Sommerhuse i Hjarbæk

Sommerhus Hjarbæk


Sommerhusområdet ligger tæt på Hjarbæk Fjord, der ligger syd for både Lovns Bredning og Limfjorden. Tæt på ligger landsbyen Hjarbæk, der har sin egen lille havn, hvor der ligger en del små fartøjer af typen sjægt. Sjægten er et klassisk Limfjordsfartøj, der havde sin storhedstid på fjorden fra 1840’erne og frem til 1920’erne. Den er nærmest et kompromis mellem en robåd og en sejlbåd. På havnen ligger også Hjarbæk Kro, hvor det er muligt at få serveret klassisk kromad.


Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i flere af de omkringliggende mindre byer. Men ellers ligger Hjarbæk blot 13 kilometer fra den historiske by Viborg, hvor der er gode indkøbsmuligheder, cafeer og restauranter samt mange seværdigheder. Limfjordsbyen Skive ligger omkring 20 kilometer væk, mens der er lidt over 50 kilometer til henholdsvis Holstebro, Herning, Silkeborg og Randers.


Det kuperede, naturskønne landskab omkring Hjarbæk Fjord er velegnet til vandre- eller cykelture. For lystfiskere er der gode muligheder for at få en fisk på krogen langs kysten ved Hjarbæk Fjord eller Lovns Bredning. Der ligger en put and take-sø lidt nordvest for Skals.


Golfspillere kan slå sig løs på flere baner i området. De nærmeste er Hjarbæk Fjord Golfcenter samt golfklubberne i Viborg eller Skive.


Hjarbæk strand og natur


Stranden ved Hjarbæk Fjord er omkring 10 meter bred og består mest af sand. Det samme gør bunden ude i det meget ferske fjordvand. Der er gode muligheder for at surfe ud fra stranden, og det er populært at paraglide fra toppen af skrænten bag badestranden.


Hjarbæk Fjord er udpeget som vildtreservat, og der er gode muligheder for at støde på oddere, sæler, flagermus, fiskehejrer og isfugle. Fjorden og det bakkede landskab blev skabt under den seneste istid, hvor isen og den senere afsmeltning formede Danmark.


Udflugtsmål nær Hjarbæk


Lynderupgård ved Hjarbæk Fjord er landets ældste og største herregård i bindingsværk. Herregården Taarupgaard mellem Knudby og Kvols er også et besøg værd. Virksundhøjene ved Lovns Bredning, der er gravhøje fra den tidlige bronzealder, er flottest placerede gravhøje i området.
Nærliggende Viborg har nordens største granitkirke, Viborg Domkirke, et spændende kunst- og kulturliv, et godt handelelsliv samt mange spisesteder


Attraktioner nær Hjarbæk


Verdenskortet ved Klejtrup Sø

Tæt ved Hobro ligger Verdenskortet en kopi af hele verden i miniudgave med søer, floder, bjergkæder og de fleste landes flag.