Sommerhuse i Spøttrup

Sommerhus Spøttrup

Sommerhusområdet ved Spøttrup i den vestlige del af Salling ligger i naturskønne omgivelser med udsigt til Mors og Jegindø. Spøttrup er bedst kendt for den imponerende middelalderborg. Men her er meget andet at komme efter. Ikke mindst naturen har meget at byde på.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i landsbyen Rødding, der ligger et par kilometer øst for Spøttrup Borg. Ønskes et større udvalg er der knap 20 kilometer til Skive, som har et godt handelsliv og flere cafeer og restauranter. Glyngøre med den hyggelige havn, der ligger knap 30 kilometer væk, er en anden mulighed.

Beliggenheden ved Venø Bugt og Limfjorden betyder, at der er nem adgang til vandet og de muligheder, det giver. Kajakroere, windsurfere og lystfiskere har fine udfoldelsesmuligheder, men der er også mange afmærkede cykel- og vandreruter i området.  For golfspillere er det oplagt at slå sig løs enten på Harre Vig Golfklub eller golfklubben i Skive.

Spøttrup strand og natur

Der er flere strande at vælge mellem nær Spøttrup. Lige ud for ligger Knud Strand, og mod syd ligger Ålbæk Strand og Vadum Strand.

Sydvest for Spøttrup ligger den fredede halvø Kås, der stikker ud i Kås Bredning. På halvøen findes heder med gravhøje, vandhuller og bevoksninger med enebær.

Området ved den genskabte Spøttrup Sø var afvandet frem til 1994. Men efter at pumperne stoppede er den 50 hektar store sø samt et rigt fugleliv vendt tilbage. I dag er det gamle pumpetårn forvandlet til et fuglekikkertårn.  Søen ligger smukt ved Spøttrup Borg og var i tidligere tider en del af borgens forsvarsværker.

Udflugter nær Spøttrup

På halvøen Salling ligger et par af Danmarks ældste og mest spændende borge. Udover Spøttrup er det middelalderborgen Østergaard, som ligger på den nordlige del af Salling.   Midt på halvøen ligger hollændermøllen Roslev Mølle, der var i brug frem til 1951.

Det er også oplagt at besøge “Jenle”, hvor digteren Jeppe Aakjær boede i en lang årrække. Jeppe Aakjær er sammen med sin hustru begravet i skoven ved Jenle.

I Skive finder man Skive Museum, der er et museum for kunst og kulturhistorie. I Skive kan man også undre sig over, at 2 af byens kirker ligger mindre end 100 meter fra hinanden. Forklaringen er, at den ene er bygget som afløser for den anden, som derefter skulle være revet ned, men det skete ikke.

Attraktioner nær Spøttrup

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Spøttrup Borg

Spøttrup Borg er en middelalderborg med så stærke forsvarsværker, at den aldrig er blevet indtaget.