Destination

Vilsund

Vilsund

Sommerhusudlejning i Vilsund - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Vilsund, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Vilsund er naturskønt beliggende i Thy, lige ved Limfjorden og den hvide Vilsund-bro, som fører over til Mors.

Generel

Den hyggelige Vilsund er omgivet af blåt vand og grøn, rekreativ natur. Nyd atmosfæren i Vilsunds hyggelige lystbådehavn, hvorfra I kan tage på sejltur på fjorden, samt det aktive byliv. Oplev bl.a. det traditionelle heste- og kræmmermarkeder, som finder sted i Vilsund hver sommer, hvor hele byen tager del i festlighederne. I kan bade, fiske, vandre, cykle, studere fugle eller blot nyde den dejlige, uspolerede natur, der omgiver byen. Der er bl.a. café og kro samt indkøbsmuligheder i Vilsund, og ønsker I et større udvalg, byder Thisted, 14 km mod nord, på flere butikker, spisesteder, seværdigheder og hyggelig havnestemning.

Strande

Tæt ved broen ligger den dejlige og børnevenlige badestrand med roligt og lavt badevand. Stranden er omkring 500 m lang og består af både groft sand og sten. Her kan I desuden benytte en badebro. Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede, hvide sandstrande med bølger og høje klitter, ligger Vestkyststrandene kun omkring 20 km fra Vilsund.

Natur

Vilsund er omgivet af rolige farvande, strande, grønne kyststrækninger, frodige, let kuperede marker, søer og skovområder. Den blide og uspolerede natur er præget af åbne vidder, frisk luft og høj himmel. Her I området findes der et rigt fugleliv. Skyum Bjerge er et højtliggende, kuperet bakkelandskab med hede, skov, kær og strand. Fra de højeste punkter er der flot udsigt over Limfjorden og Mors (7 km).

Aktiviteter

Landskabet omkring Vilsund indbyder til vandre- og cykelture. Fjorden giver muligheder for at bade, surfe, sejle, stå på vandski, dykke og fiske. I kan fiske fra molerne i Vilsund samt i en af områdets Put&Take fiskesøer. Derudover kan I tage på havfisketur til Det Gule Rev med kutter fra f.eks. Hanstholm (33 km). Tag evt. med på en sejlads på fjorden fra Vilsund og se sælerne boltre sig i vandet eller hvad med en piratsejlads fra Thisted Havn? Golfspillere kan afprøve flere baner i området, og den nærmeste befinder sig ved Vang, hvor Nordvestjysk Golfklub byder på en naturskøn og udfordrende 18-hullers bane i Nystrup Klitplantage.

Attraktioner

17 bevarede gravhøje fra begyndelsen af bronzealderen er beliggende på de højeste punkter i Skyum Bjerge. 6 af disse er smukt beliggende på en række hen over en bakkekam (7 km mod syd). Thisted byder på butikker, restauranter, gallerier, keramikerværksteder, Thisted Kirke, Thisted Bryghus og Thisted Museum, som er indrettet i en gammel, privat villa. Her vises bl.a. en mindestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt udstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (14 km).

Udflugtsmål

I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af fiskerne i Vorupør. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere, og viser den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis (20 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (21 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (59 km). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter (63 km).
Sommerhuse i Vilsund