Sommerhuse i Lyngs

Sommerhus i Lyngs

På den nordlige del af halvøen Thyholm ligger sommerhusområdet Lyngs. Området ligger smukt mellem to dele af Limfjorden, Nissum Bredning med syd og Skibsted Fjord mod nord.

Der er mulighed for at købe dagligvarer i hovedbyen på Thyholm, Hvidbjerg, der ligger 4 kilometer væk. Der er spisesteder flere steder på Thyholm, blandt andet ligger den kendte Tambohus Kro på østkysten af halvøen.

Lyngs ligger i et fredeligt og naturskønt ferieområde. Her er tilbud til både børnefamilier, lystfiskere, golfspillere, kajakroere, windsurfere og naturelskere, der kan vælge mellem flere vandre- og cykelture i området. Struer Golfklubs baner ligger ved Humlum lige på den anden side af Oddesundbroen, mens Sydthy Golfklub ligger ved Hurup lidt mod nord.

Lyngs strand og natur

Stranden ved Lyngs, Lyngs Drag, ligger ud mod Nissum Bredning. Det er en dejlig Limfjordstrand med groft sand og en smule sten. Vandet er lavt og børnevenligt. Trækker Vesterhavet ligger strandene ved Agger blot 24 kilometer fra Lyngs.

Lyngs er omgivet af marker og naturområder. Et par kilometer nord for Lyngs ligger Munkholm Odde, som er et stort, fredet areal med strandeng og et rigt fugleliv.  Ydby Hede, der ligger nordøst for Lyngs, er et skønt naturområde med mange vandre- og cykelstier. Her ligger også det, der kaldes oldtidskirkegården på Ydby Hede, hvor man kan finde landets største gruppering af bronzealderhøje - i alt 49 stk.

Ved Odby sydvest for Lyngs er en markant kystklint, som strækker sig langt mod nord. 13 km nord for Lyngs ligger det smukke område Dover Odde og Dover Plantage.

Oddesund, der strækker sig nord og syd for broen og er et skønt kystområde med mange gode oplevelser. I området ligger omkring 30 bunkere fra 2. Verdenskrig. Der er adgang til 4 af bunkerne.

Udflugter nær Lyngs

Lyngs Gamle Mølle er landsbyens Lyngs vartegn. Det er en gammel hollandsk mølle fra begyndelsen af 1800-tallet. Møllen er ejet af en forening, der står for vedligeholdelsen.

Ved Doverodde ligger en 150 år gammel og velbevaret købmandsgård. I dag er Statens Museum for Kunst rykket ind i dele af bygningerne.  Fra den høje silo på grunden er der en fremragende udsigt over Limfjordslandet.

Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården, i Søndbjerg er lidt af en perle. Stedet er bygget op omkring 5 bygninger, der ligger i en klynge. Udstillingerne fortæller om livet i et selvbærende samfund på landet og i stationsbyerne fra midt i 1800-tallet til midt i 1900-tallet.

Oplagte udflugtsmål er også de to Limfjordskøbstæder Lemvig og Struer. Begge har en hyggelig midtby og charmerende havneområder.  Mod nord ligger Thy med sit særprægede landskab og spændende kystbyer som Agger og Klitmøller.

Attraktioner nær Lyngs

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.