Destination

Lyngs

Lyngs

Sommerhusudlejning i Lyngs - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Lyngs, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Lyngs er et hyggeligt sommerhusområde, som ligger på en tange mellem Nissum Bredning og Limfjorden - i toppen af Thyholm. I Lyngs finder fred og ro, speciel botanik på høfderne ''Draget'' i bunden af Limfjorden, strand og sommerhuse i grønne omgivelser.

Generel

Det lille, fredelige og hyggelige ferieområde ved Lyngs er omgivet af vand - mod syd Nissum Bredning og mod nord Skibsted Fjord. Med vandet som baggrund kan I næsten overalt i området opleve flotte udsigter. På Thyholm er luften frisk og naturen er ren. Her kan I fiske, vandre, cykle eller blot slappe af i de rolige omgivelser. I Thyholms kirker og museer kan lære mere om det tidligere fisker- og bondesamfund på stedet. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Lyngs. Herfra er der 5 km til Hvidbjerg, som byder på flere spisesteder og gode indkøbsmuligheder, og 24 km til Struer, hvor I finder butikker, restauranter, seværdigheder og Limfjordens største lystbådehavn.

Strande

Stranden 'Lyngs Drag' er en dejlige Limfjordsstrand med groft sand, en smule sten og rent vand. Vandet er lavt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede hvide sandstrande, så ligger Agger Tange Strand kun 24 km fra Lyngs. Den hvide sandstrand har Blåt Flag. Stranden er omkring 100 meter bred og består af sand og sten. Vandet er klart, og bunden er af sand og sten. Der er gode bade- og opholdsmuligheder i læ af de mange høfder. Dog bliver der hurtigt dybt, og ofte kan der være bølger og stærk strøm.

Natur

Lyngs er omgivet af marker og grønne, rekreative naturområder. Med vandet som baggrund er der en skøn udsigt overalt, hvor man færdes. Området har et rigt fugleliv. 2 km nord for Lyngs ligger Munkholm Odde - et stort, fredet areal med strandeng og et meget rigt og alsidigt fugleliv. Hvidbjerg Plantage er et 40 ha stort lavt plantageområde med løv- og nåletræer (5 km). Ydby Hede er et flot naturområde med et utal af vandre- og cykelstier, beliggende ca. 7 km vest for Lyngs. Ved Odby, 9 km sydvest for Lyngs, finder I en imponerende og markant kystklint, som strækker sig langt mod nord. 13 km nord for Lyngs ligger det smukke område Dover Odde og Dover Plantage. Den nærliggende Lodbjerg Klitplantage er et 1050 ha stort område med skov, søer samt hede- og klitarealer. På Venø kan I opleve en smuk og meget afvekslende natur. Her findes der et sjældent rigt fugle- og dyreliv, og øen er især kendt for sine mange enestående sommerfuglearter (27 km).

Aktiviteter

Den dejlige og afvekslende natur indbyder til vandre- og cykelture i det fri. Der er gode fiskemuligheder mange steder langs Thyholms kyster samt i områdets åer og søer. Det er også muligt at leje båd flere steder på Thyholm, og evt. fiske på fjorden. Golfspillere kan afprøve banen hos Struer Golfklub. Klubben tilbyder både en smuk, let kuperet 18-hullers sea-side bane samt en 9-hullers Pay & Play bane (24 km).

Attraktioner

En hollandsk vindmølle fra 1867 er i dag Lyngs´ vartegn. Møllen har en særpræget klokkestabel og er åben for offentligheden på hverdage. Oldtidskirkegården på Ydby Hede er Danmarks største samling af kæmpehøje (7 km). Ved 'Den hellige Kilde' ved byen Helligkilde kan I opleve en kilde, som året rundt vælder store mængder at koldt, klart vand op af jorden (9 km). Den smukt beliggende herregård Hindsels kan betragtes udefra på den nordøstlige del af Thyholm (9 km). En dæmning fører fra Thyholm til øen Jegindø, hvor stranden Jegind Tap, en lang, smal odde med gode bademuligheder og særpræget natur, er et besøg værd (9 km - til dæmningen) Thyholm Egnsmuseum i Søndbjerg er et lille museum, som er indrettet i en gammel apotekergård. Her fortælles om egnens kultur og historie (13 km). Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevaret købmandsgård. Få et autentisk indtryk af købmandsgårdens rolle i gamle dage. På 2. sal i bygningen er der skiftende udstillinger (13 km).

Udflugtsmål

Oplev gravkammeret i jættestuen Lundehøj ved Heltborg, som stammer helt tilbage fra bondestenalderen (14 km). I Kutter- og Bunkermuseet ved Oddesund vidner store bunkersanlæg samt en udstilling om besættelsen under 2. verdenskrig (14 km). Besøg Struer med Limfjordens største lystbådehavn, hyggeligt byliv samt flere gallerier og seværdigheder. Det kulturhistoriske museum Struer Museum er indrettet i byens ældste ejendom, Torngård, og her kan I bl.a. opleve en gammel bondestue, en flaskeskibs-udstilling og en oldtids-udstilling (24 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, hvor I kan klappe en haj på hovedet og holde en krabbe i hånden, Kystcentret, som er et spændende oplevelses- og formidlingscenter samt Sneglehuset; et hus, som er dekoreret med millioner af skaller både indvendigt og udvendigt (33 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland (39 km).
Sommerhuse i Lyngs