Sommerhuse i Norsminde
Destination

Norsminde

Norsminde

Sommerhusudlejning i Norsminde - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Norsminde, Sydøstjylland, Danmark udlejes her!

Det dejlige ferieområde, Norsminde, ligger lige ved Kysing Fjords udmunding i Århus Bugt og Kattegat.

Generel

Norsminde er kendt for de mange udgravninger, som er foretaget langs fjorden og som har resulteret i betydningsfulde fund fra stenalderen. Men byen tiltrækker også pga. stranden, lystbådehavnen og den dejlige, fredfyldte natur, som omgiver Norsminde. Nyd den hyggelige atmosfære i byens lille lystbådehavn og afprøv evt. den lokale fiskerestaurant her. Der er desuden kro og indkøbsmuligheder i byen.

Strande

Norsminde Strand er en god og børnevenlig badestrand med flere badebroer.

Natur

Bag Norsminde ligger et dejligt, åbent landskab, hvorfra der er udsigt over Kysing Fjord og det fredede område med et fuglereservat, som ligger ned til fjorden. Fuldendalen og Fløjstrup Skov, længere mod nord, er et kuperet og kløftet skovområde med engområder, en å, som bugter sig gennem området, samt et rigt dyreliv. Her findes et utal af vandrestier. Fra de højtbeliggende naturområder er det muligt at se til Mols, Samsø og Tunø. Lige i den sydlige udkant af Århus ligger Marselisborgskovene, som er et virkelig naturskønt område med mange cykel- og vandrestier. Her har I også mulighed for at komme helt tæt på bl.a. rådyr og vildsvin indenfor et lukket område.

Aktiviteter

Langs kysten samt i Odder Å, der udmunder i Norsminde Fjord, er der er gode fiskemuligheder. Der findes adskillige golfbaner i den sydøstlige del af Danmark. De nærmest klubber er Aarhus Golf Club og Odder Golfklub. Der findes cykelstier langs kysten mod nord. De mange vandrestier i naturområderne og skovene, som omgiver Norsminde, giver mulighed for mange, dejlige naturoplevelser.

Attraktioner

Egnen er rig på historiske seværdigheder, bl.a. kan I opleve kirker og ruiner af kirker, en langhøj med stenkister, monumenter, mindesten og ruiner fra vikingetiden. Moesgård Museum på herregården Moesgård rummer arkæologiske samlinger fra Danmark og den Persiske Golf. Stedet er idyllisk beliggende og omgivet af dejlig skov, som fører helt ned til Århus Bugt. (9 km) Den Økologiske Have ved Odder er Nordens største økologiske besøgshave. Hent inspiration i den store have med temahaver, dyr, korn og blomstermarker. (14 km) Egnens historie kan følges på Odder Egnsmuseum, hvor I bl.a. kan opleve den fredede Odder Vand- og Dampmølle, en bondestue fra 1700-tallet og flere spændende udstillinger. (15 km)

Udflugtsmål

Fra Hov, som ligger 13 km syd for Norsminde, sejler færgen dagligt til Samsø. Tag evt. cyklen med til øen, som byder på en enestående natur, fred, ro, idyl og mange aktivitetsmuligheder. Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (21 km). Horsens har ligeledes mange kulturelle tilbud, Nordeuropas bredeste gågade, fjorden og mange museer (42 km). LEGOLAND, ca. 115 km fra Norsminde, er bygget af 50 mio. byggeklodser. Her findes masser af aktivitetsmuligheder for hele familien.