Sommerhuse i Lyby Strand

Sommerhus Lyby Strand

Lidt nord for Skive og lige ud til Skive Fjord ligger det lille hyggelige sommerhusområde Lyby Strand. Området er omgivet af skov, grønne områder og ikke mindst en dejlig badestrand. Om sommeren er der en badebro ved stranden. Fra flere af sommerhusene er der en fin udsigt over Skive Fjord.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i nogle af de små byer i nærheden af Lyby Strand ligesom der er flere spisesteder. Ellers ligger Skive med gode handelsmuligheder og restauranter mindre end ti minutter væk i bil.

Placeringen ved fjorden gør, at der er gode muligheder for vandaktiviteter som badning, sejlads i båd eller kajak, windsurfing eller lystfiskeri. Kyststrækningen ud for Lyby strand har en varieret bund og dybe huller, hvor det hele året er muligt at fange havørreder, men chancerne er størst om foråret og efteråret. Der er put and take-søer på Salling, Mors og ved Hjarbæk Fjord. Baglandet med skove og marker er velegnet til vandre- eller cykelture.

Der er mulighed for at spille golf i Skive Golfklub eller i Harre Vig Golfklub.

Lyby Strand og natur

Stranden ved Lyby er en typisk, børnevenlig Limfjordsstrand, hvor vandet kun langsomt bliver dybt. Den er omkring 1 kilometer lang og 15 meter bred. Den består mest af sand og småsten.

Omkring Lyby Strand er landskabet varieret med marker, skov og hedeområder. Lige nord for stranden er en høj skrænt, hvor man kan se de forskellige geologiske lag, hvor der er gode muligheder for at finde forsteninger.

Det genskabte naturområde Brokholm Sø ligger også nord for Lyby Strand. Her er der vandrestier langs østsiden af søen eller i skovområdet. Fra slutningen af 1700-tallet og frem til 1999 var området afvandet og dyrket, men da pumperne stoppede, genopstod den 100 hektar store sø. Det nedlagte pumpetårn er i dag udkikstårn, hvorfra man kan nyde synet af de mange fugle.  På det nærliggende Naturcenter Brokholm kan man lære mere om naturen.

Udflugter nær Lyby Strand

På halvøen Salling ligger et par af Danmarks ældste og mest spændende borge. Mod nord er det Middelalderborgen Østergaard og mod vest Spøttrup Borg.  Midt på halvøen ligger hollændermøllen Roslev Mølle, der var i brug frem til 1951.

Det er også oplagt at besøge “Jenle”, hvor digteren Jeppe Aakjær boede i en lang årrække. Jeppe Aakjær er sammen med sin hustru begravet i skoven ved Jenle.

I Skive finder man Skive Museum, der er et museum for kunst og kulturhistorie. I Skive kan man også undre sig over, at 2 af byens kirker ligger mindre end 100 meter fra hinanden. Forklaringen er, at den ene er bygget som afløser for den anden, som derefter skulle være revet ned, men det skete ikke.

Attraktioner nær Lyby Strand

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Spøttrup Borg

Spøttrup Borg er en middelalderborg med så stærke forsvarsværker, at den aldrig er blevet indtaget.