Destination

Hjarbæk

Hjarbæk

Sommerhusudlejning i Hjarbæk - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Hjarbæk, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Hjarbæk ligger ved Hjarbæk Fjord i den sydligste del af Limfjordslandet. Hjarbæk byder på en hyggelig bådehavn med små fiskerhytter og et fællesområde, en lille strand og skønne sommerhuse i et kuperet og naturskønt landskab. Fra mange sommerhuse i Hjarbæk har I udsigt over fjorden.

Generel

Den gamle og stemningsfyldte landsby Hjarbæk ligger i naturskønne omgivelser ved Hjarbæk Fjord i det sydvestlige Himmerland, og har sin egen havn og marina. På havnen findes en hyggelig kro. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i byen. Kun 13 km fra Hjarbæk ligger domkirkebyen Viborg med diverse seværdigheder, gode indkøbsmuligheder samt flere spisesteder.

Strande

Den 10 m brede strand ved Hjarbæk består mest af sand, og bunden er af både sand og sten. Vandet er meget fersk her, da stranden ligger langt fra det åbne hav. Det er muligt at surfe her.

Natur

En varieret natur med skov, marker, fjord, smukke ådale og store vådområder omgiver Hjarbæk. Området har et rigt dyreliv. Hjarbæk Fjord er både vildtreservat og fuglebeskyttelsesområde. I den naturskønne skov, Hald Ege, lige syd for Viborg, venter dejlige naturoplevelser langs de mange vandrestier.

Aktiviteter

Kun få km fra Hjarbæk ligger det smukke Hjarbæk Fjord Golf Center, hvor golfspillere kan slå sig løs. Området indbyder med sin afvekslende natur til vandre- og cykelture. Bl.a. findes der ved herregården Taarupgaard 2 vandrestier, hvorfra I har storslået udsigt over den smukke Hjarbæk Fjord. Det er meget populært at paraglide fra toppen af skrænten bag badestranden. Der er gode fiskemuligheder hele vejen langs kysten ved Hjarbæk.

Attraktioner

Lynderupgård ved Hjarbæk Fjord er landets ældste og største herregård i bindingsværk. Det utraditionelle ved bindingsværket er, at det er grønt. Herregården er omgivet af en voldgrav. Herregården Taarupgaard mellem Knudby og Kvols er ligeledes et besøg værd. Ved herregården og fra de omkringliggende stier er der en flot udsigt over fjorden. (5 km) Virksundhøjene ved Lovns Bredning er de flottest placerede gravhøje i området. Gravhøjene er fra den tidlige bronzealder.

Udflugtsmål

Besøg Viborg med bl.a. nordens største granitkirke, Viborg Domkirke, et rigt kunst- og kulturliv, mange interessante museer, en hyggelige gågade og mange spisesteder. (13 km) Mønsted Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange. (21 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (43 km) Verdenskortet ved Klejtrup Sø i Hobro er hele verden i miniudgave med søer, floder, bjergkæder og de fleste landes flag. Verdenskortet er bygget ved bredden af søen som et udbredt atlas. (45 km) Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. (49 km)
Sommerhuse i Hjarbæk