Sommerhuse i Hvidbjerg, Thyholm
Destination

Hvidbjerg, Thyholm

Hvidbjerg, Thyholm

Sommerhusudlejning i Hvidbjerg, Thyholm - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Hvidbjerg, Thyholm, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Det rolige ferieområde Hvidbjerg ligger på Thyholm, lige over for Jegindø i bunden af Limfjorden. Når I holder ferie i et sommerhus i Thyholm kan I køre over broen til Jegindø, opleve naturen i Hvidbjerg Plantage samt nyde Limfjordens vand, der indbyder til både badning og lystfiskeri.

Generel

Sommerhusområdet ved Hvidbjerg ligger ude ved kysten, vest for byen. Her er luften frisk og naturen er ren. Her kan I fiske, vandre, cykle eller blot slappe af i de rolige omgivelser. I Thyholms kirker og museer kan lære mere om det tidligere fisker- og bondesamfund på stedet. Thyholm er forbundet med fastlandet i det nordvestlige hjørne samt ved hjælp af en bro over Oddesund mod syd. Der er flere spisesteder og gode indkøbsmuligheder i Hvidbjerg.

Strande

Stranden vest for Hvidbjerg er fin Limfjordsstrand med groft sand, lidt sten og rent vand. Vandet er lavt, hvilket gør stranden meget børnevenlig. Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede hvide sandstrande, så ligger Agger Tange Strand kun 34 km fra Hvidbjerg. Den hvide sandstrand har Blåt Flag. Stranden er omkring 100 meter bred og består af sand og sten. Vandet er klart, og bunden er af sand og sten. Der er gode bade- og opholdsmuligheder i læ af de mange høfder. Dog bliver der hurtigt dybt, og ofte kan der være bølger og stærk strøm.

Natur

Hvidbjerg Plantage er et 40 ha stort lavt plantageområde med løv- og nåletræer. Ved Odby, 6 km syd for Hvidbjerg, finder I en imponerende og markant kystklint, som strækker sig langt mod nord. Munkholm Odde på nordsiden af Thyholm er et stort, fredet areal med strandeng og et meget rigt og alsidigt fugleliv.

Aktiviteter

Den dejlige og afvekslende natur indbyder til gåture, cykelture og picnics i det fri. Det er muligt at leje båd flere steder på Thyholm. Der er gode fiskemuligheder mange steder på Thyholm, bl.a. ved Oddesund, ca. 10 km syd for Hvidbjerg. Golfspillere har mulighed for at besøge Struer Golfklubs baner. (21 km)

Attraktioner

Ved 'Den hellige Kilde' ved byen Helligkilde, 3 km syd for Hvidbjerg, kan I opleve en kilde, som året rundt vælder store mængder at koldt, klart vand op af jorden. Thyholm Egnsmuseum/ Apotekergården i Søndbjerg er et lille museum, som er indrettet i en gammel apotekergård. Her fortælles om egnens kultur og historie. (8 km) I Kutter- og Bunkermuseet ved Oddesund vidner store bunkersanlæg samt en udstilling om besættelsen under 2. verdenskrig. (10 km) Den smukt beliggende herregård Hindsels kan betragtes udefra på den nordlige del af Thyholm.

Udflugtsmål

En dæmning fører fra Thyholm til øen Jegindø, hvor stranden ved Bøhl og Jegind Tap, en lang, smal odde med gode bademuligheder og særpræget natur, bl.a. er et besøg værd. (5 km - til dæmningen) Besøg handelsbyen Holstebro, som har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø. (36 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (43 km) Jesperhus Blomsterpark ved Nykøbing Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo, legeland og vandland. (46 km)