Destination

Søndbjerg Strand

Søndbjerg Strand

Sommerhusudlejning i Søndbjerg Strand - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Søndbjerg Strand, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Søndbjerg Strand på Thyholm er et stemningsfuldt ferieområde med frisk luft, rent vand og høj himmel.

Generel

Den velbevarede landsby Søndbjerg ligger på den sydlige del af Thyholm. Søndbjerg Strand ligger et par km fra byen, på den østlige sydkyst af Thyholm. Her finder I god strand, fred, ro samt en dejlig og varieret natur. Thyholm er forbundet med fastlandet i det nordvestlige hjørne samt ved hjælp af en bro over Oddesund mod syd. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Søndbjerg. Der er 10 km til Hvidbjerg, som er beliggende midt på øen, og her findes flere spisesteder og gode indkøbsmuligheder.

Strande

Søndbjerg strand er en god, østvendt strand med groft sand og rent vand. Vandet er lavt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. For de, der gerne vil bade i lidt dybere vand, kan badebroen benyttes. Bag stranden findes klitter.

Natur

Store dele af de naturskønne områder omkring Søndbjerg Strand er fredede. Den varierede natur byder bl.a. på dejlig strand, store skrænter med flot udsigt, dybe slugter og engområder. Fra Dødbjerg - en 15 m høj bakke - er der en skøn udsigt over landskabet. Ved Odby, 5 km vest for Søndbjerg Strand, finder I en imponerende og markant kystklint, som strækker sig langt mod nord. Munkholm Odde på nordsiden af Thyholm er et stort, fredet areal med strandeng og et meget rigt og alsidigt fugleliv.

Aktiviteter

Den dejlige og afvekslende natur indbyder til gåture, cykelture og picnics i det fri. Det er muligt at leje båd flere steder på Thyholm. Der er gode fiskemuligheder mange steder på Thyholm, bl.a. ved Oddesund, ca. 7 km syd for Søndbjerg Strand. Golfspillere har mulighed for at besøge Struer Golfklubs baner. (18 km)

Attraktioner

Thyholm Egnsmuseum/ Apotekergården i Søndbjerg er et lille museum, som er indrettet i en gammel apotekergård. Her fortælles om egnens kultur og historie. I Kutter- og Bunkermuseet ved Oddesund vidner store bunkersanlæg samt en udstilling om besættelsen under 2. verdenskrig. (9 km) Ved 'Den hellige Kilde' ved byen Helligkilde, 6 km fra Søndbjerg Strand, kan I opleve en kilde, som året rundt vælder store mængder at koldt, klart vand op af jorden. Den smukt beliggende herregård Hindsels kan betragtes udefra på den nordlige del af Thyholm.

Udflugtsmål

En dæmning fører fra Thyholm til øen Jegindø, hvor stranden ved Bøhl og Jegind Tap, en lang, smal odde med gode bademuligheder og særpræget natur, bl.a. er et besøg værd. (4 km - til dæmningen) Besøg handelsbyen Holstebro, som har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø. (36 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (42 km) Jesperhus Blomsterpark ved Nykøbing Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo, legeland og vandland. (52 km)
Sommerhuse i Søndbjerg Strand