Sommerhuse i Glenstrup Sø
Destination

Glenstrup Sø

Glenstrup Sø

Sommerhusudlejning i Glenstrup Sø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Glenstrup Sø, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Glenstrup Sø er Nordjyllands største og dybeste sø, beliggende syd for Hobro og nær Mariager Fjord.

Generel

Området omkring den 4,5 km lange Glenstrup Sø er ideelt for naturelskere og lystfiskere. Søen er velegnet for såvel lystfiskeri som sejlads og badning, og den er omgivet af en dejlig og varieret natur. Naturen omkring Glenstrup Sø byder på et hav af fortidsminder, f.eks. kildefremspring, gravhøje samt resterne af et gammelt kloster, som i dag er bygget ind i den nuværende kirke. Fra Glenstrup Sø er der kun ca. 8 km til Hobro, hvor der bl.a. er flere spisesteder og gode indkøbsmuligheder.

Strande

Det er muligt at bade i den sydøstlige ende af Glenstrup Sø ved Søbjerg. Foretrækker I at bade i havet, ligger den dejlige sandstrand ved Øster Hurup ca. 50 km mod nordøst. Denne strand er pga. sit lave vand meget børnevenlig og har desuden Blåt Flag.

Natur

Glenstrup sø er 384 ha stor og op til 31 m dyb. Bakkedale, marker, skov og hundredvis af kilder præger området omkring den fiskerige sø. Søen er også opholdssted for mange fugle, og fungerer som rastested for flere trækfugle. Området har et utal af veje og stier, som indbyder til gåture.

Aktiviteter

Glenstrup Sø er meget fiskerig og et eldorado for lystfiskere. I kan enten fiske fra søbredden eller leje en båd og fiske ude på den op til 30 meter dybe sø. Afløbet fra søen, Kongsvad Mølleå, er ligeledes et godt sted at fiske. Der findes nær Glenstrup flere gode golfbaner. Ved Rold Skov ligger en dejlig bane (36 km), men også mod sydvest ved Viborg og Hjarbæk findes to gode golfbaner.

Attraktioner

Hobro Museum har til huse i byens ældste hus fra 1821 og danner rammen om egnens lokale kulturhistorie. (8 km) Gasmuseet ligger i de gamle industribygninger på Hobro Havn og fortæller om kul- og gasflaskegassens historie. I Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord er der både aktiviteter og seværdigheder, der bringer jer ca. 1000 år tilbage og illustrerer livet på en af datidens største vikingeborge. Fyrkat Møllegård er en fredet bindingsværksgård med en over 200 år gammel vandmølle.

Udflugtsmål

Besøg Verdenskortet i det naturskønne område ved Klejtrup Sø. Her kan I opleve hele verden i miniudgave med bl.a. søer, floder og bjergkæder. (17 km) Oplev også den idylliske gamle købstad Mariager. Byen er kendt for fjorden, sine roser, gamle skæve bindingsværkshuse og brostensbelagte gader. (19 km) Danmarks Saltcenter ved Mariager er Skandinaviens eneste turistattraktion med råstoffet salt som tema. I Randers Regnskov kan I opleve junglestier, klipper, krokodiller og vandfald. Randers Regnskov lever op til sit navn. (25 km) Besøg Jyllands hovedstad Århus med Tivoli Friheden, Den Gamle By, Musikhuset, Latinerkvarterets små, intime gader med spændende butikker, de hyggelige gågader, den livlige atmosfære ved caféerne ved Vadestedet, Marselisborgskoven osv. (63 km)