Sommerhuse i Fanø, Nordby
Destination

Fanø, Nordby

Fanø, Nordby

Sommerhusudlejning i Fanø, Nordby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Fanø, Nordby, Jyllands vestkyst, Danmark udlejes her!

Prøv en øferie - lej et sommerhus i Fanøs havneby Nordby. Her kan i opleve en charmerende stemning, brostensbelagte gader, bindingsværkshuse med stråtag og flere seværdigheder. Fra Nordbys havnepromenade kan I opleve sæler på en sandbanke i havet. Fanø er en af Danmarks dejligste og med populære ferieøer med mange skønne sommerhuse.

Generel

Den maritime Nordby er beliggende på østsiden af Fanø, lige over for Esbjerg, og er Fanøs største by. Nordby er karakteriseret af et idyllisk bymiljø med smalle gader og stråtækte huse. Her finder I flere museer og gallerier samt restauranter, caféer og butikker. Langs havnepromenaden kan I se et stort antal vadefugle og ofte ligger sælerne og soler sig på sandbanken Søjorde, cirka 50 meter fra havnen. Nordby er omgivet af smuk og uspoleret klithede med et rigt dyreliv. Fra det høje punkt Kikkebjerget kan I nyde den fantastiske udsigt over Nordby, sommerhusområdet og indsejlingen til Esbjerg. Den 56 km2 store ø ligger tæt ved fastlandet, og færgeoverfarten fra Esbjerg til Fanø tager kun 13 min.

Strande

Et par kilometer vest for Nordby ligger den brede, hvide sandstrand med klitter og Blåt Flag. Stranden er børnevenlig ved kanten, da sandbunden kun skråner svagt ud i havet. Her kan I bade, solbade og surfe, men også dyrke strandsejlads og drageflyvning, ride, samle rav og gå tur. Fra Fanø Bad og mod syd er det tilladt at køre med bil på stranden. Nord for Fanø Bad må I kun færdes til fods eller på cykel. Helt mod nord finder I den sandede halvø Søren Jessens Sand, som fremstår som en lille sandørken. Der ligger også flere bunkere fra 2. verdenskrig her, og det er muligt at gå ind nogle af disse bunkeranlæg.

Natur

Fanøs enestående natur er præget af klitlandskaber, hedearealer med lyng, diger, marsk, klitter, strand, Vesterhav og Vadehav. Nordby er omgivet af let kuperede naturarealer, hvor dyr som rådyr, fasaner, kaniner og ræve holder til. I kan også se store fugleflokke, heriblandt flere sjældne fuglearter, samt en stor bestand af sæler på sandbankerne ved kysten. Midt på øen ligger det enestående naturområde Fanø Klitplantage. Området består af klitter, enge, søer, tætte bevoksninger og udsigtspunktet Pælebjerg. Her finder I flere afmærkede vandre- og ridestier, en herlig skovlegeplads med bænke, bålpladser og grilhus samt en dejlig hundeskov, hvor I kan lufte jeres hunde uden at forstyrre Fanøs dyreliv. Besøger I Fanø Klitplantage i august, kan I opleve synet af den blomstrende lyng. Ved Fanøs nordspids ligger øens sandørken, Søren Jessens Sand, og her det det populært at gå tur.

Aktiviteter

I Nordby kan I bowle, besøge museer og gallerier, eller gå tur mellem de historiske huse og nyde stemningen. Ved den nærliggende strand kan I dyrke alle tænkelige strandaktiviteter. Tæt ved Nordby kan I spille golf på den mere end 100 år gamle golfbane Fanø Golf Links, som ligger i et naturskønt og kuperet klit- og lyngområde med udsigt over Vesterhavet. Fanø har et veludbygget cykelstinet, som giver jer mulighed for at opleve øen på en meget behagelig måde. I kan også vandre og ride langs de afmærkede stier i den smukke klitplantage midt på øen. Klitplantagen indeholder også en skovlegeplads med en forhindringsbane og en sanseplads, hvor børnene kan lege, samt en hundeskov, hvor jeres hunde kan løbe løs og boltre sig med andre hunde. Lystfiskere kan afprøve fiskesøen i Rindby eller tage på havfiskeri med kutter fra havnen i Nordby. I kan også tage på sejltur til sælbankerne herfra.

Attraktioner

Fanø er rig på kunsthåndværkere, og I kan blandt andet besøge gallerier, lysstøberier og ravsliberier på øen. I Nordby finder I et kunstmuseum samt egnsmuseet Fanø Museum, som viser et typisk Fanøhus fra 1700-tallet. Fanø Skibsfarts- og Dragtsamling, ligeledes i Nordby, indeholder en samling af sejlskibe og dragter. Hannes Hus i Sønderho er et beskedent, og næsten intakt hjem fra 1700-tallet.

Udflugtsmål

Esbjerg byder på et levende by- og kulturliv med mange gallerier, museer og skulpturer. Besøg for eksempel Fiskeri- og Søfartsmuseet og den karakteristiske skulptur Mennesket ved Havet. Oplev en rekonstrueret vikingelandsby i Ribe VikingeCenter. Se vikingerne arbejde, lave mad over bål og udføre andre aktiviteter (32 km). Den hyggelige handelsby Ribe, Danmarks ældste by, er også et besøg værd. I LEGOLAND finder I aktiviteter, fart og spænding for hele familien. Mød isbjørne og pingviner i Polarland, riddere, pirater, cowboys, indianere og meget mere (65 km). I Givskud Zoo kan I køre rundt blandt løver, chimpanser, gorillaer, zebraer og mange andre dyr og opleve dem på helt tæt hold. Undervejs kan børnene boltre sig i parkens store legeland og I kan tage en tur med safaritoget (85).