Sommerhuse i Tæbring, Mors

Sommerhus Tæbring Mors

Den lille landsby Tæbring ligger ud til Dragstrup Vig på den vestlige side af Limfjordsøen Mors.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i flere af de omkringliggende landsbyer, og ellers er der blot 19 kilometer over til den største by på Mors, Nykøbing.

Vandet og naturen gør, at Tæbring både er til afslapning og til aktiviteter. Her er mulighed for at slappe af ved stranden, ro i kajak eller windsurfe, spadsere eller cykle på nogle af de mange stier i området, fiske i Limfjorden eller ved en af put and take-søerne, eller måske få et slag golf på banerne ved Nykøbing.

Tæbring strand og natur

Tæbring Strand er en glimrende Limfjordsstrand med groft sand, lavt vand og badebro. Den bedste badestrand på Mors er Sillerslev Strand, der ligger ved Sillerslev Havn. Vandet er lavt og dermed er stranden meget børnevenlig.  Er I mere til Vesterhavet ligger stranden ved Agger blot omkring 32 kilometer væk.

Naturen omkring Tæbring er præget af marker og ikke mindst de smukke kyststrækninger. Kystruten rundt om Mors er over 150 kilometer lang, så der er nok at se på. Den bedst kendte molerformation er den 60 meter høje Hanklit (60 m), der ligger på den nordlige del af øen ud mod Thisted Bredning. I molerklinten kan man se 55 millioner år tilbage i tiden gennem de skiftende lag af vulkansk aske, der er de mørke striber i det lyse moler.

Øens højeste punkt er den 89 meter høje Salgjerhøj, hvorfra der er en imponerende udsigt over Mors, Livø, Fur og Limfjorden.

Sønder Herreds Plantage, der er den største skov på Mors, ligger midt på øen og byder fortrinsvis på nåletræer krydret med lidt bøg, eg og lærk, moser, småsøer og lyngområder. Plantagen er derudover kendt for sine 2 oldtidshøje, Skaarhøje og Kløvenhøj.

Udflugter nær Tæbring

Nykøbing Mors er øens største by. Her er et fint handelsliv, en hyggelig havn og flere gode spisesteder. Det gamle Dueholm Kloster i Nykøbing er i dag hjemsted for øens museum.

Feggeklit helt mod nord er et besøg værd. Udover skøn natur er her en mindesten, som angiveligt er Kong Fegges grav. Ifølge sagnet var Feggeklit det sted, hvor den danske prins Hamlet dræbte sin onde stedfar.

I Øster Jølby ligger et af landets ældste forsamlingshuse, som har den særlige facon, at det er ottekantet.

Ved Østerild i Thy ligger et testområde, hvor kæmpestore havvindmøller bliver testet.  Det er muligt at komme helt tæt på møllerne og blive klogere på vindenergi i besøgscentret.

Attraktioner nær Tæbring

Jespershus Blomsterpark

Skandinaviens største blomsterpark er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland.

Fossil- og Molermuseet 

Fossil- og Molermuseet har en imponerende samling af fossiler og fortæller historien om molerets dannelse for godt 55 millioner år. Det er muligt selv at gå på fossiljagt i molergravene omkring museet.

Dueholm Kloster

Dueholm Kloster blev grundlagt før 1371 af Johanniterordenen. Siden 1909 har det været hjemsted for øens museum.

Traktormuseer

På Mors ligger der intet mindre end to traktormuseer, hvor man kan lære om landbrugets historie og ikke mindst se en masse gamle traktorer.

Planlæg din tur på traktor og landbrugs maskinmuseum

Dukkeskolen

Dukkeskolen er et museum med over 12.000 dukker og 1.000 modelbiler.