Destination

Helligsø

Helligsø

Sommerhusudlejning i Helligsø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Helligsø, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Det hyggelige og rolige ferieområde Helligsø i toppen af Nissum Bredning byder på dejlige sommerhuse og en god badestrand. Sommerhusene i Helligsø ligger i grønne og uforstyrrede omgivelser. Her får i fred, ro og smuk natur, og kun et kvarters kørsel herfra kan I opleve Vesterhavet og Nationalpark Thy.

Generel

Området omkring Helligsø byder på en afvekslende natur. Det barske, golde og vindblæste landskab ved vestkysten står i stærk kontrast til den frodige natur omkring fjorden. Begge landskaber indbyder dog til smukke naturoplevelser og gode aktivitetsmuligheder. Helligsø er et ideelt feriested for lystfiskeren og naturelskeren. Byen Hurup, som ligger 10 km nord for Helligsø, en dejlig handelsby, og her finder I spisesteder samt gode specialvare- og dagligvareforretninger.

Strande

Et par km fra Helligsø finder I Draget Strand, der med sit lave vand er meget børnevenlig. Vandet er klart, og den ca. 1 km lange strand og bund består af sand og mange sten. Vil I opleve Vesterhavets brede hvide sandstrande, så ligger Agger Tange Strand kun 14 km fra Helligsø. Den hvide sandstrand har Blåt Flag. Stranden er omkring 100 meter bred og består af sand og sten. Vandet er klart, og bunden er af sand og sten. Der er gode bade- og opholdsmuligheder i læ af de mange høfder. Dog bliver der hurtigt dybt, og ofte kan der være bølger og stærk strøm.

Natur

Ydby Hede er et flot naturområde med et utal af vandre- og cykelstier, beliggende et par km øst for Helligsø. På den modsatte kyst af Helligsø (11 km) ligger det smukke område Dover Odde og Dover Plantage. Den nærliggende Lodbjerg Klitplantage er et 1050 ha stort område med skov, søer samt hede- og klitarealer. Der findes 5 forskellige afmærkede vandreruter i området.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder i fjorden, Vesterhavet, søer, åer og Put&Take fiskesøer. Bl.a. er det populært af fiske fra høfderne ved Agger og i ferskvandssøen Flade Sø. Ligeledes er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs de mange afmærkede ruter i det naturskønne landskab omkring Helligsø. For golfspilleren er der ikke langt til gode baner i henholdsvis Struer (32 km) og Lemvig (44 km). I Hurup har I mulighed for at spille tennis og benytte en svømmehal.

Attraktioner

Oldtidskirkegården på Ydby Hede er Danmarks største samling af kæmpehøje. (6 km) Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevaret købmandsgård. Her får I et autentisk indtryk af købmandsgårdens rolle i gamle dage. På 2. sal i bygningen er der skiftende udstillinger. (11 km) Oplev en storslået udsigt over landskabet fra den 37 m høje tidligere kornsilo i Doverodde. Thy er generelt rig på interessante museer og spændende udstillinger af lokale kunsthåndværkere.

Udflugtsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter. (38 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (54 km) Vejlerne, som ligger nordøst for Skyum, er Nordeuropas største fuglereservat. Her kan I fra de mange udsigtstårne følge fuglelivet. (ca. 70 km)
Sommerhuse i Helligsø