Sommerhuse i Søndbjerg Strand

Sommerhus Søndbjerg Strand

På den sydøstlige del af Thyholm og lige ud mod Venø Bugt ligger sommerhusområdet Søndbjerg Strand. Området ligger tæt på landsbyen Søndbjerg, der rummer det spændende Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården.

Stranden ved Søndbjerg Strand er god og børnevenlig, og der er mulighed for at købe dagligvarer i hovedbyen på Thyholm, Hvidbjerg, der ligger 10 kilometer væk.  

Søndbjerg Strand og området omkring er et fredeligt og naturskønt ferieområde. Her er tilbud til både børnefamilier, lystfiskere, golfspillere, kajakroere og naturelskere. Der er flere vandre- og cykelture i området, mens Struer Golfklubs baner ligger ved Humlum lige på den anden side af Oddesundbroen

Søndbjerg Strand og natur

Søndbjerg strand er en god, børnevenlig østvendt Limfjordsstrand med groft sand.

Søndbjerg Bakker er et varieret naturområde med slugter, små moser og søer, der er omgivet af lyng- og skovklædte bakker.  Det 15 meter høje Dødbjerg ligger midt i området. Fra toppen er der en fin udsigt over hele området.

Oddesund, der strækker sig nord og syd for broen og er et skønt kystområde med mange gode oplevelser. I området ligger omkring 30 bunkere fra 2. Verdenskrig. Der er adgang til 4 af bunkerne.

Udflugter nær Søndbjerg Strand

Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården, i Søndbjerg er lidt af en perle. Stedet er bygget op omkring 5 bygninger, der ligger i en klynge. Udstillingerne fortæller om livet i et selvbærende samfund på landet og i stationsbyerne fra midt i 1800-tallet til midt i 1900-tallet.

Oplagte udflugtsmål nær Søndbjerg Strand er de to Limfjordskøbstæder Lemvig og Struer. Begge har en hyggelig midtby og charmerende havneområder.  Mod nord dukker Thy om med sit særprægede landskab og spændende kystbyer som Agger og Klitmøller.

På den nordvestlige side af Oddesundbroen ligger Formidlingstårnet Oddesund, der fortæller om Oddesunds natur og historie, og inspirerer til udflugter i området.

Nær Remmer Strand ligger den historiske Aa-Mølle. Den er noget helt specielt, da møllen - formentlig – er den eneste vandmølle i Nordeuropa, der bruger et intakt “romersk drev” i møllen.

Ved Vemb ligger den velbevarede herregård Nørre Wosborg, der i dag fungerer som hotel, restaurant og ikke mindst som en kulturel dynamo. Herregården er mere end 700 år gammel og ligger omgivet af en voldgrav.

Attraktioner nær Søndbjerg Strand

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.