Sommerhuse i Ry
Destination

Ry

Ry

Sommerhusudlejning i Ry - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Ry, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Den naturskønne Ry er beliggende i det midtjyske højland og omgivet af skove og søer.

Generel

Ry ligger midt i en smuk, uspoleret og kuperet natur, tæt ved Silkeborg, Himmelbjerget, Gudenåen og Danmarks største skovområde. Søerne Birksø, Knudsø, Rye Mølle Sø og Vessø omgiver den hyggelige by, som indeholder flere butikker og spisesteder. Fra Ry kan I sejle med verdens ældste aktive hjuldamper Hjejlen direkte til Himmelbjerget og køre med et historisk veterantog i den smukke, midtjyske natur. I Silkeborg, 20 km herfra, kan I shoppe i gågaden og besøge byens mange seværdigheder. Ry er et dejligt feriested for hele familien - her er der plads til aktiviteter, afslapning og fordybelse.

Strande

Ved Knudsø, som ligger direkte ved Ry, kan I bade fra en dejlig sandstrand med en lang badebro. Her kan I tage en forfriskende dukkert i det rene vand. Det er også muligt at bade i andre søer i området. Prøv for eksempel Almindsø, som er en af landets reneste søer. Her finder I 2 badeanstalter med sandbadestrande, Østre og Vestre Søbad, samt omklædningsmuligheder og livredder i sommerperioden. Almindsø ligger i den sydvestlige ende af Silkeborg, 20 km fra Ry. Ønsker I at bade i havet, findes der dejlige badestrande på begge sider af Danmark ud for Ry. Afstanden er cirka 50 km til Østkyststrandene og 110 km til Vesterhavsstrandene.

Natur

Ry er beliggende i et naturskønt, grønt og kuperet landskab med smukke søer, gamle bøgeskove, marker med græssende dyr, bakkedrag, idylliske åer og ådale samt Danmarks 3. højeste punkt Himmelbjerget. Områdets mange søer indeholder rent og klart vand. I kan faktisk drikke vandet fra Almindsø om foråret. Syd for Silkeborg kan I besøge Silkeborgskovene - Danmarks største skovområde på 224 kvadratkilometer. Der findes et utal af udsigtspunkter i området, hvorfra I kan nyde udsigten over den unikke natur.

Aktiviteter

Områdets søer og åer er meget velegnede til sejlads, og I kan leje kanoer, kajakker og både flere steder - blandt andet hos Ry Kanofart. Der er rigtig gode fiskemuligheder i det vandrige område. Her finder I et væld af søer, åer, bække og Put & Take søer, hvor I blandt andet kan fange ørreder, gedder, aborrer, skaller, sandart og laks. Den storslåede natur er rig på vandre- og cykelstier, som indbyder til naturoplevelser til fods og på cykel. Tag også på sejltur med for eksempel Hjejlen, verdens ældste dampskib, som sejler mellem Ry og Himmelbjerget eller på tur med veterantoget, som kører fra Ry i sommermånederne. Der findes flere golfbaner i området. I kan blandt andet teste banerne hos Ksn Golf (22 km) og Silkeborg Golf Club (23 km). I kan desuden prøve et indendørs, alpint skianlæg med helårsskibakke i Gjern (29 km).

Attraktioner

Ferskvandsmuseet i Ry er et interessant natur- og kulturhistorisk museum med en udstilling, der handler om livet ved søer og åer. Oplev det 147 m høje Himmelbjerg - et af områdets mest berømte og naturskønne udflugtsmål. Himmelbjerget er beliggende i et skovrigt område med bøgeskove, bakkedrag, dale, søer og vandruter til både Ry og Silkeborg (9 km). AQUA Ferskvands Akvarium er Danmarks eneste og Nordeuropas største ferskvandsakvarium (19 km). Silkeborg Museum har til huse i Silkeborg Hovedgård - byens ældste bygning. Museet er et kulturhistorisk museum med blandt andet en jernalderudstilling, en antik glassamling og Tollundmanden - et mosefund fra fortiden (20 km). Silkeborg Kunstmuseum er skønt beliggende ned til Gudenåen og huser Asger Jorns samlinger og en samling af keramiske værker (20 km). Kunstcentret Silkeborg Bad er omgivet af skov og sø - her går natur, kunst, skulpturer og flotte bygninger op i en smuk enhed (20 km).

Udflugtsmål

På Jysk Automobilmuseum i Gjern kan I opleve en imponerende samling af 140 restaurerede veterankøretøjer (29 km). Besøg den charmerende og historiske Svostrup Kro, som ligger direkte ned til den idylliske Gudenå. Kroen er et museum i sig selv og byder derudover på et uimodståeligt menukort (31 km). Givskud Zoo er en kombineret løvepark og zoo. I kan følge safariruten gennem savanneområderne og løvernes territorium i egen bil eller i Safaribussen og komme helt tæt på de vilde dyr (58 km). LEGOLAND® er bygget af 50 mio. byggeklodser og byder på flere end 50 aktiviteter med fart og spænding. 'Den sjoveste legeplads for hele familien' byder på riddere i rustning, pirater, barske cowboys, vilde indianere og meget mere (69 km).