Sommerhuse i Gatten

Sommerhus Gatten

Landsbyen Gatten ligger i et fredeligt naturområde med marker, skove, søer midt mellem Løgstør og Aars i det vestlige Himmerland.

Området er som skabt til den aktive ferie midt i naturen. Det er muligt at spille golf, fiske, vandre, cykle, sejle og nyde naturen indenfor en radius af få kilometer.

Gatten er nok bedst kendt for den fremragende golfbane ved resortet HimmerLand, hvor turneringen “Made in Denmark” adskillige gange er blevet spillet. Men HimmerLand har også en række andre aktiviteter, man kan købe sig adgang til.

Gatten strand og natur

Der er ingen strand ved Gatten, men ved Trend eller Lendrup ligger nogle gode, børnevenlige Limfjordsstrande. Det er også muligt at bade i nogle af områdets søer.

Mellem Vindblæs, Oudrup, Ajstrup og Lundby ligger et 1300 hektar stort hedeområde, der er en rest af det enorme hedeområde, der engang dækkede det meste af det vestlige Himmerland. Der er flere gode vandrestier i området.

I Trend Skov ligger den kongelige Jagthytte samt mange, gode vandrestier.

Udflugter nær Gatten

Fra Rønbjerg er der færgeforbindelse til den lille ø Livø. Den bilfri Limfjordsø har et rigt dyreliv, og det er bl.a. muligt at se sæler. Øen har også flere udmærkede badestrande og adskillige afmærkede vandrestier.

Ved Ranum ligger den genskabte Vilsted Sø, der er den største ferskvandssø i Nordjylland. Det er muligt at gå de 20 kilometer rundt om søen, men takket være en bro, der krydser søen, kan man også vælge nogle kortere ruter.

Landsbyen Ertebølle er et historisk sted, som har lagt navn til Ertebøllekulturen, der er navnet på den måde mennesker i Skandinavien levede i tiden fra 5.400 - 4.000 år før Kristi fødsel. Fra Stenaldercenter Ertebølle er der en sti, som fører ud til stedet, hvor udgravningerne fandt sted.

Området har flere gamle herresæder. Det smukke Vitskøl Kloster ved Løgstør har en spændende historie, og der er mulighed for at besøge klosterhaven eller få en rundvisning. Herregården Hessel, der ligger tæt på Hvalpsund, er i dag indrettet til museum. Det er den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark. Lille Restrup Hovedgaard ved Aalestrup er en spændende herregård, der blandt sine ejere bl.a. har haft Kong Christian den Anden.

Ud til Limfjorden nord for Løgstør ligger resterne af Aggersborg, der er en af de ringborge, der blev bygget i vikingetiden. Ved Hobro ligger en anden af ringeborgene, Fyrkat.

Attraktioner nær Gatten

Stenaldercenter Ertebølle

Stenaldercenter Ertebølle er et oplevelsescenter, der fortæller om stenalderens Ertebøllekultur.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Verdenskortet ved Klejtrup Sø

Tæt ved Hobro ligger Verdenskortet en kopi af hele verden i miniudgave med søer, floder, bjergkæder og de fleste landes flag.