Sommerhusudlejning ved Vesterhavet

I finder masser af dejlige ferieoplevelser hos Sol og Strand Sommerhusudlejning. En ferie i sommerhus ved Vesterhavet byder på skøn natur, frihed og masser af frisk luft.

Sommerhusudlejning ved Vesterhavet
Sommerhuse ved vesterhavet

Sommerhus ved Vesterhavet

Vesterhavet er en helt speciel oplevelse. Her finder I ikke bare nogle af Danmarks - ja faktisk Europas - dejligste badestrande, I kan også opleve en helt unik ro og frihedsfølelse ved Vesterhavet, når I er omgivet af de brede strande med fint sand, klitterne og naturen i baglandet. Uanset, om I nyder Vesterhavet en stille, lun sommeraften på stranden eller en vinterdag, hvor blæsten river i kinderne og Vesterhavets bølger raser vildt, så er Vesterhavet altid en fantastisk oplevelse.


De brede sandstrande ved Vesterhavet er meget børnevenlige og I kan bade med den fineste sandbund under tæerne. Friheden til at bade i Vesterhavets bølger, solbade i klitterne, lege og spille spil, ja endda tage bilen med på stranden visse steder, gør at ferie i sommerhus ved Vesterhavet meget populært.

skaven-strand

Gå på opdagelse ved Vesterhavet

Når I er i sommerhus ved Vesterhavet, har I rig mulighed for at nyde natur i området ved sommerhuset. Her kan I finde nationale og regionale vandre- og cykelstier, der fører jer gennem klitlandskaber og plantager, hvor I kan opleve plante-og dyrelivet. Når I går tur ved Vesterhavet, kan I finde spændende skaller, tang og smådyr, der er skyllet op. Flotte sten, sneglehuse og små stykker drivtømmer er fine souvenirers, som I kan tage med hjem fra ferien og mindes tiden i sommerhus ved Vesterhavet.

Bunkers ved Vesterhavet

I har rig lejlighed til at gå på opdagelse i kulturhistorien langs Jyllands vestkyst ved Vesterhavet. Når I går tur i klitterne ved Vesterhavet, kan det være, at I støder på gamle bunkere fra 2. verdenskrig. Bunkerne i Danmarks er en del af Hitlers Atlantvold, et enormt forsvarsværk, han lod opføre langs Europas vestkyst i både Frankrig, Holland, Belgien, Danmark og Norge. Flere steder ved Vesterhavet, er der oprettet bunkermuseer, hvor I kan få mere at vide om bunkernes rolle i 2. verdenskrig og soldaternes liv i bunkerne.

Find sommerhuse ved Vesterhavet

Du kan finde sommerhuse ved Vesterhavet i vores store online katalog. Brug søgeblokken til at få et overblik over sommerhuse ved Vesterhavet langs Jyllands vestkyst. I kan vælge, hvor tæt på Vesterhavet, I vil bo, ved at angive afstanden til havet. I kan bor i klitterne, så I kan høre Vesterhavet bruse eller lidt længere væk fra Vesterhavet inde i baglandet, omgivet af lyngområder og skovplantager, hvilket ofte er billigere.

Badesikkerhed ved Vesterhavet

Vesterhavet er dejligt, og det er skønt med en frisk dukkert i bølgen blå på varme sommerdage. Vesterhavet er dog ikke helt ufarligt at boltre sig i, derfor er det vigtigt, at I er forsigtige, og tager visse forholdsregler.

Hvert år sker der drukneulykker ved Vesterhavet, og det er der to hyppige årsager til. Den ene er badegæsternes brug af badedyr, luftmadrasser og gummibåde, som kan være svære at styre pga. vind og strømforhold, og man risikere at drive hurtigt til havs, især ved fralandsvind.

Den anden grund til mange drukneulykker er hestehuller, også kaldet revlehuller, som er fordybninger i revlerne, hvor vandet suges igennem. På Vesterhavets overflade er der intet at se, men under vandet er der en kraftig strøm, som hurtigt kan hive en badegæst med ud i havet. Kæmper man i mod, bliver kræfterne hurtigt opbrugt, og man drukner. Bliver man suget ind i et hestehul, skal man slappe af og lade sig føre med strømmen væk fra stranden, og når strømmen aftager, kan man svømme langs kysten og tilbage til stranden.

Det er vigtigt, at forældre holder øje med deres børn, og ikke lader sig distrahere af andre ting. Også større børn kan hurtigt komme i vanskeligheder, og børn, der ikke er under opsyn, kan hurtigt forsvinde, både på stranden og i havet. Det er derfor vigtigt, at forældre ikke slipper børnene af syne, men opholder sig tæt på børnene, så de hurtigt kan gribe ind, hvis der sker noget. Dette gælder ikke kun ved Vesterhavet, men på alle strande.

Livet i Vesterhavet

Vesterhavet er betegnelsen for den kystnære del af Nordsøen, som er levested for mange fiskearter og andre havdyr. Når I bor i sommerhus ved Vesterhavet er det derfor oplagt, at I køber fisk på en af de mange fiskerestauranter og røgerier. Der er mange muligheder for at spise lækre fiskeretter langs hele Jyllands vestkyst, når I bor i sommerhus ved Vesterhavet, mange lokale restauranter og caféer får dagligt leveret frisk fisk, som serveres med lækkert tilbehør. I kan også købe frisk fisk og skaldyr i fiskeforretninger eller ved de lokale fiskere, der kommer ind fra Vesterhavet med frisk fangst. I kan tilberede fiskene i sommerhuset køkken eller grille på terrassen.

Vil I vide mere om livet i Vesterhavet, kan I besøge oplevelsescentrene ved Jyllands vestkyst, alt efter, hvor I holder ferie i sommerhus ved Vesterhavet.

Fiskeri og Søfartsmuseet i Esbjerg har både saltvandsakvarier, en flot udendørs udstilling om Vadehavet med havfugle og andre Vadehavsdyr og sælarium, hvor I kan se de to danske sælarter, spættet sæl og gråsæl. Her kan I ikke blot lære mere om dyrene i Vesterhavet, men også få et indblik i dansk søfartshistorie.

Nordsø Akvariet i Nr. Vorupør giver jer et indblik i livet i Vestehavet med mange stor akvarier fulde af spændende, danske fiskearter fisk, bla. hajer. Der er desuden et rørebassin, hvor I kan klappe fiskene.

Jyllandsakvariet i Thyborøn præsenterer Vesterhavets beboere på en sjov og lærerig måde. Her finder I, ud over akvarier og rørebassin, også et kreativt værksted for børn og en maritim agilitybane til jeres hund. Jyllandsakvariet arrangerer desuden guidede ture i området, som I kan komme med på, fx sælsafari.

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er en af Danmark mest populære attraktioner. Her kan I både se de mange akvarier med fisk fra Vesterhavet, sælarium og det store akvarium med 4,5 millioner liter vand, hvor stimer af fisk svømmer over et rev og rundt om et skibsvrag sammen med hajer. Det er også her, I kan opleve publikumsmagneten, klumpfisken. I kan desuden blive klogere på Nordsøen og livet i havet, hvis I fordyber jer i de mange flotte udstillinger.

 

Ferie i Danmark

Efterårsferie

Hold efterårsferie i et sommerhus, hvor I kan hygge jer med familien foran brændeovnen, nyde skovens gyldne farver og være aktive i naturen.

Påskeferie

Luk foråret ind og hold påskeferie i et sommerhus. Slap af og giv jer tid til at lede efter påskeæg, spise en god frokost og nyde naturen.

Juleferie

Saml familien i et sommerhus i julen. Hyg jer med god mad, gløgg og ild i brændeovnen. Vi har sommerhuse med plads til hele familien.

Nytårsferie

Fest og farver eller en stille nytårsaften, hvor familien hygger? Uanset, hvad I er til, så er nytårsferien i sommerhus noget helt specielt.

 

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommeraftener – det danske ferieland byder på masser af ferieoplevelser, hyggeligt samvær og afslapning i sommerhus.

Vinterferie

Når vinterkulden er værst, har I fortjent ekstra forkælelse. Tag i sommerhus og nyd et varmt spabad eller læs en god bog ved brændeovnen.

Vesterhavet

Små hyggelige badebyer, natur, frihed, brede sandstrande og masser af frisk luft. Ferie i sommerhus ved Vesterhavet er en klassiker.

Ferie med hund

Når hele familien inkl. den firbenede skal på ferie, er det oplagt at bestille sommerhus med hund som gæst.

Bededagsferie

Har du brug for et afbræk fra hverdagens praktiske gøremål, hvor tid drukner i job, madpakker, rengøring og oprydning fremfor samvær og nærvær?

Himmelfartsferien

Tag en forlænget weekend i sommerhus i Kristi himmelfart. Få ekstra tid til samvær og nærvær med dem, du holder af.

Pinseferien

Skal jeres pinseferie foregå væk fra dagligdagens rammer i hjemmet? Så Bestil sommerhus i pinsen.

Book sommerhus 2023 nu

Overvejer I sommerhus 2023, så skal I ikke vente for længe. Sommerhusferie er særdeles populær, og jo længere tid I venter, des færre sommerhuse får I at vælge imellem.

Sommerhus i juni og juli

Synes sommerferien lidt for langt væk? Så tag forskud og book et ophold i sommerhus i juni og juli.

Book sensommer

Vil I nyde sensommeren i sommerhus? Se udvalget og book nu.