Sommerhuse i Vilsund

Sommerhus Vilsund

Ved Vilsundbroen, der fører fra Thy over til Mors, ligger Vilsund. Det er en aktiv lille by med en hyggelig lystbådehavn. Der er mulighed for at købe dagligvarer i Vilsund, men udvalget er større i nærliggende Snedsted og rigtig stort i Thisted, der ligger 14 kilometer fra Vilsund. Der er flere spisesteder i Vilsund.

Vilsund er også navnet på det omkring 8 kilometer lange sund, der ligger i Limfjorden mellem Thy og Mors. Derfor er der fra byen nem adgang til naturen - både til lands og til vands. Vilsund er omgivet af smuk og vild natur, og Nationalpark Thy ligger ude mod Vestkysten ikke ret lang væk, mens Limfjorden ligger i forhaven.

Der er gode muligheder for at bade, fiske, surfe, ro kajak, vandre eller cykle i og omkring Vilsund. Golfspillere kan slå sig løs på banerne ved Thisted, ved Nykøbing Mors eller i Sydthy Golfklub, der ligger i udkanten af Hurup.  Lystfiskere har flere steder at forsøge sig. Der er frit valg mellem Vesterhavet og Limfjorden, men der ligger også flere put and take-søer i Thy.

Vilsund strand og natur

Tæt ved lystbådehavnen ligger stranden i Vilsund. Den er omkring 500 meter lang og består af både groft sand og sten.  Der er en badebro på stranden. De brede, hvide strande ved Vesterhavet ligger omkring 20 kilometer fra Vilsund.

Naturen omkring Vilsund er præget af de grønne kyststrækninger, let kuperede marker, søer og skovområder. Mod vest ligger Nationalpark Thy med mange spændende landskaber og et vildt dyreliv.  Mod øst ligger Limfjordens største ø, Mors. Her er særligt den 170 kilometer lange kyststrækning smuk og spændende.

Udflugter nær Vilsund

Thisted, den største by i Thy, er altid et besøg værd. Her er et godt handelsliv og flere gode spisesteder.

Mod vest ligger Hundborgstenen – en 170 ton tung vandreblok, der kom til Thy fra Larvik-området i Norge under istiden. Og lidt derfra ligger den gamle hollandske vindmølle Faddersbøl Mølle.

Ved Østerild ligger et testområde, hvor kæmpestore havvindmøller bliver testet.  Det er muligt at komme helt tæt på møllerne og blive klogere på vindenergi i besøgscentret.

17 gravhøje fra begyndelsen af bronzealderen ligger på de højeste punkter i Skyum Bjerge lidt syd for Vilsund. 6 af dem ligger på en række hen over en bakkekam

I Doverodde ligger en 150 år gammel og velbevaret købmandsgård. I dag er Statens Museum for Kunst rykket ind i dele af bygningerne.  Fra den høje silo på grunden er der en fremragende udsigt over Limfjordslandet.

Heltborg Museum lidt udenfor Hurup er indrettet i en gammel skole. Det er et kombineret lokal- og kunstmuseum, hvor folk langvejs fra kommer for at se Jens Søndergaards malerier.

Kystbyer som Agger og Klitmøller i Thy er altid spændende at besøge. Klitmøller er et af de foretrukne steder for surfere, så her er altid noget at se på.

Attraktioner nær Vilsund

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Bunkermuseum Hanstholm

Museet er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Nordsø Akvariet i Vorupør

I Nordsø Akvariet kommer man helt tæt på livet under havets overflade i Nordsøen. Fiskene er bragt i land af lokale fiskere. I bassinerne er der over 70 forskellige slags fisk - eksempelvis hajer, torsk, rødspætter og ål. Der er også et rørebassin, hvor det er muligt at klappe små hajer og andre fisk.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Jespershus Blomsterpark

Jespershus er Skandinaviens største blomsterpark er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland.