Destination

Toftum Bjerge

Toftum Bjerge

Sommerhusudlejning i Toftum Bjerge - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Toftum Bjerge, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Toftum Bjerge ved Nissum Bredning er højt beliggende og fra mange sommerhuse kan i nyde en flot udsigt over vandet. Toftum Bjerge er et rolige ferieområde med en skøn badestrand nedenfor de høje skrænter og en dejlig natur. Her kan I nyde området eller tage på udflugt til nærliggende Lemvig.

Generel

Det naturskønne og velbesøgte sommerhusområde ligger midt i det bakkede fjordlandskab og appelerer til både børnefamilier, lystfiskere, golfspillere og naturelskere. Her er der fred, ro, gode strande og dejlig natur. Fra de markante og 50 m høje kystklinter ved Toftum Bjerge kan I få en enestående udsigt over Limfjorden mod Thyborøn, Thy, Thyholm og Oddesund. Der er flere spisesteder samt mulighed for indkøb af dagligvarer i nærområdet, og 9 km herfra byder Struer på butikker, restauranter, seværdigheder og Limfjordens største lystbådehavn.

Strande

Ved Nissum Bredning er fjorden mere saltet end andre steder, hvilket får den til at virke mere som et hav. Ud for Toftum Bjerge er der en dejlig, lang og børnevenlig badestrand med fint sand samt roligt og lavt vand. På nogle strækninger af stranden rejser de høje kystklinter sig lige bag standen.

Natur

Naturen omkring Toftum Bjerge er helt unik med sine høje og karakteristiske skrænter ud mod havet. Struer Lystanlæg/Borglunden er et mere end 100 år gammelt anlæg midt i Struer med mange træer og blomster. På Venø kan I opleve en smuk og meget afvekslende natur. Naturen er præget af marker, hedelandskaber, skovområder og stejle skrænter. Her findes der et sjældent rigt fugle- og dyreliv, og øen er især kendt for sine mange enestående sommerfuglearter (12 km). Klosterhede Plantage er Danmarks største plantede skov. Skoven ligger syd for Lemvig og indeholder flere minder fra 2. Verdenskrig, bl.a. flyvepladser og bunkere, en stor legeplads samt mange vandre-, cykel- og ridestier (ca. 15 km).

Aktiviteter

Det helt vidunderlige og kuperede landskab ved Toftum Bjerge gør området særdeles velegnet til vandreture. Fjorden ud for området er ideel for aktiviteter som sejlads, surfing og fiskeri. Struer Golfklub ligger ved Humlum, nogle få km fra sommerhusene i Toftum Bjerge. Klubben tilbyder både en smuk, let kuperet 18-hullers sea-side bane samt en 9-hullers Pay & Play bane. I Lemvig, 16 km herfra, finder I endnu en dejlig golfbane. Lystfiskere har et utal af fiskemuligheder i dette område. Der kan fiskes i fjorden fra kysten eller fra båd, i områdets søer, åer og moser, i Put & Take fiskeparker samt på havet med fiskekutter fra Hanstholm eller Thyborøn. Humlum Lystfisker Sø ligger lige ved Toftum Bjerge. Af yderligere nærliggende fiskesteder kan nævnes; Engbo Mose, få km bag kysten, samt Oddesundbroen, som fører mod Thyholm, 6 km fra Toftum Bjerge.

Attraktioner

Besøg Struer, som ud over at have Limfjordens største lystbådehavn, også kan byde på hyggeligt byliv samt flere gallerier og seværdigheder. Det kulturhistoriske museum Struer Museum er indrettet i byens ældste ejendom, Torngård, og her kan I bl.a. opleve en gammel bondestue, en flaskeskibs-udstilling, en oldtids-udstilling og en udstilling om B&O (9 km). På Kunst og Kulturcenter Gimsinghoved ved Struer kan I se de interessante, skiftende udstillinger. Lemvig byder på mange kulturelle seværdigheder, bl.a. flere museer, samt gode indkøbsmuligheder og spisesteder. På Lemvig Havn, som primært er en fiskerihavn, afholdes der hver morgen offentlig fiskeauktion (16 km). Lemvig Museum er et spændende, lokalhistorisk og lidt gammeldags museum med bl.a. skulpturer og malerier.

Udflugtsmål

Handelsbyen Holstebro har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige caféer og et smukt å-miljø (24 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (31 km). Vejlby Sommerpark er en forlystelsespark med hesteudlejning, fiskesø, mini-cross, hestevognskørsel, mini-zoo, moto-cross og minigolf (32 km). Ved Vemb finder I den velbevarede herregård Nørre Wosborg, som i dag fungerer som museum. Herregården er mere end 700 år gammel og ligger omgivet af en voldgrav (33 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, hvor I kan klappe en haj på hovedet og holde en krabbe i hånden, Kystcentret, som er et spændende oplevelses- og formidlingscenter for hele familien samt Sneglehuset; et hus, som er dekoreret med millioner af skaller både indvendigt og udvendigt (41 km).
Sommerhuse i Toftum Bjerge