Sydøstjylland

Den sydøstlige del af Jylland er et skønt område, der har rigtig meget at byde på. Her er gode badestrande, smuk natur og masser af historie.

Sydøstjylland
  • Prisgaranti Prisgaranti
  • Personlig service Personlig service
  • Kvalitetssikret rengøring Kvalitetssikret rengøring
  • Tryghedspakke Tryghedspakke
  • Direkte aftale med husejer Direkte aftale med husejer
Populært i Sydøstjylland

I sommerhus i Sydøstjylland

I Sydøstjylland ligger et af Danmarks højeste punkter, Himmelbjerget, hvor der fra toppen er en forrygende udsigt over Silkeborgsøerne. Med et sommerhus nær Himmelbjerget som base kan du nyde den smukke natur enten fra kano eller fra en af de turbåde, som sejler på Gudenåen og søerne i området.

Den sønderjyske kyststrækning er et eldorado for børn og voksne. Her kan du dyrke alle former for strand- og vandsport. De mange sandstrande med lavt og roligt vand er meget børnevenlige. Inde bag kysten er landskabet præget af dybe skove, fredede plantagelandskaber, søer og åer.

Skamlingsbanken er med sine 113 m det højeste punkt i Sønderjylland. Det var også på Skamlingsbanken, at tusinder af dansksindede sønderjyder mødtes til de såkaldte sprogfester i midten af 1800-tallet. Skjult i bakkerne ligger Skamlingsbankens besøgscenter, hvor du kan få hele historien.

Als er absolut også et besøg værd. Als er en af Danmarks smukkeste, grønneste og mest charmerende øer.

Sønderborg Nordals Købingsmark Strand Familieferie Badebro Svømning 800Px Silkeborg Søerne 29256 Medium

Kultur

En stor del af Danmarks historie blev udspillet i Sydøstjylland. Området har mange mindesmærker, bl.a. fra de mange krige der blev kæmpet for Danmark. Dybbøl Mølle, der oprindelig er fra 1744, er i dag indrettet med billeder og minder fra slagmarken.

Jellingstenene, der står på UNESCOs verdensarvsliste, og rent fysisk er placeret ved Jelling Kirke, stammer fra vikingetiden, og kaldes Danmarks dåbsattest. Et andet sydøstjysk bidrag til UNESCO-listen er den smukke og særprægede by Christiansfeld.  

Egtvedpigen, der blev fundet i 1921, er en af Danmarks bedst bevarede bronzealderfund. Hendes grav kan besøges ved Egtved, mens de originale fund og resterne af Egtvedpigen er udstillet på Nationalmuseet i København.  

Sønderborg Slot er renoveret i barokstil og indeholder bl.a. et museum for den sønderjyske historie. Men Sydøstjylland er meget mere end levn fra fortiden. Her finder du også moderne arkitektur, dansk design og livlige handelsbyer.

Sønderborg Dybbøl Mølle Kanoner 800Px Kongernes Jelling Rune Stone Medium

Natur

En ferie i sommerhus i Sydøstjylland byder på kultur, natur og børnevenlige strande. Naturen er meget varieret. Her er både østvendte kyststrækninger, blide fjorde og gamle bøgetræskove helt ned til stranden.

Halvøen Løjt Land ligger nord for Aabenraa. Fra de op til 92 meter høje bakketoppe og højdedrag er der en formidabel udsigt over Lillebælt, Genner Bugt og Aabenraa Fjord. Det bakkede landskab er et resultat af den seneste istid, der sluttede for omkring 10.000 år siden.

I Haderslev Dyrepark er der mulighed for både at se krondyr og råvildt, der færdes i flokke på de åbne sletter.

På nordsiden af Flensborg Fjord ligger Gendarmstien, der tidligere blev bevogtet af grænsegendarmerne, som patruljerede til fods langs kysten. I dag er stien en meget populær vandrerute

Sønderborg Aabenraa Gendarmstien Flensborg Fjord 800Px Haderslev Dyrhaven Krondyr 800Px

Byer

Fra nord til syd i Sydøstjylland er der en hel række spændende byer, der i sommermånederne byder på shopping, open-air arrangementer, koncerter og festivals.

Juelsminde ligger i et af de mest naturskønne områder i Danmark. Den hyggelige by har flere spisesteder, butikker, en stor lystbådehavn og et charmerende havnemiljø.

Kolding har maleriske gader, grønne områder, museer, kunstgallerier, teater, hyggelige torve med restauranter og caféer og ikke mindst den mere end 700 år gamle kongeborg, Koldinghus.

Den gamle fæstningsby Fredericia er over 370 år gammel. Byen ligger smukt ud til Lillebælt og er omgivet af Nordeuropas bedst bevarede voldanlæg.

Aabenraa ligger ned til fjorden, og her kan du opleve havnen, stranden, en dejlig gågade med torve, den gamle bydel samt Aabenraa Slot, som er omkranset af vand og træer.

I den historiske handelsby Haderslev er gaderne snørklede og brostensbelagte. Haderslev Domkirke er imponerende stor. Det er også her du kan kigge indenfor i en stribe museer - bl.a. Dansk Klokkemuseum.

Landsoldat Vægterne Night Watch Men @Aabenraa 800Px

Aktiviteter

Den sydøstlige del af Jylland har rigtig meget at byde på. Her er svømmehaller, badelande og flere golfbaner. Langs kysten er det populært at bade, spille beachvolley, sejle, windsurfe og stå på vandski. Den 800 km cykelrute ”Østersøruten” fører bl.a. igennem Sydøstjylland. Baglandets mange åer og søer byder på fine fiskemuligheder.

Hotel Baltic Høruphav Lowres (7) 800Px Lystfisker

Udflugtsmål

Science parken Universe på Als har som formål at begejstre børn og voksne for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. I denne forlystelsespark er læring det bærende element i forlystelserne. 

AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg er Nordeuropas største ferskvandsakvarium. Den tidligere kongeborg Koldinghus er i dag et spændende museum. LEGOLAND byder på fart, spænding og oplevelser for alle. Du kan også tage på safari i Givskud Zoo - det er helt vildt. Øen Endelave, som ligger ca. 10 km ude i Kattegat, er præget af dejlig natur, som indbyder til cykel- og vandreture på alle årstider

Givskud Zoo Kid Feeding Camel ©Jesper Grønnemark Medium Universe Vr Coaster ©Universe 800Px