Sommerferie i Danmark i privat sommerhus

Nyd den danske natur på jeres sommerferie i sommerhus. Det er fantastisk at holde sommerferie i Danmark, og naturen og de mange spændende seværdigheder, giver oplevelser til hele familien.

Sommerferie i Danmark i privat sommerhus

Sommerferie i sommerhus

Sommerferie i sommerhus betyder tid til at slappe af, og være sammen med dem, I holder af. Sommerferie i Danmark byder på en underskøn natur, som er noget ganske særligt om sommeren. Efter måneder med koldt vejr, er det nu dejligt at komme udenfor og mærke solens varme stråler. Udenfor venter mange sjove aktiviteter for hele familien, som I kan udforske i jeres sommerferie i Danmark. Som supplement til den dejlige natur, er der også et væld af attraktioner og spændende seværdigheder, som I kan besøge i jeres sommerferie i Danmark. Det giver jer muligheden for, at sammensætte en sommerferie efter lige præcis jeres ønsker og behov. En sommerferie, I kan se tilbage på med glæde, og en ferieform, som I kan tilpasse jeres families interesser i fremtiden.

I forgrunden klitter med marehalm, i baggrunden sandstrand og dejligt blåt badevand

Sommerferie ved hav og strand

Noget af det bedste ved sommerferie i Danmark, er de mange smukke sandstrande med dejligt badevand. Disse oaser langs kysterne indbyder til både afslapning og aktivitet. Lad børnene lege i strandkanten og bygge smukke sandslotte med voldgrave omkring. Langs stranden kan I samle spændende strandskaller og sten til dekoration, og pynte med dem derhjemme, så I har et minde om en dejlig sommerferie ved stranden. I kan også forsøge jer med at fange fisk og krabber ved stranden. Når I har kigget nærmere på de flotte dyr, er det en god idé at sætte dem ud igen, så de kan komme hjem til der, hvor de bor.

Tag friske dukkerter i det dejlige vand ved stranden i sommerferien. I kan puste badedyrene op og bade sammen. Eller prøv at snorkle, og se, hvilken verden, der gemmer sig på havbunden ved stranden. Går I tur ved stranden, er det fascinerende at kigge ud over det smukke landskab, men prøv at vende blikket mod nedad. Her kan I være heldige at finde rav gemt i tang og træ, der er skyllet op på stranden. Eller hold øje med spændende fossiler i form af søpindsvin. De små søpindsvin fortæller en interessant historie om livet i havet engang, og er tilmed smukke, dekorative souvenirs at have med hjem fra sommerferie i Danmark.

Hvis vinden tillader det, kan det være sjovt at flyve med drage på stranden i sommerferien. I kan lave jeres egen drage hjemme i sommerhuset, eller I kan kigge forbi en af de mange butikker i sommerlandskabet, som sikkert har flotte farvestrålende drager, som I kan købe.

Mor og far går hånd i hånd med deres to drenge på stranden. Far har et stort badedyr under armen

Aktivitet og bevægelse i sommerferien

Der er plads til at være aktive, når I holder sommerferie i sommerhus. I finder mange forskellige aktiviteter til ethvert niveau og ønske. Når I bor i skønne naturomgivelser, er det oplagt at bruge naturen som kulisse for en aktiv sommerferie. Spænd løbeskoene på, og tag en smuk morgentur langs stranden. Mange steder i naturen finder I naturfitnessbaner, som er et dejligt afbræk på løbeturen, og en god mulighed for at tage træningen med udenfor.

Vil I prøve at ride på heste I jeres sommerferie, er der ridecentre mange steder, hvor I kan leje heste, så I kan opleve det danske ferieland fra hesteryg. Skal stranden og vandet være jeres legeplads, er der gode muligheder for at dyrke fx windsurfing og kite-buggy i sommerferien i Danmark. Det kan være sjovt at prøve aktiviteter i sommerferien, som I ikke har mulighed for derhjemme.

Sommerferie og cykelture

I kan også tage på vidunderlige cykelture med hele familien ad de mange cykelstier rundt om i landet. Her er der mange skønne naturoplevelser at hente i sommerferien og I kan kombinere jeres cykeltur med en dejlig frokost i det grønne. Hvis I ikke selv har medbragt cykler hjemmefra, er det mange steder muligt at leje cykler. I Danmark er der flere steder, hvor I også kan prøve kræfter med det mere krævende mountainbiking, hvor I får pulsen op, og skal koncentrere jer om at holde balancen på cyklen.

Mor og datter cykler på sti med buskads i baggrunden

Sommerferie med natur og skovture

Vil I være aktive i sommerferien, og samtidigt komme helt ned i tempo, kan I tage på dejlige vandreture, og evt. besøge nogle af de smukke danske skove og nationalparker. Skønne naturoplevelser bliver ekstra stærke, når der er tid til at standse op og undersøge tingene nærmere. Måske er I på jagt efter interessante fund i dyre- og planteriget, eller også er I på jagt efter flotte udkigspunkter, hvor I kan få et lille hvil til en skøn udsigt. I skovene er det dejligt svalende og køligt at gå ture under de store trækroner, og samle flotte blade ind til spændende dekorationer. Her kan I rigtigt nyde roen og finde en dejlig naturlegeplads, hvor børnene kan boltre sig i sommerferien.

Har I hund med på sommerferie i Danmark, trænger den sikkert også til en god gåtur i det danske sommerlandskab. Her er mange dejlige skove med både hundeskove og naturlegepladser og I kommer sikkert forbi et sted, hvor I kan hygge jer i timevis.

Oplevelser i sommerferien

Rundt om i landet er der mange spændende attraktioner, som I kan besøge i sommerferien. Om sommeren er der masser af liv i feriebyerne, hvor I kan nyde en dejlig stemning med udendørsservering på restaurationerne og livemusik. Tit er der byfester, lokale markeder og andre sjove arrangementer at samles om. Sommerferien er også højsæson for alle de store attraktioner og rutsjebaneture under åben himmel. Tag ud og besøg de mange forlystelsesparker og tivolier, hvor hele familien kan mærke det suse i maven og grine af fryd.

Har I lyst til at opleve spændende dyrearter og være tæt på den eksotiske natur i sommerferien, kan I tage forbi en af landets mange dyreparker og zoologiske haver. Her finder I både store og små dyr, der alle spreder glæde og forundring. I mange af dyreparkerne er der dyr, som det er muligt at kæle og klappe, hvilket altid er et sikkert hit hos familiens yngste.

Gastronomi og kultur i sommerferien

Sommerferie er også tid til fordybelse og til at nyde livet og et lækkert måltid mad. Besøg de mange spændende restauranter og caféer rundt om i landet, hvor I kan opleve lokale specialiteter, dejlige fiskeretter og selvfølgelig velkendte smagsoplevelser. Mange byer har fokus på de lokale specialiteter, og I kan derfor også tage spændende nye lækkerier med hjem fra sommerferien. Besøg et af de mange oplevelsescentre og museer i landet, og væk jeres sanser. Her bliver interessante emner formidlet på en ny og spændende måde. I kan også bruge sommerferien på at besøge de små, flotte gallerier, som I kan finde rundt omkring i sommerlandet. Her er der ofte mulighed for at se arbejdende værksteder, og for at nyde den flotte unikakunst, der produceres som ægte håndværk. De kulturelle oplevelser venter på jer, med besøg på spændende udstillinger, dejlige koncerter og forestillinger, rundt om i landet.

Mennesker på udendørsterrasse ved en lystbådehavn

Ro og hygge i jeres sommerferie

Når I holder sommerferie i Danmark, er det rart at bruge tiden på at komme ned i gear og slappe af. I sommerhuset har I mulighed for at være sammen som familie på jeres egne præmisser. I bestemmer selv måltider og oplevelser, og hvornår, I bare vil nyde hinandens selskab i fred og ro i sommerhuset. I kan starte dagen med en skøn morgenmad på terrassen og nyde, at I har god tid.

I kan hygge jer i sommerhusets have, på legepladsen eller spille fodbold på den grønne græsplæne. I kan også spise dejlige danske jordbær med fløde på terrassen, imens I spiller et sjovt bræt- eller kortspil.

Børn samlet omkring et legeredskab på en naturlegeplads i skoven

Sommerferie med samvær

I sommerferien er det dejligt at være udenfor i varmen og nyde de lange lyse aftener. Find grillen frem og lav en god grillmiddag, hvor I rigtigt kan tage den med ro og hygge jer om måltidet i lang tid. Har I købt fisk ved kysten i jeres sommerferie, kan det være sjovt at tilberede det hjemme i sommerhuset.
Med et godt glas vin falder der ro over selskabet, og I kan mærke, at I er på ferie. Nyd den ekstra tid sammen med børnene, og få plads til de oplevelser i sommerferien, der ikke er tid til i en travl hverdag.

Lej sommerhus til jeres sommerferie i Danmark

Når I lejer et sommerhus til sommerferie i Danmark hos os, er der altid mulighed for at tilvælge ekstra luksus. Det kan være, at I vil opgradere ferien med en pool, spa eller sauna. Så er der plads til ekstra afslapning med dejlige wellness-oplevelser i jeres sommerferie. Mange af vores sommerhuse er ekstra store, så hvis I har lyst til at være flere om at holde sommerferie sammen, kan I leje et ekstra stort sommerhus, og nyde selskabet fra måske bedsteforældre, søskende og venner. En sommerferie i sommerhus er en god base, når I skal have tid sammen. Samtidig har I stadig mulighed for, at alle hver især, kan opleve det, som I har lyst til på jeres sommerferie i Danmark.

Familie på en terrasse ved et sommerhus. Far serverer for datter fra grillen, mens resten af familien sidder ved bordet i baggrunden

Ferie året rundt i Danmark

Book sommerhus 2024 nu

Overvejer du ferie i sommerhus i år, så skal du ikke vente for længe. Sommerhusferie er populær, og jo længere du venter, jo færre sommerhuse er der at vælge mellem.

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommeraftener – det danske ferieland byder på masser af ferieoplevelser, hyggeligt samvær og afslapning i sommerhus.

Påskeferie

Luk foråret ind og hold påskeferie i et sommerhus. Slap af og brug tiden på at lede efter påskeæg, spise en god frokost og nyde naturen.

Pinseferie

Skal din pinseferie foregå langt væk fra den daglige trummerum? Så bestil et ophold i sommerhus i pinsedagene.

Kristi himmelfartsferie

Tag på forlænget weekend i sommerhus i forbindelse med Kristi himmelfartsdag. Brug et par dage sammen med dem eller den, du holder af. 

Efterårsferie

Hold efterårsferie i et sommerhus, hvor du kan hygge dig sammen med familien foran brændeovnen, nyde skovens gyldne farver og være aktiv i naturen.

Nytårsferie

Fest og farver eller en stille nytårsaften, hvor familien hygger? Uanset, hvad du er til, så er nytårsferien i sommerhus noget helt specielt.

 

Juleferie

Saml familien i et sommerhus i julen. Det perfekte sted at nyde god mad, gløgg og ild i brændeovnen. Vi har sommerhuse med plads til hele familien.

Vinterferie

Når vinterkulden er værst, har du fortjent ekstra forkælelse. Tag i sommerhus og nyd et varmt spabad eller læs en god bog ved brændeovnen.