Destination

Tæbring, Mors

Tæbring, Mors

Sommerhusudlejning i Tæbring, Mors - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Tæbring, Mors, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Den lille, hyggelige landsby Tæbring ligger ud til Dragstrup Vig på vestkysten af Mors.

Generel

Tæbring er omgivet af åbne, uspolerede og lettere kuperede naturlandskaber, som indbyder til badning, fiskeri, surfing, sejlads, vandre- og cykelture samt afslapning. Her finder I fred, ro og dejlige udsigter over Limfjorden, men samtidig er Tæbring et ideelt udgangspunkt for udflugter, da seværdigheder for hele familien ligger inden for rækkevidde. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Tæbring, og 19 km mod øst ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som byder på mange butikker, spisesteder, seværdigheder og hyggelig havnestemning.

Strande

Tæbring Strand er en god Limfjordsstrand med groft sand samt lavt og klart vand. Der er også godt fiskemuligheder her. Sillerslev Strand ligger ved Sillerslev Havn, og betegnes som øens bedste badestrand. Her er vandet lavt og rent, hvilket gør stranden meget børnevenlig. En beachvolley bane er til rådighed på stranden, som desuden har badebro og Blåt Flag. Der er desuden gode surfmulighedere her (18 km mod sydøst). Ved Nykøbing kan I bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og børnevenlig badestrand med badebro og Blåt Flag. Den 20 m brede og 20 km lange strand med sand og sten har lavt, klart vand og en dejlig sandbund. Beachvolley er en meget populær aktivitet her (19 km). Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede, hvide sandstrande med bølger og høje klitter, ligger f.eks. Agger Strand kun omkring 32 km fra Tæbring.

Natur

Tæbring er omgivet af marker, enge, rekreative områder og vand. Sønderherreds Plantage ligger midt på Mors. Det 630 tdr. lands store område består af fyrretræer, moser, smådamme og lyngområder. Skoven er desuden kendt for sine 2 oldtidshøje, 'Skaarhøje' og 'Kløvenhøj', samt sine mange svampe (7 km). For fugleinteresserede er Agerø absolut et besøg værd. Øen er rasteplads for flere sjældne fugle (9 km). Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, tæt ved Jesperhus Blomsterpark, er en meget varieret skov med dale, søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA (20 km). Fra øens højeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan I nyde en spektakulær udsigt over Mors, Limfjorden og øerne Livø og Fur (22 km). Ved Ejerslev Molergrav kan I opleve de smukke molerskrænter, som rejser sig stejlt fra kysten. Ved Hanklit (61 m) vises en geologisk historie, der går mere end 55 millioner år tilbage i tiden. Mors og naboøen Fur er de eneste steder i verden med molerforekomster.

Aktiviteter

Der er ideelle fiskemuligheder langs de smukke og varierede Limfjordskyster på Mors. Derudover findes der flere Put & Take fiskesøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Golfspillere kan afprøve banen hos Morsø Golfklub ved Nykøbing, som er anlagt på et engareal med et åsystem. Det kan også anbefales at cykle langs de små og kun meget lidt traffikerede veje, og herfra nyde de flotte udsigter over Limfjorden og området. Mors er som skabt til aktiv ferie, og I kan følge den markerede solskinsrute øen rundt (i alt 120 km).

Attraktioner

Ved Tæbring kan I opleve en gravhøj, som for nylig er udgravet. I Tæbring findes et værksted med tilhørende butik, hvor I kan opleve unika kunst og kunsthåndværk. Købstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Oplev de små, hyggelige gader i havnekvarteret med de gamle arbejderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af den stemningsfyldte gågade, og her finder I en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (19 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag udstilles der i de 5 historiske bygninger. Det eventyragtige Højriis Slot, syd for Nykøbing, er en af Danmarks ældste herregårde og i dag åben for offentligheden. Her finder I bl.a. en udstilling om Tornerose (19 km). Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finder I gallerier, udstillinger, samlinger og museer.

Udflugtsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (20 km). 'Skarregaard' ved Hesselbjerg er en af de ældste slægtsgårde på Mors, og fungerer i dag et landbrugsmuseum (35 km). På Molermuseet i Hesselbjerg nær molerskrænten Hanklit kan I se de utrolige fund af 55 mio. år gamle fossiler (forstenede dyr og planter), som er udgravet fra moleren (35 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (57 km). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter (62 km).
Sommerhuse i Tæbring, Mors