Sommerhuse i Tjele Langsø
Destination

Tjele Langsø

Tjele Langsø

Sommerhusudlejning i Tjele Langsø - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Tjele Langsø, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Tjele Langsø er naturskønt beliggende i Midtjyllands smukke natur mellem Hobro og Viborg.

Generel

Den 8 km lange, privatejede og meget fiskerige Tjele Langsø er omgivet af marker, enge, græsningsarealer, buskadser og skov med små søer. Området er et ideelt feriested for især lystfiskere og naturelskere, men er også rigt på kulturelle seværdigheder. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området omkring Tjele Langsø, og 17 km herfra ligger domkirkebyen Viborg med diverse seværdigheder, gode indkøbsmuligheder samt flere spisesteder.

Strande

Tjele Langsø har sandbund og det er muligt at bade her. 32 km fra søen kan I bade ved den 10 m brede strand ved Hjarbæk. Stranden består mest af sand, og bunden er af både sand og sten. Vandet er meget fersk her, da stranden ligger langt fra det åbne hav. Det er også muligt at surfe her. Foretrækker I at bade i havet, ligger den dejlige sandstrand ved Øster Hurup ca. 70 km mod øst. Denne strand er pga. sit lave vand meget børnevenlig og har desuden Blåt Flag. Der er omkring 100 km til Vesterhavets brede, hvide sandstrande med klitter fra Tjele Langsø.

Natur

Tjele Langsø får tilført vand fra åerne Tjele Å og Engdal Bæk, og vandet løber igen ud i Vorning Å, Skals Å og videre ud i Hjarbæk Fjord. Søen er omgivet af marker, enge, arealer med græssende køer, buskadser og skove. Det frodigt og det bakkede landskab indbyder til lange vandreture. Lindum Skov ligger i nord for søen og er et dejligt og meget gammelt skovområde med løv-, bøge-, ege- og nåletræer. I den naturskønne skov, Hald Ege, lige syd for Viborg, venter dejlige naturoplevelser langs de mange vandrestier (26 km). Ved Hjarbæk Fjord kan I opleve både et vildtreservat og et fuglebeskyttelsesområde (32 km).

Aktiviteter

Det midtjyske landskab byder på et hav af fiskemuligheder. Tjele Langsø er meget fiskerig og med sin størrelse byder den på virkelig mange gode fiskesteder. Men I også kaste snøren ud i områdets åer, som f.eks. Simested Å eller Karup Å. Golfspillere har gode muligheder i området omkring Tjele. De nærmeste baner finder I ved Viborg Golfklub (17 km), Hjarbæk Fjord Golf Klub (32 km), Randers Golf Klub (43 km) og Rold Skov Golfbane ved Skørping (63 km). Viborg byder på aktiviteter som vandland, bowlingcenter og tennisbaner osv. Området indbyder med sin afvekslende natur til vandre- og cykelture.

Attraktioner

Det smukke Tjele Gods er Danmarks ældste herregård. Herregården ligger nord for søen og kan betragtes udefra. Jættestuen ved Bigum er en smuk, velbevaret og højtliggende jættestue, som kan opleves lige nord for Tjele Langsø. Ved den sydlige bred af søen ligger Nr. Vinge Vandmølle. Mølledammen og dalen ved Vinge Møllebæk er fredet på grund af områdets særprægede vegetation. Ved Verdenskortet ved Klejtrup Sø kan I opleve en mini udgave af hele verden, med have, søer, floder og bjergkæder, hvor 1 bredegrad (111 km) svarer til 27 cm på kortet (10 km). Besøg Viborg med bl.a. nordens største granitkirke, Viborg Domkirke, et rigt kunst- og kulturliv, mange interessante museer, en hyggelige gågade og mange spisesteder (17 km).

Udflugtsmål

Tag 4000 år tilbage i tiden i Hvolris Jernalderlandsby ved Skals. Her kan I for en dag opleve oldtidens skikke og levevis i et spændende og levende museum (24 km). Mønsted Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange (36 km). I Vikingecenter Fyrkat ved Mariager Fjord er der både aktiviteter og seværdigheder, der bringer jer ca. 1000 år tilbage og illustrerer livet på en af datidens største vikingeborge (37 km). Oplev det tropiske univers i Randers Regnskov. Tre store kupler viser regnskoven på de tre forskellige kontinenter Afrika, Asien og Sydamerika. Giv jer selv nogle sanseindtryk og en uforglemmelig dag (40 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (63 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (69 km).