Sommerhuse i Gistrup
Destination

Gistrup

Gistrup

Sommerhusudlejning i Gistrup - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Gistrup, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Gistrup er beliggende i meget naturskønne og rekreative omgivelser, lige op imod den dejlige skov Lundby Krat.

Generel

Gistrup ligger lige syd for Limfjorden i den østlige del af Nordjylland. Den hyggelige by er omgivet af marker og skov, og området er en ideel feriedestination for naturelskere. Gistrup har en utraditionel kirke, en kendt golfbane og gode muligheder for indkøb af dagligvarer, og i Aalborg, 9 km mod vest, finder I et utal af forretninger, spisesteder og seværdigheder.

Strande

Der er ingen strand ved Gistrup, men den korte afstand til Kattegat gør, at der findes flere gode badestrande i nærheden. Ved Mulbjerge og dalen Stejlgabet er der bygget en mole, som det er muligt at bade fra. Her finder I dejlig sandstrand med roligt vand. Stranden er bilfri og har Blåt Flag (25 km). Øster Hurup Strand er en kilometerlang, hvid badestrand med lave klitter og Blåt Flag. Stranden er meget børnevenlig, idet bølgerne er små og vandet kun langsomt bliver dybt. Stranden egner sig udover badning, solbadning og diverse strandaktiviteter også godt til windsurfing (39 km).

Natur

Gistrup ligger lige op til den smukke, idylliske og kuperede naturskov Lundby Krat. Skoven har et utal af afmærkede vandrestier og indeholder bl.a. det 104 ha store fredede område Lundby Bakker. Her findes også et rigt dyreliv. I kan vandre, cykle, ride, lave picnic og gå på svampejagt i den dejlige skov. Området omkring Gistrup er præget af marker og en naturskøn, afvekslende vegetation i det lettere kuperede landskab. Tæt ved Gistrup løber Lindenborg Å, som giver mulighed for at fiske og sejle i kano.

Aktiviteter

Ørnehøj Golfklubs baner ligger i den vestlige udkant af Gistrup. Banen er smuk og afvekslende med flere gravhøje, og omgivet af skov. Der findes rideskoler både i Gistrup og i den nærliggene by Klarup. Der er mulighed for at fiske i Limfjorden, i Kattegat samt i den nærliggnde Lindenborg Å. Lindenborg Å byder også på mulighed for at sejle i kano. Mou Go-Kart Bane arrangerer spændende konkurrencer for hele familien. Oplev fart, spænding og få sus i maven på den 600 m lange bane (18 km).

Attraktioner

Aalborg er Nordjyllands hovedstad og ligger cirka 9 km fra Gistrup. Her finder I flere interessante museer, kulturelle og sjove seværdigheder, gågader, den charmerende bymidte, forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Aalborg Zoo er en dejlig, børnevenlig og grøn have i flotte omgivelser, hvor I kommer tæt på 800 spændende og truede dyr fra hele verden.

Udflugtsmål

Fra Egense (25 km) kan I tage den 5 min. lange tur med færgen over Limfjorden til Hals, som er en hyggelig ferieby med et livligt og hyggeligt havnemiljø. På torvet i Hals er der opstillet hvalkæber og ryghvirvler fra en Blåhval. Fæstningen Hals Skanse ligger ved udmundingen af Limfjorden. Krudttårnet og Tøjhuset er bevaret og sidstnævnte er indrettet som museum. Hals Museum viser en lokalhistorisk udstilling om hav, fjord, land, by, Hals Skanse, krig og besættelse. På Vildtfarm Nord i Nibe kan I på et 12 tdl. stort areal opleve dyr og fugle fra den nordlige del af verdenen (27 km). I Thingbæk Kalkminer ved Rold Skov er der indrettet et underjordisk skulpturmuseum i de gamle minegange (35 km). Besøg også Fårup Sommerland ved Blokhus. Når entreen er betalt, kan I frit benytte alle forlystelser (48 km).