Sommerhuse i Sillerslev

Sommerhus i Sillerslev

Sommerhusområdet ved Sillerslev ligger på den sydøstlige del af Mors lige ud til vandet.  Det ligger tæt på Sillerslev havn, der er en levende og aktiv havn med mange aktiviteter.

I Sillerslev er der mange muligheder. Området og Limfjorden er som skabt til at bade, fiske, surfe, sejle, vandre, cykle, eller bare nyde naturen og slappe af.

Tæt på havnen ligger 2 fyrtårne fra 1911, Sillerslev for- og bagfyr, som ellers er lidt af en sjældenhed i Limfjordslandet.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i lokalområdet, men ønskes der et større udvalg med flere butikker og spisesteder, ligger øens største by, Nykøbing, 18 kilometer fra Sillerslev.

Sillerslev strand og natur

Sillerslev Strand ligger lige ved siden af havnen. Den anses af mange for at være den bedste badestrand på Mors. Vandet bliver langsomt dybt, og den er derfor meget børnevenlig. Der er en badebro på stranden, så man hurtigere kan komme ud på det dybere vand.

Landskabet omkring Sillerslev er fladt - dog med enkelte højdedrag, som visse steder danner stejle lerskrænter ned mod fjorden.

Mod nord ligger den største skov på Mors, Sdr. Herreds Plantage. Den består fortrinsvis af nåletræer krydret med bøg, eg og lærk, moser, småsøer og lyngområder. Plantagen er derudover kendt for sine 2 oldtidshøje, Skaarhøje og Kløven

Molergravene og de skønne kyststrækninger er noget af det bedste ved Mors. Kystruten rundt om øen er over 150 kilometer lang, så der er rigeligt at se på.

Den bedst kendte molerformation er den 60 meter høje Hanklit (60 m), der ligger på den nordlige del af øen ud mod Thisted Bredning. I molerklinten kan man se 55 millioner år tilbage i tiden gennem de skiftende lag af vulkansk aske, der er de mørke striber i det lyse moler.

Øens højeste punkt er den 89 meter høje Salgjerhøj, hvorfra der er en imponerende udsigt over Mors, Livø, Fur og Limfjorden.

Udflugter nær Sillerslev

Mors er ikke større, end at det er overkommeligt at udforske hele øen.

Det er oplagt at tilbringe en dag i Nykøbing, hvor der er et godt handelsliv og mange spisesteder og cafeer.

Feggeklit helt mod nord er et besøg værd. Udover skøn natur er her en mindesten, som angiveligt markerer Kong Fegges grav. Ifølge sagnet var Feggeklit det sted, hvor den danske prins Hamlet dræbte sin onde stedfar.

En af Danmarks smukkeste naturhavne ligger ved Ejerslev på den nordlige del af Mors. Området ved Ejerslev Havn er blevet endnu smukkere af den lagune, gravningen efter råstoffet moler har efterladt lige ved siden af havnen. I dag er det forvandlet til et skønt naturområde, hvor man kan komme helt tæt på fortiden ved at studere de skarpe lag i molerskrænterne. Den lidt over 1 kilometer lange spadseretur rundt om lagunen er en af de dejligste i landet.

I Øster Jølby ligger et af landets ældste forsamlingshuse, som har den særlige facon, at det er ottekantet.

Attraktioner nær Sillerslev

Jespershus Blomsterpark

Skandinaviens største blomsterpark er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland.

Fossil- og Molermuseet 

Fossil- og Molermuseet har en imponerende samling af fossiler og fortæller historien om molerets dannelse for godt 55 millioner år. Det er muligt selv at gå på fossiljagt i molergravene omkring museet.

Dueholm Kloster

Dueholm Kloster blev grundlagt før 1371 af Johanniterordenen. Siden 1909 har det været hjemsted for øens museum.

Traktormuseer

På Mors ligger der intet mindre end to traktormuseer, hvor man kan lære om landbrugets historie og ikke mindst se en masse gamle traktorer.

Planlæg din tur på traktor og landbrugs maskinmuseum

Dukkeskolen

Dukkeskolen er et museum med over 12.000 dukker og 1.000 modelbiler.