Sommerhuse i Klitgaard
Destination

Klitgaard

Klitgaard

Generel

Klitgaard er et roligt og hyggeligt sommerhusområde, som ligger ved Limfjordens sydlige bred - mellem Nibe og Nørholm. Området har eksisteret i mange år, og de høje, afskærmende og lægivende træer stammer fra dengang, området blev etableret. Her kan I nyde områdets friske havbrise, roen, vinden i træerne og fuglenes sang. Sommerhusområdet er omgivet af Limfjorden, små, snoede veje, kornmarker og græssende kvæg på græsmarker med Limfjorden i baggrunden. Går I ned til fjorden om aftenen, kan I nyde den smukke solnedgang, som farver både himmel og fjord orange. 6 km væk finder I den nærmeste by, Nibe, som byder på butikker, spisesteder og en hyggelig lystbådehavn. 17 km væk ligger Aalborgs City Syd med butikker og storcentre, og der er 20 km til centrum af Aalborg, hvor I finder gågader, butikker, restauranter, seværdigheder og kulturelle tilbud.

Strande

Kysten ud for Klitgaard er præget af sten og groft sand. Vandet er rent, men egner sig bedre til fiskeri og sejlads end til badning. Ønsker I at bade ved Vesterhavets sandstrande med klitter, kan I tage til de skønne strande ved Torup, Kollerup, Slettestrand og Tranum (ca. 50 km) eller den populære badeby Blokhus, hvor I kan nyde den brede strand og det brusende hav (67 km).

Natur

Klitgaard er omgivet af den blå Limfjord, flade græs- og kornmarker, bakker og skovområder, og næsten overalt kan I nyde udsigten over fjorden og helt til dæmningen på Gjøl. Ca. 18 km fra Klitgaard kan I opleve De Himmerlandske Heder ved St. Ajstrup. Det store, smukke hedeområde byder bl.a. på Kyø dalen - et naturområde med stejle lyng og enebærklædte bakker, kær, moser og Vidkær Å.

Aktiviteter

Limfjordens rolige vande indbyder til lystfiskeri og sejlads. Langs de hyggelige veje og stier omkring Klitgaard kan I opleve de idylliske naturomgivelser - til fods eller på cykel. Kun 7 km fra Klitgaard finder I Aalborg Golfklubs smukke, kuperede bane med 27 huller, søer og skov, og gæster er altid velkomne.

Attraktioner

På Vildtfarm Nord, på vejen mod Nibe, kan opleve dyr som fx vaskebjørne, frilandsgrise, dådyr, skotsk højlandskvæg, æsler, gæs og påfugle. Dyrene opholder sig udendørs, hvilket giver jer mulighed for at følge deres naturlige adfærd (3 km). Besøg Nibe, som byder på en stemningsfuld havn, caféer, butikker og Nibe Bryghus, hvor I kan nyde friskbryggede specialøl (6 km). I Vokslev Kalkgrav kan I se spor af dyreliv for millioner af år siden eller måske være heldige at finde et forstenet søpindsvin (9 km). Den smukke St. Restrup Herregaard indeholder bl.a. en brugskunstbutik og en vinkælder, som kan besøges hver lørdag (10 km).

Udflugtsmål

I Nordjyllands hovedstad Aalborg finder I det nye, spændende Utzon-hus, en flot havnefront, interessante museer og gallerier, kulturelle og underholdende seværdigheder, gågader, en charmerende gamle bymidte, forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Aalborg Zoologiske Have er en dejlig, børnevenlig og grøn oase i flotte omgivelser, hvor I kommer tæt på 800 spændende og truede dyr fra hele verden (20 km).