Destination

Nykøbing Mors

Nykøbing Mors

Sommerhusudlejning i Nykøbing Mors - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Nykøbing Mors, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet ved Nykøbing Mors er roligt og hyggeligt beliggende ved Limfjorden.

Generel

Købstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Oplev de små, hyggelige gader i havnekvarteret med de gamle arbejderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af den stemningsfyldte gågade, og her finder I en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder. Ørodde er tangen, som indrammer bugten ved Nykøbing. Dette er byens rekreative område med badestrand, grønne områder og sportsanlæg.

Strande

Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde er en god og børnevenlig badestrand med badebro og Blåt Flag. Den 20 m brede og 20 km lange strand med sand og sten har lavt, klart vand og en dejlig sandbund. Beachvolley er en meget populær aktivitet her.

Natur

På tangen Ørodde findes et grønt område med plantage og badestrand - et meget yndet udflugtsmål. Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage er en meget varieret skov med dale, søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA. På Nordmors finder I udsigtspunkterne Salgerhøj og Hanklit, der med sine 87 m.o.h. er de højeste steder på Mors. Limfjordsøen er omgivet af smukke kyster - her afløses høje klinter af strandenge med et rigt fugleliv. Mors og naboøen Fur er de eneste steder i verden, hvor der er molerforekomster i undergrunden.

Aktiviteter

Der er ideelle fiskemuligheder langs de smukke limfjordskyster på Mors. Derudover findes der flere Put&Take fiskesøer i området, hvoraf den nærmeste er Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Der findes tennisbaner på Ørodde, som kan bruges af alle. For golfspillere er der gode muligheder i nærheden. Morsø Golfklub ved Nykøbing er anlagt på et engareal med et åsystem. I Gatten findes Nordeuropas største golfanlæg; Himmerland Golf & Country Club, med udfordringer får såvel øvede som nybegyndere. (61 km) Mors er som skabt til aktiv ferie, og det er muligt at leje cykler i byen og følge den markerede solskinsrute øen rundt (i alt 120 km).

Attraktioner

Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finder I gallerier, udstillinger, samlinger og museer. Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag udstilles der i de 5 historiske bygninger. Det eventyragtige Højriis Slot ved Nykøbing er en af Danmarks ældste herregårde og i dag åben for offentligheden. Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter. (5 km) Skarregaard er en gammel, velbevaret slægtsgård i naturskønne omgivelser. Gården fungerer i dag som et landbrugsmuseum. (17 km) Molermuseet i Hesselbjerg viser en udstilling af 55 mio. år gamle fossiler fra moleret. (18 km) Morsø Traktormuseum er en enestående samlig af 70 traktorer.

Udflugtsmål

Herregården Hessel, den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark, ligger på den fredede Lounshalvø ved Hvalpsund. Her kan I opleve, hvordan herskab og tjenestefolk levede i gamle dage. (31 km) På øen Fur finder I forskelligartede og særprægede landskaber, som er præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kystklinter, skove og molergrave. (33 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (44 km) Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter. (48 km)
Sommerhuse i Nykøbing Mors