Sommerhuse i Oddesund
Destination

Oddesund

Oddesund

Sommerhusudlejning i Oddesund - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Oddesund, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Roligt ferieområde med strande, uspoleret natur og velbevarede landsbyer.

Generel

Oddesund Nord er beliggende på sydspidsen af Thyholm, direkte ud til Limfjorden. Oddesundbroen fra 1938 forbinder halvøen med fastlandet og Oddesund Syd. Thyholms sydligste landsby er præget af røde murstenshuse, den gamle, hyggelige Oddesund Færgekro og en charmerende lystbådehavn. Syd for Oddesundbroen finder et fyrtårn på Gristå Odde. I Struer finder I butikker, restauranter, seværdigheder og Limfjordens største lystbådehavn (12 km). Oddesund er et ideelt ferieområde for blandt andet lystfiskere og naturelskere.

Strande

Limfjordsstranden Oddesund Strand er en dejlig sandstrand med småsten og lavt, børnevenligt vand. Der er gode betingelser for windsurfing her, og det er tilladt at medbringe bilen på stranden. Ved Søndbjerg Strand finder I god strand med groft sand og rent vand. Vandet er lavt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. For de, der gerne vil bade i lidt dybere vand, kan badebroen benyttes. Bag stranden findes klitter (9 km).

Natur

Oddesund er et meget vandrigt og naturskønt område med sand- og stenstrande, grønne arealer, små klitter, lidt skov, søer og et igt fugleliv. Ved Odby finder I en imponerende og markant kystklint, som strækker sig langt mod nord (4 km). Fra de markante, 50 m høje kystklinter ved Toftum Bjerge kan I nyde en enestående udsigt over Limfjorden mod Thyborøn, Thy, Thyholm og Oddesund (8 km). Ved 'Den hellige Kilde' nær Helligkilde kan I opleve en kilde, som året rundt vælder store mængder at koldt, klart vand op af jorden (9 km). Hvidbjerg Plantage er et 40 ha stort, lavt plantageområde med løv- og nåletræer (10 km). På Venø kan I opleve en smuk og meget afvekslende natur. Naturen er præget af marker, hedelandskaber, skovområder og stejle skrænter. Her findes der et sjældent rigt fugle- og dyreliv, og øen er især kendt for sine mange enestående sommerfuglearter (11 km til færgen). Munkholm Odde ved Lyngs er et stort, fredet areal med strandeng og et rigt, alsidigt fugleliv (16 km).

Aktiviteter

Der er gode muligheder for at fange sild og hornfisk ved Oddesund, og I kan desuden leje båd flere steder på Thyholm. Ønsker I at fiske i en Put & Take fiskesø, kan I besøge Humlum Lystfisker Sø ved Toftum Bjerge (6 km). Farvandet ud for især Oddesund Syd er meget velegnet til windsurfing. I kan dykke ved Grisetå Odde og opleve det rige liv på bunden af fjorden med blandt andet mange sønelliker. Hos Struer Golfklub kan I afprøve en udfordrende, let kuperet, 18-hullers seaside bane samt en 9-hullers Pay & Play bane med sandbunkers, søer og vandløb (10 km).

Attraktioner

Bunkermuseet er en del af det gamle fæstningsanlæg ved Oddesund Nord. Udstillingsbunkeren med intakte panserdøre og 2 m tykke vægge indeholder en plancheudstilling, der informerer om anlægget, Atlantvolden, modstandsbevægelsen og befolkningen. Thyholm Egnsmuseum i Søndbjerg er indrettet i en gammel apotekergård. Her fortælles om egnens kultur og historie (9 km). Besøg Struer, som byder på Limfjordens største lystbådehavn, hyggeligt byliv samt flere gallerier og seværdigheder. Struer Museum er indrettet i byens ældste ejendom, Torngård, og her kan I se en gammel bondestue, en flaskeskibs-udstilling, en oldtids-udstilling og en udstilling om B&O (10 km). Kunst og Kulturcenter Gimsinghoved ved Struer indeholder interessante, skiftende udstillinger.

Udflugtsmål

Besøg Jegindø, som bl.a. byder på Jegind Tap - en lang, smal odde med gode bademuligheder og særpræget natur (11 km - til dæmningen). Lemvig Museum er et spændende, lokalhistorisk og lidt gammeldags museum med bl.a. skulpturer og malerier (20 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (34 km). Vejlby Sommerpark er en forlystelsespark med hesteudlejning, fiskesø, mini-cross, hestevognskørsel, mini-zoo, moto-cross og minigolf (39 km). I Thyborøn ligger Jyllands Akvariet, hvor I kan klappe en haj på hovedet og holde en krabbe i hånden, Kystcentret - et spændende oplevelses- og formidlingscenter for hele familien, samt Sneglehuset, som er dekoreret med millioner af skaller både indvendigt og udvendigt (46 km). Jesperhus Blomsterpark ved Nykøbing Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo, legeland og vandland (52 km).