Sommerhuse i Gjøl

Sommerhus Gjøl

Sommerhusene på halvøen Gjøl, der ligger vest for Nørresundby på den nordlige side af Limfjorden, ligger lige ned til Limfjorden. Sommerhusene ligger i uspoleret natur omgivet af et rigt dyreliv. Inde i den aktive Gjøl by er der en hyggelig lystbådehavn, en kro og der er mulighed for at bade.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Gjøl, men ellers er der gode handelsmuligheder i både Aabybro og Brovst.  Gjøl er bl.a. kendt for, at det var her dramaet i Hans Kirks debutroman Fiskerne udspillede sig. Det er også Gjøl, der lægger navn til de verdensberømt trolde, der i udlandet er kendt som Trolls.  Troldene har deres eget museum, der er indrettet i den bygning, hvor de tidligere blev produceret.

Aktivitetsmulighederne på Gjøl knytter sig til naturen og fjorden. Her er gode muligheder for vandre- og cykelture, mens vandet er oplagt for lystfiskere, sejlere og windsurfere.  Der er golfbaner i nabobyerne Øland og Aabybro.

Gjøl strand og natur

Det er muligt at bade i Limfjorden ved Gjøl. Det sker bedst fra badebroen inde i byen. Men der er ikke langt fra Gjøl til de brede strande ved Vesterhavet. Både Rødhus og Blokhus ligger mindre end 30 kilometer væk.

Fra Gjøl er der en 3 kilometer lang dæmning til Øland, hvor der ligger nogle dejlige skovområder. Ved Ulvedybet, der er en inddæmmet fjordarm, er der ligesom i den lavvandede Gjøl Bredning et særdeles rigt fugleliv.

Mod nordvest ligger Svinkløv Plantage og Slettestrand, der er to meget smukke naturområder, hvor der er gode muligheder for både vandreture og udfordrende ture på mountainbike.

Udflugter nær Gjøl

Badebyerne Blokhus og Løkken er især i sommermånederne værd at besøge. Her er en livlig feriestemning, og byerne har flere spændende attraktioner.

Resterne af ringborgen Aggersborg, som ligger ved Aggersundbroen, er den største af de fem danske ringborge fra vikingetiden, er opført omkring år 970. Den indre diameter på borgen er på imponerende 240 meter, mens volden var fire meter høj. Borgen var kun i brug et sted mellem fem og 20 år.

Trækker bylivet er Aalborg et godt sted at besøge. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er værd at kigge forbi.

Attraktioner nær Gjøl

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Røgegård Naturreservat 

Røgegård Naturreservat byder på skov, hede og søer, hvor man kan komme tæt på de hjorte, mufloner og vildsvin, der holder til i det store område. Der er mulighed for at købe en guidet tur i området, der også byder på et jagtmuseum, som har en af landets største private samlinger af jagtvåben