Sommerhusudlejning ved Vesterhavet

En ferie i sommerhus ved Vesterhavet byder på skøn natur, frihed og masser af frisk luft. Du kan finde masser af dejlige ferieoplevelser hos Sol og Strand.

Sommerhusudlejning ved Vesterhavet
Sommerhuse ved vesterhavet

Sommerhus ved Vesterhavet

Vesterhavet er en ganske særlig oplevelse. Her finder du ikke bare nogle af Danmarks - faktisk Europas - dejligste badestrande, du kan også opleve en helt enestående ro og frihedsfølelse ved Vesterhavet, når du er omgivet af de brede strande med det fine sand, klitterne og naturen i baglandet. Uanset, om du nyder Vesterhavet en stille, lun sommeraften på stranden eller en vinterdag, hvor blæsten river i kinderne og Vesterhavets bølger raser vildt, så er Vesterhavet altid en fantastisk oplevelse.


De brede sandstrande ved Vesterhavet er meget børnevenlige, og du kan bade med den fineste sandbund under tæerne. Friheden til at bade i Vesterhavets bølger, solbade i klitterne, lege og spille spil, ja endda tage bilen med på stranden mange steder, gør at ferie i sommerhus ved Vesterhavet er meget populært.

Gå på opdagelse ved Vesterhavet

Når du er i sommerhus ved Vesterhavet, er der rig mulighed for at nyde natur i området ved sommerhuset. Her kan du finde nationale og regionale vandre- og cykelstier, der fører jer gennem klitlandskaber og plantager, hvor du kan opleve plante-og dyrelivet. Når du går tur ved Vesterhavet, kan du finde spændende skaller, tang og smådyr, der er skyllet op. Flotte sten, sneglehuse og små stykker drivtømmer er fine souvenirers, som du kan tage med hjem fra ferien og mindes tiden i sommerhus ved Vesterhavet.

Bunkers ved Vesterhavet

Du har rig lejlighed til at gå på opdagelse i kulturhistorien langs Jyllands vestkyst ved Vesterhavet. Når du går tur i klitterne, kan det være, at du støder på bunkere fra 2. verdenskrig. Bunkerne i Danmarks var en del af Hitlers Atlantvold, et enormt forsvarsværk, han lod opføre langs Europas vestkyst i både Frankrig, Holland, Belgien, Danmark og Norge. Flere steder ved Vesterhavet er der oprettet museer, hvor du kan få mere at vide om bunkernes rolle i 2. verdenskrig og soldaternes liv i bunkerne.

Find sommerhuse ved Vesterhavet

Du kan finde sommerhuse ved Vesterhavet på vores hjemmeside. Du kan vælge, hvor tæt på Vesterhavet, du vil bo, ved at angive afstanden til havet. Du kan bor i klitterne, så du kan høre Vesterhavet bruse eller lidt længere væk fra Vesterhavet inde i baglandet, omgivet af lyngområder og skovplantager, hvilket ofte er billigere.

Badesikkerhed ved Vesterhavet

Vesterhavet er dejligt, og det er skønt med en frisk dukkert på varme sommerdage. Vesterhavet er dog ikke helt ufarlig at boltre sig i, derfor er det vigtigt, at du er forsigtig, og tager visse forholdsregler.

Hvert år sker der drukneulykker ved Vesterhavet, og det er der to hyppige årsager til. Den ene er badegæsternes brug af badedyr, luftmadrasser og gummibåde, som kan være svære at styre pga. vind og strømforhold, og man risikere at drive hurtigt til havs, især ved fralandsvind.

Den anden grund til mange drukneulykker, er hestehuller, også kaldet revlehuller, som er fordybninger i revlerne, hvor vandet suges igennem. På Vesterhavets overflade er der intet at se, men under vandet er der en kraftig strøm, som hurtigt kan trække en badegæst med ud i havet. Kæmper man imod, bliver kræfterne hurtigt brugt op, og man risikerer at drukne. Bliver man suget ud i havet af et hestehul, skal man slappe af og lade sig føre med strømmen væk fra stranden, og når strømmen tager af, kan man svømme langs kysten og tilbage til stranden.

Det er vigtigt, at forældre holder øje med deres børn, og ikke lader sig distrahere af andre ting. Også større børn kan hurtigt komme i vanskeligheder, og børn, der ikke er under opsyn, kan hurtigt forsvinde, både på stranden og i havet. Det er derfor vigtigt, at forældre ikke slipper børnene af syne, men opholder sig tæt på børnene, så de hurtigt kan gribe ind, hvis der sker noget. Det gælder ikke kun ved Vesterhavet, men på alle strande.

Livet i Vesterhavet

Vesterhavet er betegnelsen for den kystnære del af Nordsøen, som er levested for mange fiskearter og andre havdyr. Når du bor i sommerhus ved Vesterhavet er det derfor oplagt, at du bestiller fisk på en af de mange fiskerestauranter og røgerier. Der er mange muligheder for at spise lækre fiskeretter langs hele Jyllands vestkyst, når du bor i sommerhus ved Vesterhavet, mange lokale restauranter og caféer får dagligt leveret frisk fisk, som serveres med lækkert tilbehør.

Foto: Emil Spangenberg

Du kan også købe frisk fisk og skaldyr i fiskeforretninger eller ved de lokale fiskere, der kommer ind fra Vesterhavet med frisk fangst. Du kan tilberede fiskene i sommerhuset køkken eller grille på terrassen.

Vil du vide mere om livet i Vesterhavet, kan du besøge oplevelsescentrene ved Jyllands vestkyst, alt efter, hvor du  holder ferie i sommerhus ved Vesterhavet.

Fiskeri og Søfartsmuseet i Esbjerg har både saltvandsakvarier, en flot udendørs udstilling om Vadehavet med havfugle og andre Vadehavsdyr og sælarium, hvor du kan se de to danske sælarter, spættet sæl og gråsæl. Her kan du ikke blot lære mere om dyrene i Vesterhavet, men også få et indblik i dansk søfartshistorie.

Nordsø Akvariet i Nr. Vorupør giver jer et indblik i livet i Vestehavet med mange stor akvarier fulde af spændende, danske fiskearter fisk, bla. hajer. Der er desuden et rørebassin, hvor du kan klappe fiskene.

Jyllandsakvariet i Thyborøn præsenterer Vesterhavets beboere på en sjov og lærerig måde. Her finder du, ud over akvarier og rørebassin, også et kreativt værksted for børn og en maritim agilitybane til jeres hund. Jyllandsakvariet arrangerer desuden guidede ture i området, som du kan komme med på, fx sælsafari.

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals er en af Danmark mest populære attraktioner. Her kan du både se de mange akvarier med fisk fra Vesterhavet, sælarium og det store akvarium med 4,5 millioner liter vand, hvor stimer af fisk svømmer over et rev og rundt om et skibsvrag sammen med hajer. Det er også her, du kan opleve publikumsmagneten, klumpfisken. Du  kan desuden blive klogere på Nordsøen og livet i havet, hvis du fordyber jer i de mange flotte udstillinger.

 

Ferie året rundt i Danmark

Book sommerhus 2024 nu

Overvejer du ferie i sommerhus i år, så skal du ikke vente for længe. Sommerhusferie er populær, og jo længere du venter, jo færre sommerhuse er der at vælge mellem.

Sommerferie

Havet, stranden og lune sommeraftener – det danske ferieland byder på masser af ferieoplevelser, hyggeligt samvær og afslapning i sommerhus.

Påskeferie

Luk foråret ind og hold påskeferie i et sommerhus. Slap af og brug tiden på at lede efter påskeæg, spise en god frokost og nyde naturen.

Pinseferie

Skal din pinseferie foregå langt væk fra den daglige trummerum? Så bestil et ophold i sommerhus i pinsedagene.

Kristi himmelfartsferie

Tag på forlænget weekend i sommerhus i forbindelse med Kristi himmelfartsdag. Brug et par dage sammen med dem eller den, du holder af. 

Efterårsferie

Hold efterårsferie i et sommerhus, hvor du kan hygge dig sammen med familien foran brændeovnen, nyde skovens gyldne farver og være aktiv i naturen.

Nytårsferie

Fest og farver eller en stille nytårsaften, hvor familien hygger? Uanset, hvad du er til, så er nytårsferien i sommerhus noget helt specielt.

 

Juleferie

Saml familien i et sommerhus i julen. Det perfekte sted at nyde god mad, gløgg og ild i brændeovnen. Vi har sommerhuse med plads til hele familien.

Vinterferie

Når vinterkulden er værst, har du fortjent ekstra forkælelse. Tag i sommerhus og nyd et varmt spabad eller læs en god bog ved brændeovnen.