Sommerhuse i Østerild
Destination

Østerild

Østerild

Sommerhusudlejning i Østerild - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Østerild, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Østerild er et roligt naturområde i toppen af Limfjorden.

Generel

Østerild er beliggende ved Limfjorden, tæt ved Thisted, Nationalpark Thy, Vesterhavet og Nordeuropas største fuglereservat Vejlerne. Ved Østerild ligger den smukke Østerild Klitplantage, hvor I kan vandre eller lufte hunden i hundeskoven. Østerild er et godt feriested for jer, der holder af fredfyldt natur og interesserer jer for fugle. I kan købe dagligvarer i området eller taget til Thisted, hvor I kan handle og spise på restaurant (13 km).

Strande

Ved Amtoft, 11 km fra Østerild, kan I bade ved en god Limfjordsstrand med groft sand og sten. Stranden har desuden en badebro. Og 14 km herfra ligger Vigsø og Vesterhavets badestrande med klitter. Her kan I bade, surfe og dyrke strandaktiviteter på den brede sandstrand. Ønsker I at surfe i helt ideelle omgivelser, kan I besøge Klitmøller, også kendt som Cold Hawaii, hvor I finder surfbutikker, instruktører og fine bølger (27 km).

Natur

I udkanten af Østerild ligger den smukke Østerild Klitplantage, som indeholder mange stier, en skovlegeplads, hundeskov, udsigtstårne og en sø med bålplads. Lige syd for Østerild ligger Hovsør og en høj skrænt, som går ned til fjorden. Herfra kan I nyde en flot udsigt over fjorden. Tæt ved Østerild kan I opleve Nordeuropas største vildtfuglereservat, Vejlerne, og følge det rige fugleliv fra stierne eller et af udkigstårnene. 19 km mod nord ligger Danmarks eneste fuglefjeld, den 47 meter høje klint Buldbjerg, som er tilholdssted for et stort antal havfugle.

Aktiviteter

Limfjordsområdet er ideelt for lystfiskere, som kan kaste snøren ud i fjorden samt i områdets åer, søer og Put & Take fiskesøer. I kan også tage med på havfiskeri med en kutter fra havnen i Hanstholm (20 km). Spiller I golf, kan I afprøve de nærliggende baner hos Nordvestjysk Golfklub ved Klitmøller og Vigsø Bugt Golf. I kan surfe både i Limfjorden og langs Vesterhavets kyst. Området omkring Østerild og Østerild Plantage er meget velegnet for vandre- og cykelture i den fredelige natur.

Attraktioner

I den hyggelige landsbyen Vesløs, 10 km øst for Østerild, kan dere besøke barndomshjemmet til forfatteren og dikteren Johan I den hyggelige landsby Vesløs, 10 km øst for Østerild, kan I opleve forfatteren og digteren Johan Skjoldborgs barndomshjem, der i dag er indrettet som museum. Nær Frøstrup kan I se en gravplads fra vikingetiden med talrige høje og bautasten. Tømmerby Vikingegravplads "Højstrup Gravpladsen" stammer fra år 800 og har været fredet siden 1881. Nationalmuseets har foretaget udgravninger på stedet og fandt flere typer grave (12 km). Besøg Thisted, som byder på butikker, restauranter, gallerier, kunsthåndværkere, Thisted Kirke og Thisted Museum. På museet kan I se en mindestue for forfatteren J. P. Jacobsen og lære mere om Thys bondekultur og Thisteds historie (13 km).

Udflugtsmål

I Hanstholm kan I nyde udsigten fra byens fyr og besøge Museumscenter Hanstholm, hvor I kan se en bunker fra 2. verdenskrig og flere kanoner (20 km). Handelsbyen Fjerritslev byder på forretninger, spisesteder, et stort torvemarked hver lørdag i sommerperioden og Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, hvor I kan se et gammelt bryggerhjem, en dragtsamling og lære mere om ølbrygning. I Fjerritslev kan I også følge Planetstien – her er solsystemets 9 planeter reduceret en milliard gange (29 km). Besøg Nordsøakvariet i Vorupør og oplev fisk og havdyr, der er fanget af fiskerne i Vorupør. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, og her kan I lære mere om baggrunden for Vorupør og byens kystbefolkning (35 km).