Sommerhuse i Sennels
Destination

Sennels

Sennels

Sommerhusudlejning i Sennels - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Sennels, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Sennels er en lille, hyggelig landsby, beliggende ud til til Limfjorden og Thisted Bredning.

Generel

Sommerhusene ved Sennels er omgivet af fjord, marker og skov. Det naturskønne og kuperede område ligger 7 km nord for handelsbyen Thisted. I landsbyen findes bl.a. en kirke, et hyggeligt torv, en legeplads, et grønt område med gamle frugttræer og mulighed for indkøb af dagligvarer. I Thisted finder I gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Der findes flere oldtidsminder i form af langhøje, gravhøje og bopladser fra stenalderen. Sennels er et ideelt feriemål for lystfiskere, kulturelt interesserede samt fugle- og naturelskere.

Strande

Det er muligt at bade i Thisted Bredning ud for Sennels. 14 km mod nord, via to dæmninger, finder I en virkelig god Limfjords-badestrand med groft sand og sten ved Amtoft. Der findes desuden en badebro på stedet. Ønsker I at bade i Vesterhavet, ligger kysten og Klitmøller Strand kun 23 km fra Sennels. Den dejlige, hvide sandstrand ved Klitmøller er ca. 50 m bred og adskillige kilometer lang. Et ideelt sted for en dukkert, solbadning samt windsurfing. Vandet er klart og der er sandbund. Der bliver dog hurtigt dybt, og bølger og stærk strøm kan forekomme. Bilkørsel er ikke tilladt på stranden.

Natur

Sennels er omgivet af Limfjorden og et bakket terræn med Hov Dås som det højeste punkt (46 m). Sennels Plantage fra 1884 ligger i Sennels Skov, lige nord for sommerhusområdet. Arup Vejle, en del af naturreservatet 'Vejlerne', er et inddæmmet område med rørskove, strandenge og et rigt fugleliv. Vejlerne er Nordeuropas største vildtfuglereservat, og her i vådområdet kan I fra en af de afmærkede ruter eller fra de mange udsigtstårne følge fuglelivet. Ved skrænten ned til fjorden ved Hovsør, et par km nord for Sennels, er der flot udsigt over fjorden og Hov-dæmningen. Knudsbjerg plantage ligger helt ud til vandet og har en hel speciel vegetation. I Østerild Plantage kan I fra stedets fugletårn opleve en flot udsigt over Tømmerby Fjord og Vesløs Vejle.

Aktiviteter

Der er gode muligheder for lystfiskere i fjorden samt i områdets søer, åer og Put & Take fiskesøer. Golfspillere kan afprøve banerne hos de nærliggende golfklubber: Nordvestjysk Goldklub i Thisted ( 7 km), Han Herred Golfklub ved Fjerritslev (38 km) og Åbybro Golfklub (69 km). Ved kysten ud for Sennels er der også gode betingelser for windsurfere.

Attraktioner

Området omkring Sennels er rigt på kulturelle minder. Omkring højdedraget ved Hov kan I se spor efter flintminer. På Hov Dås findes en langhøj, og på Sennels Dås kan I opleve en langdysse, hvor kammeret er fjernet. På Knudsbjerg ligger der en boplads fra stenalderen. Ved Vesløs, ca. 20 km mod øst, kan I se voldstedet Helledis. Et par km nord herfor ligger vikingegravpladsen ved Højstrup, som består af 37 små runde og aflange høje og omkring 70 rejste sten. I Thisted finder I butikker, restauranter, gallerier, keramikerværksteder, Thisted Kirke og Thisted Museum, som er indrettet i en gammel, privat villa og viser bl.a. en mindestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt udstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (7 km).

Udflugtsmål

I den hyggelige landsby Øsløs kan I opleve de velbevarede bondeskipperhuse fra 1800-tallet, heriblandt forfatteren Johan Skjoldborgs barndomshjem, der i dag er indrettet til museum (21 km mod øst). Besøg evt. Hanstholm Fyr samt bunkermuseet i Hanstholm, der fortæller om 2. verdenskrig (27 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af fiskerne i Vorupør. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere, og viser den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis (30 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (44 km). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (82 km).