Sommerhuse i Ejsingholm

Sommerhus Ejsingholm

På den østlige side af Venø Bugt ligger ferieområdet Ejsingholm.  Sommerhusområdet ligger på en skråning med udsigt over fjorden. Nærmeste større by er Vinderup, hvor der er dagligvarebutikker og flere restauranter. I bunden af Venø Bugt ligger Handbjerg, der har en hyggelig marinaog flere spisesteder.

Sommerhusområdet er et både fredeligt og naturskønt sted, hvor det både er muligt at slappe af og at være aktiv i naturen. Venø Bugt er et skønt sted for alle, der holder af vand, hvad enten de er lystfiskere, kajakroere eller windsurfere.

Stranden ved Ejsingholm er ren verdensklasse for wind- og kitesurfere. Vandet kan benyttes under stort set alle vindforhold og vindretninger. Fra kysten og 250 meter ud er vandstanden lav og perfekt for nybegyndere.  Området benyttes blandt andet til freestyle og slalom samt til sejlads i hård vind, når vestenvinden er af stormstyrke.

Men også til lands er mulighederne for at være aktiv gode. Området omkring Ejsingholm er som skabt til vandre- og cykelture. Der ligger 2 golfklubber i Salling: Skive Golfklub og Harre Vig Golfklub.

Ejsingholm strand og natur

Ejsingholm Strand er en børnevenlig sandstrand med små klitter og høje skrænter på den nordlige del af stranden. Det er muligt at bade direkte fra stranden eller fra badebro.

Ejsingholm er omgivet af marker og enge. Mod nordvest ligger den fredede halvø Kås, der stikker ud i Kås Bredning. På halvøen findes heder med gravhøje, vandhuller og bevoksninger med enebær.

Endnu Længere mod nord ligger den genskabte Spøttrup Sø. Frem til 1994 var området afvandet, men efter at pumperne er blevet stoppet, er den 50 hektar store sø samt et rigt fugleliv vendt tilbage. I dag er det gamle pumpetårn forvandlet til et fuglekikkertårn.  Søen ligger smukt ved Spøttrup Borg og var i tidligere tider en del af borgens forsvarsværker.

Mod øst ligger Danmarks største hedesø, Flyndersø. Omkring søen ligger hedearealer, egekrat og plantager, der er krydret med et rigt fugleliv.

Attraktioner nær Ejsingholm

På halvøen Salling ligger et par af Danmarks ældste og mest spændende borge. På den nordlige del ligger Middelalderborgen Østergaard, mens Spøttrup Borg ligger på den vestlige del.  Midt på halvøen ligger hollændermøllen Roslev Mølle, der var i brug frem til 1951.

Det er også oplagt at besøge “Jenle”, hvor digteren Jeppe Aakjær boede i en lang årrække. Jeppe Aakjær er sammen med sin hustru begravet i skoven ved Jenle.

I Skive finder man Skive Museum, der er et museum for kunst og kulturhistorie. I Skive kan man også undre sig over, at 2 af byens kirker ligger mindre end 100 meter fra hinanden. Forklaringen er, at den ene er bygget som afløser for den anden, som derefter skulle være revet ned, men det skete ikke.

Den gode handelsby Struer, der ligger i den sydlige del af Limfjorden, er også indenfor rækkevidde og er bestemt også et besøg værd.

Attraktioner nær Ejsingholm

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Spøttrup Borg

Spøttrup Borg er en middelalderborg med så stærke forsvarsværker, at den aldrig er blevet indtaget.