Sommerhuse i Nykøbing Mors

Sommerhus i Nykøbing Mors

En kombineret bade- og byferie. Det er en af mulighederne ved at leje et sommerhus tæt ved den største by på Mors, Nykøbing.

For Nykøbing er så stor, at den har alt, hvad man kan håbe på af kultur, byliv og shopping, samtidig med at naturen omkring byen er både er smuk, og indbydende. Sommerhusområdet ved Nykøbing Mors ligger i rolige og naturskønne omgivelser ned til Limfjorden. Der er gode muligheder for at slappe af ved stranden, svømme i fjorden, ro i kajak eller windsurfe, spadsere eller cykle på nogle af de mange stier i området, fiske i Limfjorden eller ved en af put and take-søerne, eller måske få et slag golf på banerne ved Nykøbing.

Nykøbing strand og natur

Nykøbing Østerstrand, der ligger på tangen Ørodde, er børnevenlig badestrand med badebro, lavt vand og en dejlig sandbund.

Molergravene og de smukke kyststrækninger er noget af det bedste ved Mors. Kystruten rundt om øen er over 150 kilometer lang, så der er nok at se på.

Den bedst kendte molerformation er den 60 meter høje Hanklit (60 m), der ligger på den nordlige del af øen ud mod Thisted Bredning. I molerklinten kan man se 55 millioner år tilbage i tiden gennem de skiftende lag af vulkansk aske, der er de mørke striber i det lyse moler.

Øens højeste punkt er den 89 meter høje Salgjerhøj, hvorfra der er en imponerende udsigt over Mors, Livø, Fur og Limfjorden.

Sønder Herreds Plantage, der er den største skov på Mors, ligger midt på øen og byder fortrinsvis på nåletræer krydret med lidt bøg, eg og lærk, moser, småsøer og lyngområder. Plantagen er derudover kendt for sine 2 oldtidshøje, Skaarhøje og Kløvenhøj.

Udflugter nær Nykøbing

Mors er ikke større, end at det er overkommeligt at udforske hele øen.

Feggeklit helt mod nord er et besøg værd. Udover skøn natur er her en mindesten, som angiveligt markerer Kong Fegges grav. Ifølge sagnet var Feggeklit det sted, hvor den danske prins Hamlet dræbte sin onde stedfar.

En af Danmarks smukkeste naturhavne ligger ved Ejerslev på den nordlige del af Mors. Området ved Ejerslev Havn er blevet endnu smukkere af den lagune, gravningen efter råstoffet moler har efterladt lige ved siden af havnen. I dag er det forvandlet til et skønt naturområde, hvor man kan komme helt tæt på fortiden ved at studere de skarpe lag i molerskrænterne. Den lidt over 1 kilometer lange spadseretur rundt om lagunen er en af de dejligste i landet.

I Øster Jølby ligger et af landets ældste forsamlingshuse, som har den særlige facon, at det er ottekantet.

Attraktioner nær Nykøbing

Jespershus Blomsterpark

Skandinaviens største blomsterpark er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland.

Fossil- og Molermuseet 

Fossil- og Molermuseet har en imponerende samling af fossiler og fortæller historien om molerets dannelse for godt 55 millioner år. Det er muligt selv at gå på fossiljagt i molergravene omkring museet.

Dueholm Kloster

Dueholm Kloster blev grundlagt før 1371 af Johanniterordenen. Siden 1909 har det været hjemsted for øens museum.

Traktormuseer

På Mors ligger der intet mindre end to traktormuseer, hvor man kan lære om landbrugets historie og ikke mindst se en masse gamle traktorer.

Planlæg din tur på traktor og landbrugs maskinmuseum

Dukkeskolen

Dukkeskolen er et museum med over 12.000 dukker og 1.000 modelbiler.