Sommerhuse i Sundsøre
Destination

Sundsøre

Sundsøre

Sommerhusudlejning i Sundsøre - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Sundsøre, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Sundsøre ligger midt på Salling, på det mest østlige punkt, lige ud til Hvalpsund og Limfjorden.

Generel

Sommerhusene i Sundsøre er beliggende i smukke, rekreative omgivelser, tæt ved god badestrand. Med en bilfærge kan I på kort tid sejle over Limfjorden fra Sundsøre til Hvalpsund på Lounshalvøen. Sundsøre er en ideel feriedestination for børnefamilier, lystfiskere, golfspillere, naturelskere og andre, der blot ønsker at slappe af i uberørte og uforstyrrede naturomgivelser. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og Roslev, 14 km inde i landet, byder på gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Den dejlige, børnevenlige badestrand ved Sundsøre er omkring 10 m bred og 2 km lang. Den består af både sand og små sten. Vandet er lavt, klart og rent, og bunden er ligeledes af sand og sten. Ved Sundsøre Odde opstilles der en badebro om sommeren. Her findes også en beach-volley bane.

Natur

Sundsøre er omgivet af dejlige, uspolerede naturlandskaber med skove, åer, marker og fjord. Louns Halvøen, som ligger på den anden side af sundet, er præget at store bakker og kløfter. Der er et rigt dyre- og planteliv i denne enestående natur. Den kønne, genskabte sø Louns Sø har et rigt fugleliv. Brokholm Sø på Nordsalling er en gendannet sø, som er omkranset af et meget naturskønt område. Ved søen kan I fra et udsigtshus med kikkert studere det rige fugleliv. Tæt ved søen er Harrebjergskoven for nylig blevet plantet.

Aktiviteter

For golfspillere er der gode muligheder i området. Afprøv f.eks. banerne ved Thise (6 km mod sydøst), ved Junget (9 km mod nord), Harre Vig Golfklub ved Vile (20 km mod vest) eller hos Skive Golfklub (23 km mod syd). I Gatten findes desuden Nordeuropas største golfanlæg; Himmerland Golf & Country Club, med udfordringer får såvel øvede som nybegyndere (33 km). Området er som skabt til aktiv ferie. Fjorden er ideel for badning, lystsejlads, surfing og havfiskeri. Det afvekslende landskab byder på dejlige naturoplevelser langs de mange gode vandre- og cykelruter i området. Limfjorden samt de mange søer, åer og Put & Take fiskesøer i området byder på virkelig gode muligheder for lystfiskeren. Prøv f.eks. Vile Put & Take Sø, som er en 3000 m2 stor sø i flot natur.

Attraktioner

Sundsøre Pakhus ligger tæt ved færgestedet og er i dag indrettet som lokalhistorisk museum. Her kan I se forskellige, interessante udstillinger om livet ved Limfjorden. Besøg Hvalpsund på Louns-halvøen, lige på den anden side af fjorden. I byen findes, ud over færgelejet, en dejlig lystbådehavn, flere butikker og en historisk kro med udsigt over Limfjorden. Herregården Hessel, den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark, ligger på den fredede Lounshalvø ved Hvalpsund. Her kan I opleve, hvordan herskab og tjenestefolk levede i gamle dage (4 km fra færgen). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmøddingen. En rekonstrureret boplads viser hvordan datidens hytter så ud (18 km fra færgen).

Udflugtsmål

Fra Branden, 19 km nord for Sundsøre, kan I sejle til øen Fur. På Fur finder I forskelligartede og særprægede landskaber, som er præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kystklinter, skove og molergrave. Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder (23 km). Spøttrup Borg i Spøttrup, lidt syd for Vile, er Danmarks bedst bevarede middelalderborg (24 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (28 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (43 km).