Destination

Sillerslev

Sillerslev

Sommerhusudlejning i Sillerslev - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Sillerslev, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Det fredelige ferieområde Sillerslev er beliggende i den sydvestlige ende af Mors, ud til Sallingsund og Kås Bredning.

Generel

Fiskerlejet Sillerslev er omgivet af et åbent landskab, som indbyder til at bade, fiske, surfe, sejle, vandre, cykle, nyde naturen og slappe. I den hyggelige fiskeri- og lystbådehavn kan I spise, følge fiskernes aktiviteter og indimellem købe frisk fisk. Ved havnen finder I både strand og legeplads. Tæt ved havnen er der opført 2 fyrtårne, som ellers er et sjældent syn i Limfjordslandet. Sommerhusområdet Sillerslevøre er et ideelt udgangspunkt for en aktiv ferie, og samtidig ligger området tæt ved seværdigheder for hele familien. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Sillerslev, og ønsker I et bredere udvalg af butikker og spisesteder, ligger Nykøbing Mors kun 18 km herfra.

Strande

Sillerslev Strand ligger ved Sillerslev Havn, og betegnes som øens bedste badestrand. Her er vandet lavt og rent, hvilket gør stranden meget børnevenlig. En beachvolley bane er til rådighed på stranden, som desuden har badebro og Blåt Flag. Der findes borde og bænke her, som frit kan benyttes. Der er desuden gode surfmuligheder her.

Natur

Sommerhusene ved Sillerslevøre er omgivet af smuk og frodig natur med marker, søer strandenge, vandløb og strand. Landskabet er meget fladt med enkelte højdedrag, som danner stejle lerskrænter ned mod fjorden visse steder. På vejen mellem sommerhusområdet og Sillerslev Havn kan I opleve flere steder med flot udsigt over Limfjorden og området. Der findes nogle små skovområdet ved sommerhusområdet og ved Hesterørodde, samt en del plantager og krat i området. Her findes et rigt fugle- og dyreliv. Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, tæt ved Jesperhus Blomsterpark, er en meget varieret skov med dale, søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA (14 km). Limfjordsøen er omgivet af smukke kyster ¿ her afløses høje klinter af strandenge med et rigt fugleliv. På Nordmors finder I udsigtspunkterne Salgerhøj og Hanklit, der med sine 87 m.o.h. er de højeste steder på Mors. Mors og naboøen Fur er de eneste steder i verden, hvor der er molerforekomster i undergrunden.

Aktiviteter

Der er gode forhold for windsurfere på Kås Bredning ud for Sillerslev. I Sillerslev har I mulighed for at spille tennis og petanque. Ved havnen ligger byens legeplads med rulleskøjtebane, cykelbane og bålplads med grill. Fra legepladsen kan I følge en sti, som går ned gennem Øster Assels Kær. Sporet i Øster Assels Kær 'Gåsevad' består af to afmærkede ruter af forskellig længde, som fører jer forbi interessante steder i området. Det kan også anbefales at cykle langs de små og kun meget lidt trafikerede veje, og herfra nyde de flotte udsigter over Limfjorden og området. Der er ideelle fiskemuligheder langs de smukke limfjordskyster på Mors. Derudover findes der flere Put & Take fiskesøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Golfspillere kan afprøve banen hos Morsø Golfklub ved Nykøbing, som er anlagt på et engareal med et åsystem. Mors er som skabt til aktiv ferie, og det er muligt at leje cykler i byen og følge den markerede solskinsrute øen rundt (i alt 120 km).

Attraktioner

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (14 km). Købstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Oplev de små, hyggelige gader i havnekvarteret med de gamle arbejderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af den stemningsfyldte gågade, og her finder I en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (18 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag udstilles der i de 5 historiske bygninger. Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finder I gallerier, udstillinger, samlinger og museer.

Udflugtsmål

Det eventyragtige Højriis Slot ved Nykøbing er en af Danmarks ældste herregårde og åben for offentligheden. Morsø Traktormuseum ved Outrup er en enestående samling af 70 traktorer (23 km). 'Skarregaard' er en af de ældste slægtsgårde på Mors, og fungerer i dag et landbrugsmuseum (33 km). På Molermuseet i Hesselbjerg kan I se de utrolige fund af 55 mio. år gamle fossiler, som er udgravet fra moleren (35 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (57 km).
Sommerhuse i Sillerslev