Sommerhuse i Dyngby
Destination

Dyngby

Dyngby

Sommerhusudlejning i Dyngby - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Dyngby, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Dyngby ligger på en skråning bag stranden, og flere sommerhuse byder på god udsigt over Kattegat. I Dyngby finder I fred, ro, børnevenlig strand og dejlig natur, og herfra kan I tage på udflugt til Jyllands hovedstad Århus med de mange seværdigheder.

Generel

Sommerhusområdet ved Dyngby Strand er centralt beliggende i forhold til seværdigheder, større byer samt dejlige skove og naturområder. I Kattegat, ud for Dyngby, ligger øerne Tunø og Samsø, som det er muligt at besøge på endagsture. Der er gode aktivitetsmuligheder langs kysten, og fine indkøbsmuligheder i Saksild by, 4 km fra Dyngby Strand.

Strande

Den dejlige, rolige og børnevenlige Dyngby Strand er en af de bedste strande i Østjylland. Her er masser af plads til diverse strandaktiviteter og vandreture. Bl.a. sørger Kattegats bølger også for, at der er gode betingelser for windsurfere her.

Natur

Dyngby er omgivet af skov, grønne områder, marker og kyst. Fra de højtbeliggende naturområder bag kysten er det muligt at se til Mols, Samsø og Tunø. Lige i den sydlige udkant af Århus ligger Marselisborgskovene, som er et virkelig naturskønt område med mange cykel- og vandrestier. Her har I også mulighed for at komme helt tæt på bl.a. rådyr og vildsvin indenfor et lukket område.

Aktiviteter

Der findes flere gode golfbaner i Østjylland. Den nærmeste er Odder Golfklubs baner, men også banerne i Århus og Skanderborg ligger indenfor rækkevidde. Der er gode fiskemuligheder langs kysten - helt fra Norsminde til Hov. Der findes cykelstier langs kysten mod nord. De mange vandrestier i naturområderne og skovene ved Dyngby giver mulighed for mange, dejlige naturoplevelser.

Attraktioner

Egnen byder på mange historiske seværdigheder, bl.a. kirker og ruiner af kirker, monumenter, mindesten og ruiner fra vikingetiden. Den Økologiske Have ved Odder er Nordens største økologiske besøgshave. Hent inspiration i den store have med temahaver, dyr, korn og blomstermarker. (7 km) Egnens historie kan følges på Odder Egnsmuseum, hvor I bl.a. kan opleve den fredede Odder Vand- og Dampmølle, en bondestue fra 1700-tallet og flere spændende udstillinger. (8 km) Den gamle Gylling Mølle er i dag gennemrenoveret og fuldt funktionsdygtig. Her males nu igen mel. (12 km) Moesgård Museum på herregården Moesgård rummer arkæologiske samlinger fra Danmark og den Persiske Golf. Stedet er idyllisk beliggende og omgivet af dejlig skov, som fører helt ned til Århus Bugt. (24 km)

Udflugtsmål

Fra Hov, som ligger 7 km syd for Dyngby Strand, sejler færgen dagligt til både Tunø og Samsø. Tunø har en smuk og afvekslende natur, et mildt klima og en hyggelig, stemningsfyldt landsby. Samsø byder på en enestående natur, fred, ro, idyl og mange aktivitetsmuligheder. Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (32 km) Givskud er en kombineret løvepark og zoo. Her kører I rundt blandt de vilde dyr og kommer helt tæt på både flodheste og løver. (93 km) LEGOLAND, ca. 100 km fra Dyngby, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.