Sommerhuse i Jørsby, Mors
Destination

Jørsby, Mors

Jørsby, Mors

Sommerhusudlejning i Jørsby, Mors - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Jørsby, Mors, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Jørsby er et hyggeligt, fredeligt og naturskønt område på Limfjordsøen Mors.

Generel

Jørsby er beliggende i en sydvendt bugt på den nordlige del af Mors, 16 km fra Nykøbing Mors. Her er I omgivet at uforstyrret natur, kyst, grønne områder, marker og frisk luft. Jørsby er en ideel feriedestination hvis I søger fred og ro, og alligevel gerne vil være tæt på byer og attraktioner for hele familien. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og i Nykøbing Mors finder I butikker, spisesteder, seværdigheder og hyggelig havnestemning. Mors byder på en smuk og meget afvekslende natur med blandt andet molergrave. Øen er præget af slotte, gamle herregårde og små landsbysamfund med en hyggelig atmosfære, der indbyder til ferie i ro og mag.

Strande

I kan bade ved den dejlige, børnevenlige badestrand ved Ejerslev Lyng, 4 km mod nord. Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde er ligeledes en god og børnevenlig badestrand, endda med badebro og Blåt Flag. Den 20 meter brede og flere kilometer lange strand med sand og sten har lavt, klart vand og en dejlig sandbund. Beachvolley er en meget populær aktivitet her (17 km). Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede, hvide sandstrande med bølger og høje klitter, ligger kysten og Vorupør Strand med den lange mole kun 40 km fra Jørsby.

Natur

Jørsby er omgivet af marker, grønne områder og hav. Lige nord for Jørsby kan I opleve de smukke molerskrænter, som rejser sig stejlt fra kysten, ved Ejerslev Molergrav. Det mest interessante sted er Hanklit (61 m) med en geologisk historie, der går mere end 55 millioner år tilbage i tiden. Her er der fundet forstenede dyr og planter, som kan opleves på Molermuseet. De naturskønne omgivelser indbyder til traveture ved stranden eller på de afmærkede stier gennem molergravene. Mors og naboøen Fur er de eneste steder i verden, hvor der er molerforekomster i undergrunden. Fra øens højeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan I nyde en enestående udsigt over Mors, Limfjorden og øerne Livø og Fur. Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, lige syd for Nykøbing Mors, er en meget varieret skov med dale, søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA (20 km).

Aktiviteter

Der er gode muligheder for at bade, vandre, cykle, fiske og spille golf på Mors. I kan blandt andet følge den i alt 120 kilometer lange, markerede solskinsrute, som fører jer øen rundt. I kan fiske langs øens smukke limfjordskyster eller i en Put & Take fiskesø på Mors eller Salling. I kan for eksempel fange ørreder i Morsø Fiskepark ved Nykøbing (19 km). Golfspillere kan afprøve banen hos Morsø Golfklub ved Nykøbing. Den 18-hullers Pay & Play bane og den 9-hullers Par 3 bane er anlagt på et engareal med et åsystem - lige ud til Limfjorden. Derfor har banen også fået tilnavnet ’Limfjordens Perle’ (16 km).

Attraktioner

På Molermuseet i Hesselbjerg kan I se de utrolige fund af 55 millioner år gamle fossiler, som er udgravet af moleren (7 km). Den gamle proprietærgård Skarregaard fungerer i dag som et landbrugsmuseum, hvor I føres flere generationer tilbage i tiden. En natursti fører jer rundt i det omkringliggende landskab med skov, marker, strandenge, søer, gravhøje og borgbanke (7 km). I købstaden Nykøbing kan I opleve små, hyggelige gader med gamle arbejderboliger i havnekvarteret, en stemningsfuld gågade og Nykøbing Havn med en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (16 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag bliver de 5 historiske bygninger brugt som udstillingslokaler (19 km). Overalt på Mors kan I besøge gallerier med spændende kunst og kunsthåndværk.

Udflugtsmål

Besøg Jesperhus Blomsterpark - nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med blandt andet smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (20 km). Det eventyragtige Højriis Slot, syd for Nykøbing, er en af Danmarks ældste herregårde. Her kan I blandt andet se en udstilling om Tornerose (24 km). Herregården Hessel på den fredede Lounshalvø er den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark. Her kan I opleve, hvordan herskab og tjenestefolk levede i gamle dage (47 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Her kan I opleve dagliglivet på landet for 150 år siden (58 km).