Sommerhuse i Sundby, Mors
Destination

Sundby, Mors

Sundby, Mors

Sommerhusudlejning i Sundby, Mors - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Sundby, Mors, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Sundby ligger i rolige og naturskønne omgivelser i den nordvestlige del af Mors med Thisted Bredning mod nord og Vilsund mod syd.

Generel

Sundby er en hyggelige landsby med en lille jollehavn, og byen er omgivet af vand samt fredelig og rekreativ natur. En bro fører fra Sundby over Vilsund til Thy. Sundby er et dejligt ferieområde for jer, der gerne vil fiske, vandre, cykle eller blot slappe af i den skønne natur. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Sundby, og 17 km mod sydøst ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som byder på mange butikker, spisesteder, seværdigheder og hyggelig havnestemning.

Strande

Sundby Strand er en dejlig Limfjordsstrand med groft sand, lavt, rent vand og en badebro. Ved Nykøbing kan I bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og børnevenlig badestrand med badebro og Blåt Flag. Den 20 m brede og 20 km lange strand med sand og sten har lavt, klart vand og en dejlig sandbund. Beachvolley er en meget populær aktivitet her. Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede, hvide sandstrande med bølger og høje klitter, ligger Vestkyststrandene kun omkring 23 km fra Sundby.

Natur

Sundby er omgivet at vand, marker og let kuperede områder med skov og beplantning. Fra øens højeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan I nyde en spektakulær udsigt over Mors, Limfjorden og øerne Livø og Fur (8 km). Vej Ejerslev Molergrav kan I opleve de smukke molerskrænter, som rejser sig stejlt fra kysten. Det mest kendte sted er Hanklit (61 m), der viser en geologisk historie, der går mere end 55 millioner år tilbage i tiden. Her er der fundet forstenede dyr og planter, som kan opleves på Molermuseet. De naturskønne omgivelser indbyder til traveture ved stranden eller på de afmærkede stier gennem molergravene. Mors og naboøen Fur er de eneste steder i verden, hvor der er molerforekomster i undergrunden. Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, lige syd for Nykøbing Mors, er en meget varieret skov med dale, søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA (18 km). For fugleinteresserede er Agerø absolut et besøg værd. Øen er rasteplads for flere sjældne fugle (33 km).

Aktiviteter

For golfspillere er der gode muligheder i nærheden. Morsø Golfklub ved Nykøbing er anlagt på et engareal med et åsystem. Der er ideelle fiskemuligheder langs de smukke limfjordskyster på Mors. Derudover findes der flere Put & Take fiskesøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Mors byder også på sportslige aktivitetsmuligheder som golf, tennis, beach-volley m.m. Mors er som skabt til aktiv ferie, og det er muligt at leje cykler i byen og følge den markerede solskinsrute øen rundt (i alt 120 km).

Attraktioner

I byen Vilsund, på den anden side af fjorden, kan I opleve stemningen i den hyggelige lystbådehavn. Herfra kan I tage på sejltur på fjorden (3 km). Købstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Oplev de små, hyggelige gader i havnekvarteret med de gamle arbejderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af den stemningsfyldte gågade, og her finder I en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (17 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag udstilles der i de 5 historiske bygninger. Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (18 km). 'Skarregaard' ved Hesselbjerg er en af de ældste slægtsgårde på Mors, og fungerer i dag et landbrugsmuseum. Her bliver I ført flere generationer tilbage i tiden (19 km).

Udflugtsmål

På Molermuseet i Hesselbjerg nær molerskrænten Hanklit kan I se de utrolige fund af 55 mio. år gamle fossiler (forstenede dyr og planter), som er udgravet fra moleren (20 km). Det eventyragtige Højriis Slot, syd for Nykøbing, er en af Danmarks ældste herregårde og i dag åben for offentligheden. Her finder I bl.a. en udstilling om Tornerose (20 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (56 km). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter (60 km).