Slot er renoveret i barokstil og indeholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie. Besøg også byen Sønderborg med de hyggelige caféer og restauranter, det livlige natteliv, de mange kulturtilbud og aktivitetsmuligheder samt den smukke lystbådehavn.
Sommerhuse i Rendbjerg