Destination

Øsløs

Øsløs

Sommerhusudlejning i Øsløs - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Øsløs, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Øsløs - Ferie midt i et fugleparadis

Generel

Hvis I er fugleelskere, er Øsløs et af de mest velegnede feriemål i Danmark for jer. Øsløs er omgivet af den smukkeste natur i Limfjordsområdet og lige i nærheden af fuglereservatet Vejlerne og Bulbjerg. Men Øsløs byder også på badeferie. Jeres sommerhus ligger blot 1250 meter fra vandet. Afgørelsen ligger hos jer, om I straks vil springe ud i Limfjordens lave mílde vand eller bade 20 km længere mod vest i Vesterhavets skumsprøjtende bølger. I Øsløs er der også gode muligheder for lystfiskere og golfspillere. Den nærmeste golfplads er kun 18 km væk. Dagligvarer kan købes lige i nærheden hos Bygholm Camping, og der er meget gode indkøbsmuligheder i de nærmeste større byer Fjerritslev (17 km) og Thisted (26 km). Hvis I har lyst til at tage på udflugt en dag, kan I køre i bil gennem det idylliske Limfjordsland og efter en god times kørsel komme til nogle af Jyllands mest spændende attraktioner - fx Aalborg Zoo.

Strande

Hvis I gerne vil bade i Limfjorden, finder I en dejlig badestrand blot nogle få hundrede meter fra jeres sommerhus, og ca. 4 km derfra ligger den børnevenlige Amtoft Strand. Hvis I gerne vil bade i Vesterhavet, kan fx. Lild Strand (20 km) anbefales. Denne strand med få sten har klart badevand og sandbund.

Natur

Jeres ferieområde er perfekt for fugleelskere: Jeres sommerhus ligger lige i nærheden af Vejlerne (7 km), Europas største fuglereservat, og Bulbjerg, Danmarks eneste fugleklippe, er blot 20 km væk. Bulbjerg er en 47 m høj kalkklint, der rager ud fra det flade Kystlandskab. Her ruger riderne ved de stejle skråninger, og herfra er der en fantastisk udsigt over hav og landskab. Det smukke rekreative område Østerild Plantage ligger blot 12 km fra jeres sommerhus. I denne plantage, der også råder over den oprindelige skov og en hundeskov, har I mulighed for at følge talrige afmærkede ruter på 2, 8 og 6 km.

Aktiviteter

Der er gode muligheder for lystfiskeri i Limfjorden samt i områdets søer og åer. Desuden kan Gøttrup Fiskepark (12 km), en af Danmarks største og smukkeste Put & Take fiskeparker, anbefales. Her udsættes hver dag ørreder på 0,8 bis 10 kg, og rundt om søen er der borde og bænke, shelters og en grill. Hvis I gerne vil spille golf, kan I enten besøge Jammerbugtens Golfklub (18 km) eller Vigsø Bugt Golf (24 km). Jammerbugtens Golfklub byder på en spændende, 'naturlig' 18-hullers golfbane med mange udfordringer, og 9-hullers golfbanen Vigsø Bugt Golf (Pay & Play) liggger direkte ud til Vesterhavet i et indbydende klitlandskab med lyng og marehalm. En dejlig spadseretur gennem Østerild Plantage (12 km) kan ligeledes anbefales. Her finder I nogle af Thys mange gravhøje fra bronzealderen.

Attraktioner

Lige i nærheden af jeres sommerhus ligger forfatteren Johan Skjoldborgs barndomshjem. I dette museum er rummene forsøgt indrettet, som det er beskrevet i Skjoldborgs selvbiografi 'Min Mindebog'. 10 km fra jeres sommerhus finder I Tømmerby Vikingegravplads. Gravpladsen er fra ca. år 800 og består af henimod hundrede gravhøje og et utal af bautasten. Hvis I er interesseret i kunst, er Øsløs det rigtige ferieområde for jer. Kirsten Kjær's Museum (12 km) er et privat kunstmuseum, som er indrettet i et gammelt, renoveret husmandssted. Her finder I en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985), især portrætter. I den samme gade finder I keramikeren Claus Jørgensen, der arbejder med stentøj og porcelæn og fremstiller brugsgenstande og større elegante unika-arbejder.

Udflugtsmål

I Han Herred Naturcenter i Fjerritslev (17 km) får I Indblik i naturen i jeres sommerhusområde, der er præget af Limfjorden, Vesterhavskysten, det enestående fugleliv i fuglereservatet Vejlerne og klithederne. I Fjerritslev finder I desuden Nordeuropas bedstbevarede landbryggeri. Bryggeriet står endnu som havde bryggerkarlene lige forladt det, med de over 100 år gamle bryggerkedler, gærkar og øltønder. I Jesperhus Blomsterpark er det ikke kun blomsterne der blomstrer op, men også jeres børn. Lege-, pirat- og cowboyland lokker med mange sjove aktiviteter som fx den nye 4D-biograf (62 km). Tag også en afstikker til middelalderbyen Aalborg, hvor I bl.a. kan besøge Aalborg Zoo - vær med når løverne fodres, se en orangutang dybt i øjnene, iagttag isbjørnene og besøg klappedyrene, fx. gederne (67 km).
Sommerhuse i Øsløs