Destination

Lyby Strand

Lyby Strand

Sommerhusudlejning i Lyby Strand - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Lyby Strand, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Lyby Strand er et lille, hyggeligt sommerhusområde ved Limfjorden. Lyby Strand er omgivet af vand, skov og grønne områder, og byder på en dejlig badestrand. Sommerhusene i Lyby Strand ligger langs med kysten, og fra flere huse har I udsigt over vandet. Nyd roen og naturen i Lyby Strand eller tag på udflugt til Skive.

Generel

Den uspolerede kyst ud for Lyby Strand giver gode betingelser for badning, surfing, fiskeri og sejlads. Byen har sin egen anløbsbro, der findes flere lystbådehavne i nærheden. Området er præget af dejlig natur, gode Limfjordsstrande, kalkminer, hedeområdet, blomsterparker, vandland osv. Der ligeledes mange kulturseværdigheder i området, bl.a. herregårde og kirker. I Lyby Strand er der mulighed for at spise og købe dagligvarer. I Skive, 12 km syd for Lyby Strand, finder I gode kulturelle tilbud, flere spisesteder og rige indkøbsmuligheder.

Strande

Stranden ved Lyby er ca. 15 m bred og 1 km lang. Den består fortrinsvist sand og små sten. Vandet er rent og stranden er, som de øvrige Limfjordsstrande, meget børnevenlig, da der kun langsomt bliver dybt. Om sommeren udlægges der en badebro ved stranden.

Natur

Omkring Lyby Strand er landskabet meget varieret med fjord, marker, skov og hedeområder. Her findes et rigt fugleliv, og ofte er det muligt at opleve sæler i fjorden. Ved de naturskønne områder Urhøjene og Junget Krat, 20 km nord for Lyby Strand, kan I opleve en pragtfuld udsigt over Salling, Fur, Livø, Himmerland og Mors fra områdets højeste punkt på 56 m.

Aktiviteter

Den rene fjord giver gode betingelser for surfere. Lystfiskere kan fiske direkte fra kysten eller fra en båd på fjorden. I området findes der mange, afmærkede vandreruter. Den nærmeste golfbane ligger finder I hos Harre Vig Golfklub i Roslev (9 km). Derudover kan I afprøve banerne hos Skive Golfklub (12 km) eller Hjarbæk Fjord Golf Klubs baner i Skals (41 km).

Attraktioner

Besøg digteren Jeppe Aakjærs hjem 'Jenle' ved Breum. Her kan I bl.a. opleve digterens arbejdsværelse samt skiftende udstillinger. (10 km) Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder. (12 km) Sundsøre Pakhus ved Sundsøre Odde, 18 km nord for Lyby Strand, er et restaureret pakhus med skiftende udstillinger.

Udflugtsmål

Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. (20 km) På øen Fur finder I forskelligartede og særprægede landskaber, som er præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kystklinter, skove og molergrave. (23 km) Mønsted Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange. (27 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (32 km) Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter. (37 km)
Sommerhuse i Lyby Strand