Sommerhuse i Øsløs

Sommerhus Øsløs

Natur, kunst, historie, vedvarende energi og kitesurfing. Øsløs, der ligger lige ned til den nordlige del af Løgstør Bredning, har lidt af det hele. 

Her er er gode muligheder for at holde en aktiv ferie og bade, fiske, surfe, ro kajak, vandre eller cykle, mens golfspillere kan slå sig løs på banerne i Thisted eller i Fjerritslev.

Eller kigge på fugle i Vejlerne, se på kunst på Kirsten Kjærs Museum, besøge en gammel vikingegravplads, studere kæmpestore havvindmøller og kitesurfe ud fra Amtoft Vig Kitespot, der ligger tæt ved Øsløs.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer på den nærliggende campingplads, men ellers er der dagligvarebutikker i Vesløs og Amtoft. De nærmeste større byer er Fjerritslev og Thisted.

Øsløs strand og natur

Der ligger en lille strand ved Øsløs. Den børnevenlige strand ved Amtoft med groft sand og sten blot 4 kilometer væk. Trækker Vesterhavet ligger Lild Strand 20 km væk. Stranden ved Lild er omkring 50 meter bred og skærmet af en klitrække.

Øsløs ligger ved Vejlerne, der er Nordeuropas største fuglereservat. Ved Vestkysten lidt nord for Øsløs, ligger Danmarks eneste fuglefjeld, det 47 m høje Bulbjerg, der er beboet af havfugle og hvorfra der er en fremragende udsigt over Jammerbugten. Nationalpark Thy med sin specielle natur og vilde dyreliv ligger også tæt på.

Udflugter nær Øsløs

I Øsløs ligger en række velbevarede bondeskipperhuse fra 1800-tallet. Her ligger også forfatteren Johan Skjoldborgs barndomshjem, der er indrettet til museum.  

Ved Østerild ligger et testområde, hvor kæmpestore havvindmøller bliver testet.  Det er muligt at komme helt tæt på møllerne og blive klogere på vindenergi i besøgscentret.

Det privatejede Kirsten Kjærs Museum viser værker af kunstneren og fortæller historien om hendes liv.

Tømmerby Vikingegravplads fra omkring år 800 ligger på Højstrup Hede, hvor der på en mark er op mod hundrede små høje samt et væld af bautasten. Nogle sten står ved højene, andre står på højene. Imellem de mange grave, ser man skibssætninger, der er en række sten, der er sat ved siden af hinanden, så de udgør omridset af en båd.

Thisted, den største by i Thy, er altid et besøg værd. Her er et godt handelsliv og flere gode spisesteder.

I Thy ligger Hundborgstenen – en 170 ton tung vandreblok, der kom til fra Larvik-området i Norge under istiden. Og lidt derfra ligger den gamle hollandske vindmølle Faddersbøl Mølle.

Kystbyer som Agger og Klitmøller i Thy er altid spændende at besøge. Klitmøller er et af de foretrukne steder for surfere, så her er altid noget at se på.

I Doverodde ligger en 150 år gammel og velbevaret købmandsgård. I dag er Statens Museum for Kunst rykket ind i dele af bygningerne.  Fra den høje silo på grunden er der en fremragende udsigt over Limfjordslandet.

Attraktioner nær Øsløs

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Bunkermuseum Hanstholm

Museet er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Nordsø Akvariet i Vorupør

I Nordsø Akvariet kommer man helt tæt på livet under havets overflade i Nordsøen. Fiskene er bragt i land af lokale fiskere. I bassinerne er der over 70 forskellige slags fisk - eksempelvis hajer, torsk, rødspætter og ål. Der er også et rørebassin, hvor det er muligt at klappe små hajer og andre fisk.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Jespershus Blomsterpark

Jespershus er Skandinaviens største blomsterpark er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland.