Sommerhuse i Lundø
Destination

Lundø

Lundø

Sommerhusudlejning i Lundø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Lundø, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Lundø ligger på toppen af en landtange ved Louns Bredning i Limfjorden. Lundø er omgivet af vand og skov og byder på fin badestrand. En ferie i sommerhus i Lundø indbyder til både afslapning og aktiviteter i den smukke natur og måske en tur til Skive med mange seværdigheder.

Generel

Halvøen Lundø er en smal og flad tange i det sydøstlige hjørne af Limfjorden. Halvøen ender i en lang odde med et rigt fugleliv. På Lundø kan I stadig opleve gamle, kalkede bygninger og valmede stråtage. Halvøen er et ideelt feriested for de, der gerne vil surfe, fiske eller nyde naturen og fugle-/dyrelivet på stedet. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Lundø. I Skive, 15 km sydvest for Lundø, finder I gode kulturelle tilbud, flere spisesteder og rige indkøbsmuligheder.

Strande

Der er strand på begge sider af halvøen, og den er ca. 20 m bred og 10 km lang i alt. Den består af sand og små sten og vandet er klart. Vandet bliver kun langsomt dybt, og stranden er derfor meget børnevenlig. Der findes også badebro for de, der gerne vil springe i vandet.

Natur

Der findes flere små plantager med nåletræer på Lundø. Halvøen ender i et kilometerlangt stenrev 'Jelse Odde', som det er muligt at gå på ved lavvande og dermed opleve Limfjordens kyster fra søsiden. Den yderste del af odden er beboet af rastende fugle, og ofte er det muligt at se sæler her. Fra odden er der udsigt over Limfjordens vige og bugter, bl.a. Salling, Astrup Vig og Lovns. Mod øst grænser Lundø op mod et stort EU-fuglebeskyttelsesområde med bl.a. vandfugle, svaner og ænder.

Aktiviteter

Der er gode surfbetingelser på fjorden. Lystfiskere kan fiske direkte fra kysten eller fra en båd på fjorden. Som golfspillere har I gode muligheder i området, hvor I bl.a. kan afprøve banerne i Skive Golfklub (15 km), Hjarbæk Fjord Golf Klub i Skals (23 km) eller Harre Vig Golfklub i Roslev (31 km). Dejlige oplevelser venter i den enestående natur mellem Lovens Bredning og Skive Fjord.

Attraktioner

Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder. (15 km) Det gamle herresæde Stårupgaard og klostret Ørslev kloster er også et besøg værd.

Udflugtsmål

Mønsted Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange. (25 km). Besøg digteren Jeppe Aakjærs hjem 'Jenle' ved Breum. Her kan I bl.a. opleve digterens arbejdsværelse samt skiftende udstillinger. (29 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (37 km) Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. (43 km) Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter. (44 km)