Sommerhuse i Louns
Destination

Louns

Louns

Sommerhusudlejning i Louns - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Louns, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Lej et sommerhus i Louns ved Limfjorden. Sommerhusene i Louns på Louns-halvøen ligger på en skråning bag Louns Bredning, og flere byder på udsigt over vandet. Når I holder ferie i Louns kan I slappe af i de fredelige omgivelser, bade ved en lille strand, fiske, sejle og spille golf.

Generel

Louns er en idyllisk lille landsby, som er omgivet af skov, bakker, søer, fugleområder og dejlige badestrande. Louns er en ideel feriedestination for jer, der ønsker at slappe af eller være aktive i naturen. Der er gode muligheder for at observere fugle, surfe, spille golf, fiske eller vandre og cykle i den varierede natur. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Hvalpsund, som ligger 3 km fra Louns, og som desuden byder på en hyggelig lystbådehavn, et færgeleje, hvorfra færgen sejler til Sundsøre på Salling, samt en historisk kro med udsigt over Limfjorden. Nærmeste større by er handelsbyen Farsø, som ligger 13 km mod øst.

Strande

Hele vejen omkring Louns-halvøen finder I dejlige, lange sandbadestrande med roligt, klart og børnevenligt vand.

Natur

Louns-halvøen er fredet og præget at store bakker og kløfter, og der er et rigt dyreliv og en sjælden vegetation i denne enestående natur. På grund af det kuperede terræn er der mange udsigtspunkter i området, hvorfra I kan se fjorden og det smukke landskab lidt fra oven. For at bevare naturen, bør I kun færdes på halvøens stier og strande. Den kønne, genskabte sø Louns Sø er i dag et yndet mål for både træk- og standfugle og dermed også et godt sted at observere fugle. I Uhrehøj Plantage findes flere fredede gravhøje. Herfra er der storslået udsigt over landskabet og til dels Limfjorden. Hyllebjerg Bakker er et naturskønt og kuperet hede- og skovområde ved Hyllebjerg (23 km). Navn Sø er totalt fredet og ligger smukt omgivet af moser, lyng og hede ved Gatten (31 km).

Aktiviteter

Området omkring Louns er som skabt til aktiv ferie. Fjorden er ideel for badning, lystsejlads, surfing og havfiskeri. Det afvekslende landskab byder på dejlige naturoplevelser langs de mange gode vandre- og cykelruter i området. Der findes flere besøgsgårde i området, hvor I kan opleve dyrelivet på en gård. Heste udlejes også i området. I Gatten findes Nordeuropas største golfanlæg; Himmerland Golf & Country Club, med udfordringer får såvel øvede som nybegyndere. Limfjorden samt de mange søer, åer og Put & Take fiskesøer i området byder på virkelig gode muligheder for lystfiskeren.

Attraktioner

Herregården Hessel er Danmarks eneste bevarede stråtækte herregård og er beliggende her på halvøen. Herregården fungerer i dag som et landbrugsmuseum, og her kan I opleve hvordan herskab og tjenestefolk levede i gamle dage (2 km). Stenanlægget i Myrhøj opstod i bronzealderen og består af en stenrække på 154 m (15 km). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmøddingen. En rekonstrueret boplads viser hvordan datidens hytter så ud (16 km). Området omkring Louns-halvøen har altid inspireret og tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndværkere. Oplev kunstnerne i deres værksteder og atelier.

Udflugtsmål

På øen Fur finder I forskelligartede og særprægede landskaber, som er præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kystklinger, skove og molergrave (23 km). Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder (27 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (31 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (47 km).