Sommerhuse i Skyum
Destination

Skyum

Skyum

Sommerhusudlejning i Skyum - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Skyum, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Skyum er en lille, hyggelig Limfjords-landsby i Thy, som er omgivet af dejlig og uberørt natur.

Generel

Skyum er beliggende helt ud til Limfjordens vestligste del, 19 km syd for Thisted og ca. 20 km fra Vesterhavet. Området er roligt og naturskønt, og henvender sig fortrinsvist sig til lystfiskere og andre naturelskere. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Skyum. I Vildsund, 7 km mod nord, samt i Thisted er der flere indkøbsmuligheder og spisesteder.

Strande

Der er en fin Limfjordsstrand ved Skyum. Stranden er ikke særlig bred, men vandet er rent, roligt og børnevenligt. Ønsker I at bade I Vesterhavet, er stranden ved Lyngby den nærmeste. Der er ca. 20 km til den fine badestrand med Blåt Flag. Stranden består af groft sand og sten, vandet er næsten altid klart og der er sandbund. Som ved andre badestrande ved Vesterhavet bliver her dog hurtigt dybt og der kan ofte kan være bølger og stærk strøm. Her er gode muligheder for windsurfing.

Natur

Skyum er omgivet af en smuk og afvekslende natur med marker, skove og Limfjorden. Skyum Bjerge er et højtliggende, kuperet bakkelandskab med hede, skov, kær og strand. Fra de højeste punkter er der flot udsigt over Limfjorden og Mors. Fuglereservatet Vejlerne er beliggende inden for en times kørsel.

Aktiviteter

Fjorden giver fine muligheder for såvel surfing som kystfiskeri og sejlsport. Det er også muligt at fiske i en af områdets Put&Take fiskesøer eller at tage på havfisketur til Det Gule Rev med kutter fra f.eks. Hanstholm. Naturområdet Skyum Bakker indbyder til vandreture. Området omkring Skyum kan også opleves på cykel.

Attraktioner

Der findes 17 bevarede gravhøje fra begyndelsen af bronzealderen på de højeste punkter i Skyum Bjerge. 6 af disse er smukt beliggende på en række hen over en bakkekam.

Udflugtsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter. (28 km) Besøg evt. Hanstholm, hvor I bl.a. finder Hanstholm Fyr og Bunkermuseet, der fortæller om 2. verdenskrig. (39 km) Vejlerne, som ligger nordøst for Skyum, er Nordeuropas største fuglereservat. Her kan I fra de mange udsigtstårne følge fuglelivet. (ca. 45 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (66 km)