Destination

Gjøl

Gjøl

Sommerhusudlejning i Gjøl - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Gjøl, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Sommerhusene på Gjøl ligger lige ned til Limfjorden og er omgivet af uspoleret natur med et rigt fugle- og dyreliv. Limfjordsbyen Gjøl byder på en hyggelig lystbådehavn, hvor I også kan bade, samt en charmerende kro. En ferie i sommerhus på Gjøl indbyder til aktiv familieferie.

Generel

På halvøen Gjøl er bl.a. lystbådehavnen, kirken og Gjøl Kro et besøg værd. Selve Gjøl by er kendt for de verdensberømte Gjøl-trolde og fra Hans Kirks roman 'Fiskerne', som blev skrevet på Gjøl Kro. Gjøl er omgivet af uspoleret natur, fuglereservater og Limfjorden. Der er muligheder for indkøb af dagligvarer i Gjøl.

Strande

Det er muligt at bade i Limfjorden ved Gjøl Havn, hvor der er opstillet en badebro. Foretrækker I at bade i Vesterhavet, ligger den populære badeby Blokhus 28 km nordvest for Gjøl. Her finder I en af Danmarks dejligste og bredeste sandstrande med blåt flag. Klitterne bag stranden søger for, at I altid kan finde en læfyldt 'gryde' til solbadning. I sommerperioden holder livreddere øje med de badende gæster fra deres tårne. Det er tilladt at medbringe bilen på stranden. Der er 29 km til den dejlige, brede og mere rolige sandstrand ved Rødhus. Stranden har Blåt Flag og det er tilladt at medbringe bilen på stranden. Pga. vinden og bølgerne er der gode surfmuligheder. Oplev den enestående solnedgang over Vesterhavet fra stranden eller klitterne. På alle årstider indbyder stranden desuden til gåture i al slags vejr.

Natur

En 3 km lang dæmning forbinder Gjøl med Øland, hvor I bl.a. finder dejlige skovområder. Gjøl Bredning er et lavvandet område med et rigt fugleliv. Her kan I opleve svaner, gæs, forskellige ænder osv., og området er udpeget som fuglebeskyttelsesområde. Ligeledes er det muligt at opleve sæler i Limfjorden ud for Gjøl. 2-3 km fra gjøl ligger Ulvedybet - en inddæmmet fjordarm, som også har stor betydning som rasteplads for vandfugle. 24 km fra Gjøl ligger Fosdalen og Langdalen - to store, nord-/sydgående dale, der munder ud i den 66 m høje indlandsskrænt Lien. Her er der mulighed for mange smukke vandreture.

Aktiviteter

Der er fine surfmuligheder ud for Gjøl, som samtidig er det sidste gode surfspot før Kattegat. Der findes græsarealer ud til vandet samt en surfbro. Der er mulighed for at spille golf på Øland Golfklubs baner, ca. 7 km fra Gjøl. Også i Åbybro, ca. 13 km fra Gjøl, finder I en dejlig golfbane.

Attraktioner

Oplev den årlige havnefest på Gjøl, som finder sted sidst i august måned. Kokkedal Slot er en idyllisk beliggende tre-fløjet herregård, som er indrettet som hotel og restaurant. På herregården Oxholm er den tilhørende klosterkirke åben for offentligheden.

Udflugtsmål

Aalborg er Nordjyllands 'hovedstad' og ligger ca. 25 km fra Gjøl. Her finder I kunst, kultur, gågader, den charmerende gamle bymidte, forlystelsesgaden Jomfru Ane Gade og diverse spisesteder. Aalborg Zoologiske Have er et børnevenligt dyrerige i flotte omgivelser. Fårup Sommerland & Aquapark ved Blokhus er beliggende ca. 30 km fra Gjøl. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter frit benyttes. Badebyerne Blokhus, Lønstrup og Løkken, som ligger langs den jyske vestkysten, er altid et besøg værd.
Sommerhuse i Gjøl