Sommerhuse i Lendrup

Sommerhus Lendrup

Lidt udenfor Løgstør og ved en af Limfjorden bedste badestrande ligger sommerhusområdet Lendrup.
Sommerhusene ligger fredeligt lige ved siden af det sted, hvor den over fire kilometer lange Frederik den VII’s kanal tager sin begyndelse. Kanelen blev udgravet med håndkraft af tyske arbejdere mellem 1856-61. Det er mange år siden, at kanalen blev brugt af fragtskibe, men det er en skøn oplevelse at spadsere eller cykle langs kanalen ind til Løgstør.

Med placeringen i den himmerlandske natur er området omkring Lendrup velegnet til lange vandre- og cykelture. På Limfjorden er der gode muligheder for at sejle eller windsurfe. Ved Gatten ligger en af Danmarks bedste golfbaner, men der er golfbaner i Løgstør og Aars.

Den østlige del af Løgstør Bredning er et af bedste steder, når der skal store fisk på krogen. Lendrup, Næsbydale og havnen ved Rønbjerg er nogle af de nemmest tilgængelige steder. Lystfiskere kan tilbringe hyggelige timer langs strandkanten, ved åerne eller i en af områdets put and take-søer.

I Rønbjerg lidt mod syd ligger et feriecenter med et subtropisk badeland, hvor man kan bade, hvis vejret er for dårligt et bad i fjorden.

Lendrup strand og natur

Stranden ved Lendrup er omkring 700 meter lang og varierer fra 20 meter i bredden mod syd til det dobbelte mod nord. Det er en sandstrand med enkelte småsten og skaller. Ude i vandet er der næsten udelukkende sandbund.

Mellem Vindblæs, Oudrup, Ajstrup og Lundby ligger et 1300 hektar stort hedeområde, der er en rest af det enorme hedeområde, der engang dækkede det meste af det vestlige Himmerland. Der er flere gode vandrestier i området.

I Trend Skov ligger den kongelige Jagthytte samt mange, gode vandrestier.

Udflugter nær Lendrup

Fra Rønbjerg syd for Lendrup er der færgeforbindelse til den lille ø Livø. Den bilfri Limfjordsø har et rigt dyreliv, og det er bl.a. muligt at se sæler. Øen har også flere udmærkede badestrande og adskillige afmærkede vandrestier.

Ved Ranum ligger den genskabte Vilsted Sø, der er den største ferskvandssø i Nordjylland. Det er muligt at gå de 20 kilometer rundt om søen, men takket være en bro, der krydser søen, kan man også vælge nogle kortere ruter.

Landsbyen Ertebølle er et historisk sted, som har lagt navn til Ertebøllekulturen, der er navnet på den måde mennesker i Skandinavien levede i tiden fra 5.400 - 4.000 år før Kristi fødsel. Fra Stenaldercenter Ertebølle er der en sti, som fører ud til stedet, hvor udgravningerne fandt sted.

Området har flere gamle herresæder. Det smukke Vitskøl Kloster ved Løgstør har en spændende historie, og der er mulighed for at besøge klosterhaven eller få en rundvisning. Herregården Hessel, der ligger tæt på Hvalpsund, er i dag indrettet til museum. Det er den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark. Lille Restrup Hovedgaard ved Aalestrup er en spændende herregård, der blandt sine ejere bl.a. har haft Kong Christian den Anden.

Ud til Limfjorden nord for Løgstør ligger resterne af Aggersborg, der er en af de ringborge, der blev bygget i vikingetiden. Ved Hobro ligger en anden af ringeborgene, Fyrkat.

Attraktioner nær Lendrup

Stenaldercenter Ertebølle

Stenaldercenter Ertebølle er et oplevelsescenter, der fortæller om stenalderens Ertebøllekultur.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Verdenskortet ved Klejtrup Sø

Tæt ved Hobro ligger Verdenskortet en kopi af hele verden i miniudgave med søer, floder, bjergkæder og de fleste landes flag.