Sommerhuse i Vinderup
Destination

Vinderup

Vinderup

Sommerhusudlejning i Vinderup - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Vinderup, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Vinderup ligger i bunden af Limfjorden, tæt ved god strand og spændende, kulturelle seværdigheder.

Generel

Vinderup ligger i bunden af Limfjorden, tæt ved god strand og spændende, kulturelle seværdigheder. Vinderup er et dejligt og hyggeligt feriehusområde, som ligger i den sydligste ende af Limfjorden. I området omkring Vinderup er der flot natur med skove, søer, heder og moser, Limfjorden med strandengene, god strand, mange aktivitetsmuligheder for hele familien samt flere kulturelle seværdigheder. Der findes desuden flere gallerier med forskellige udstillinger i området, så I har mulighed for at opleve spændende kunst på jeres ferie i sommerhus. Der er gode indkøbsmuligheder i Vinderup by, som ligger lidt længere inde i landet. Sommerhusudlejning i Vinderup giver jeg mange muligheder for en spændende og varieret ferie.

Strande

Strandene ved Venø Bugten er børnevenlige med lavt vand og små bølger. Den bedste badestrand i området er Ejsingholm Strand, som også er et godt surf-spot. Her findes desuden et surf-center.

Natur

Når I lejer et sommerhus i Vinderup er der masser af smuk natur, som I kan nyde. Det naturskønne område omkring Vinderup er præget af bøgeskov, hede, dybe søer og landets korteste å Hindså. Rydhave Skov er Danmarks vestligste bøgeskov. Stubbergård Sø ligger i den smukke natur, omgivet af hede, moser, egekrat og plantager. Søen er 6 km lang, og det er muligt at gå de 16 kilometer rundt om den. Den flotteste udsigt over Stubbergård Sø får I fra den sydlige ende. I nordenden af søen findes et flot enebærkrat. Flyndersø er Danmarks største hedesø. Søen er 8 km lang og omgivet af lyngarealer, egekrat og nåletræsplantager. Der findes 3 afmærkede vandreruter ved søen. Geddal Strandenge er et område med strandenge og klitter. Fra den højeste klit har I pragtfuld udsigt over Limfjorden, Venø og Sdr. Lem Vig. Her findes også et fugletårn, hvorfra det rige fugleliv kan observeres.

Aktiviteter

Der findes flere afmærkede og kortlagte cykel- og vandreruter i omegnen. F.eks. er der gode vandreruter omkring Flyndersø og Stubbegård Sø. Har I lyst til at fiske på jeres ferie i sommerhus, er der gode muligheder for lystfiskeri i Karup Å, Limfjorden og Put&Take søer. Der arrangeres havfiskeriture med kuttere fra flere havnebyer langs Vesterhavet. Ved Ejsingholm, lige nord for Vinderup, giver det lave vand, de rolige bølger og den sikre vind gode surfbetingelser. Her findes desuden et surfcenter med surfskole. For golfentusiaster findes der en 18-hullers golfbane i Råsted udenfor Holstebro.

Attraktioner

Ved Flyndersø ligger Flyndersø Mølle, som viser en lille udstilling om rakkerlivet, naturen og den sidste danske ulv, som blev skudt i området i 1813. I det pragtfulde landskab ved Stubbergård Sø ligger Stubbergård Klosterruin, som er resterne af et nonnekloster fra 1200-tallet. Klostret består i dag af en hvælvet kældersal, der nu er overdækket af en stråtægt bygning. Det smukke Rydhave Slot siges at have sit eget slotsspøgelse; den hellige Birgitte. Omkring slottet ligger Danmarks vestligste bøgeskov. Her findes en hule, som frihedskæmperne benyttede under 2. verdenskrig. Spøtting Borg fra omkring år 1500 er omkranset af ni meter høje volde. Der er kanonhuller i borgens mure, som vidner borgens barske fortid i middelalderen. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort.

Udflugtsmål

Handelsbyen Holstebro ligger 19 km væk og har mange spændende specialforretninger og gode indkøbsmuligheder i den bilfri bymidte. Byen byder også på masser af kunst og kultur, hyggelige cafeer og et smukt å-miljø. Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland.