Sommerhuse i Helligsø

Sommerhus i Helligsø

Med Nissum Bredning med vest og Skibsted Fjord mod øst ligger sommerhusområdet Helligsø. Naturen omkring sommerhusene er afvekslende. Det golde, barske og vindblæste landskab mod vest står i kontrast til den frodige natur omkring Skibsted Fjord. Begge landskaber er velegnede naturoplevelser og har mange aktivitetsmuligheder. Her er tilbud til lystfiskere, golfspillere, kajakroere, windsurfere og naturelskere, der kan vælge mellem flere vandre- og cykelture i området. Sydthy Golfklub ligger ved Hurup lidt mod nord.

Der er mulighed for at købe dagligvarer i den gode handelsby Hurup, der ligger 10 kilometer væk. I Hurup er der også flere udmærkede spisesteder og en glimrende svømmehal.

Trækker de lidt større byer ligger Struer knap 30 kilometer væk, mens der er lidt over 40 kilometer til henholdsvis Thisted og Holstebro.

Helligsø strand og natur

Den bedste strand nær Helligsø er Draget Strand, der ligger nogle få kilometer mod syd ud mod Nissum Bredning. Det er en dejlig Limfjordstrand med groft sand og småsten. Vandet er lavt og børnevenligt. Trækker Vesterhavet ligger strandene ved Agger blot 14 kilometer fra Lyngs.

Ydby Hede, der ligger et par kilometer øst for Helligsø, er et skønt naturområde med mange vandre- og cykelstier. Her ligger også det, der kaldes oldtidskirkegården på Ydby Hede, hvor man kan finde landets største gruppering af bronzealderhøje - 49 styk i alt.  Lidt længere mod øst ligger det smukke område Dover Odde og Dover Plantage.

Lodbjerg Klitplantage i Thy er et 1050 ha stort område med skov, søer, hede- og klitarealer. Der er 5 afmærkede vandreruter i området.

Ved Odby på Thyholm sydvest for Lyngs ligger en markant kystklint, som strækker sig langt mod nord.

Oddesund, der strækker sig nord og syd for broen og er et skønt kystområde med mange gode oplevelser. I området ligger omkring 30 bunkere fra 2. Verdenskrig. Der er adgang til 4 af bunkerne.

Udflugter nær Helligsø

Lyngs Gamle Mølle er landsbyen Lyngs vartegn. Det er en gammel hollandsk mølle fra begyndelsen af 1800-tallet. Møllen er ejet af en forening, der står for vedligeholdelsen.

Ved Dover Odde ligger en 150 år gammel og velbevaret købmandsgård. I dag er Statens Museum for Kunst rykket ind i dele af bygningerne.  Fra den høje silo på grunden er der en fremragende udsigt over Limfjordslandet.

Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården, i Søndbjerg er lidt af en perle. Stedet er bygget op omkring 5 bygninger, der ligger i en klynge. Udstillingerne fortæller om livet i et selvbærende samfund på landet og i stationsbyerne fra midt i 1800-tallet til midt i 1900-tallet.

Kystbyer som Agger og Klitmøller i Thy er altid spændende at besøge. Klitmøller er et af de foretrukne steder for surfere, så her er altid noget at se på.

Attraktioner nær Helligsø

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Bunkermuseum Hanstholm

Museet er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.